foto

Simon Pegg

  • nar. 14.2.1970 (44 let)
    Gloucester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simon John Pegg (narozen 14. února 1970) je anglický komik, spisovatel a televizní a filmový herec. Je známý především díky filmům Shaun of the Dead, Hot Fuzz a sitcomu Spaced . Jeho nejlepší práce byly ve spolupráci s Nickem Frostem, Jessicou Hynes, Dylanem Moranem a Edgarem Wrightem.

Simon je také jeden z nejlepších přátel amerického herce Davida Schwimmera. Spolupracoval také na projektech Band of Brothers, Big Nothing a Run, Fat Boy, Run.

Pegg se narodil jako Simon John Beckingham v Gloucesteru, Anglii, jako jediný syn Gillian Rosemary (státní zaměstnankyně) a Johna Henryho Beckinghama (jazzový muzikant). Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo sedm let. Navštěvoval Stratford Upon Avon College, kde studoval anglickou literaturu. Později studoval i University of Bristol.

Roku 1993 se přestěhoval do Londýna, kde hrál v televizních komediích Asylum, Six Pairs of Pants, Faith in the Future, Big Train a Hippies. Pravidelně také uváděl pořad The 99p Challenge v radiu BBC Radio 4's. V roce 1999 vytvořil s Jessicou Hynes sitcom Spaced, kde si zahrál se svým nejlepším kamarádem Nickem Frostem. Za svůj výkon byl nominován na British Comedy Award. Později psal s Edgarem Wrightem komedii Shaun of the Dead, která se dostala v dubnu 2004 do kin a sklidila velký úspěch.

Pegg měl hrát i ve filmu Love Actually, ale nakonec dostal postavu Rufuse Rowan Atkinson. Byl také hostem mnoha pořadů jako např. Black Books, Brass Eye Special, I'm Alan Partridge, The Parole Officer a Factory Records.

V roce 2006 dokončil s Edgarem Wrightem i druhý film Hot Fuzz, který se dostal do kin v únoru 2007. Hraje zde opět s Nickem Frostem. V poslední době jsme ho mohli zahlédnout ve filmech The Good Night a Run, Fat Boy, Run.

23. července 2005 se oženil v Glasgow s Maureeu McCann. Pegg je také kmotrem dcery Gwyneth Paltrow. Peggovi rodiče i sestra se objevili krátce v seriálu Spaced.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

2015 Absolutely Anything
2014 Cuban Fury
Hector and the Search for Happiness
Kill Me Three Times
Math Bites (TV seriál)
Phineas a Ferb: Star Wars (TV film)
Škatuláci
2013 Mob City (TV seriál)
Star Trek: Do temnoty
U Konce světa
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
Fantastic Fear of Everything, A
Pokoj na koštěti (TV film)
2011 Death and Return of Superman, The
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Paul
Simon Pegg and Nick Frost's Star Wars
Tintinova dobrodružství
2010 Burke and Hare
Scrat's Continental Crack Up (video film)
2009 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
Star Trek
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
Star Wars: Klonové války (TV seriál)
2007 Deník mrtvých
Grindhouse: Don't
Hezké sny
Jednotka příliš rychlého nasazení
Maraton lásky
2006 Mission: Impossible III
Nula od Nuly pojde
Zachraňte Jimmyho
2005 Pán času (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Spider-Plant Man (TV film)
Země mrtvých
Zkáza spolku gentlemanů
2004 Danger! 50,000 Zombies!
Dude, Where's My Movie Quiz? (TV film)
Funky Pete (video film)
I Am Not an Animal (TV seriál)
Man Who Would Be Shaun, The (video film)
Soumrak mrtvých
2003 Final Demand (TV film)
Hra o smrti
2002 Look Around You (TV seriál)
Nonstop párty
2001 Brass Eye Special (TV film)
Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Stop! Kung Fu! (TV seriál)
Válka policajtů
2000 Black Books (TV seriál)
1999 Hippies (TV seriál)
Historky z metra (TV film)
Spaced (TV seriál)
Velký blázinec v malém hotelu
1998 Is It Bill Bailey? (TV seriál)
Live from the Lighthouse (TV film)
Steve Coogan: The Man Who Thinks He's It (video film)
Velkovlak (TV seriál)
1997 I'm Alan Partridge (TV seriál)
We Know Where You Live (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)
1995 Faith in the Future (TV seriál)
Six Pairs of Pants (TV seriál)

Dokumentární

2014 Doc of the Dead
From Borehamwood to Hollywood: The Rise and Fall and Rise of Elstree
Simon's Cam (video film)
2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
Star Trek Into Darkness Special (TV film)
2011 Between the Lightning Strikes: The Making of 'Paul' (video film)
Big Picture, The (TV seriál)
Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
Night with the Stars, A (TV film)
2010 People vs. George Lucas, The
2009 Monty Python - málem pravda (TV seriál)
Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: Gag Reel (video film)
2008 Starz Inside: Fantastic Flesh (TV film)
2007 British Film Forever (TV seriál)
'Hot Fuzz': The Fuzzball Rally (video film)
2006 50 Greatest Comedy Films, The (TV film)
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
Když Shaun potká George (video film)
Perfect Scary Movie, The (TV film)

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2005 Derren Brown: The Gathering (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1996 Saturday Live (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2013 U Konce světa
2011 Paul
2008 Spaced (TV film)
2007 Jednotka příliš rychlého nasazení
Maraton lásky
2006 Zachraňte Jimmyho
2004 Funky Pete (video film)
Man Who Would Be Shaun, The (video film)
Soumrak mrtvých
1998 Steve Coogan: The Man Who Thinks He's It (video film)
1995 Six Pairs of Pants (TV seriál)

Dokumentární

2014 Simon's Cam (video film)

TV pořady

2007 Comic Relief 2007: The Big One (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 Simon's Cam (video film)