Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hortona jsem měl rád už v dětství, ale možná teprve s odstupem  i teď zjištuji, jak je to strašně nedoceněná roztomilá pohádka, navíc se zřetelnou myšlenkou a  opravdu vzácný případ, kde mi nevadí ani anime (:D) Svět zvířátek možná může působit trochu klišovité, ale Horton je v podstatě sympaťák a i odporná klokanice má skryté dobré hlody (Tenhle Horton učí děti používat fantazii) a ve světě Kdovíků se to jen hemží roztomilý detaily (nasazování a sundávání slunečních brylí), vtipnými postavičkami (doktorka Lekává), drobnými i výraznými gagy (scéna se zubařem je teda pro určitou část mého já fakt nářez.:D Ta ruka mě dostává.:D Netřeba slov.:D) a závěrečná gradace s touhou o prežití dokáže zapůsobit i na emoce. Takže vtipné, roztomilé, s myšlenkou i trochou těch emocí? Pohádka dle mého gusta. Takže k tomu slabému hodnocení mohu jenom dodat: Poučení, jste si z toho doufám vzali: Že člověk je člověk, i když tuze malý.  ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Veľmi rozpačitý dojem. Tento animáčik je vhodný hlavne pre tie menšie deti, staršie to až tak nemusí baviť. Viem to podľa mojich dcér, menšia bola spokojná, dokonca si vyžiadala opakovanie, staršia to ofrflala a išla si radšej kresliť. No a ja som bol spokojný, že bola spokojná aspoň tá mladšia, je však pravda, že sa mi od nudy skoro vykĺbila sánka. 50/100 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase přezkoumat všechny (ne)dobrovolné hosty psychiatrických léčeben. Minimálně ty, kteří slyší hlasy, které nikdo jiný ne. Ovšem znamenalo by to pobíhat v jejich okolí a mikroskopem přezkoumat doslova každé smítko prachu. Což by však mělo za následek, že by se tito doktoři a odborníci jevili zbytku společnosti jako blázni a museli bychom i je odklidit někam do ústraní. Společnost by se tedy "nečistila" a nastal by výkyv stability až do momentu, kdy se vše co známe rozpadne a nastane konec světa. Například rozkol rodinných hodnot (viz klokaní spratek v závěru). To je důvod proč je tento anarchistický pamflet vhodný nejen pro děcka a dospělé, ale i pro mládež žijící dle "známky punku." No, ale jinak je to Horton sympaťák a hodinka a půl v přítomnosti jeho maličkosti uteče jako voda ve Vltavě během záplav. Navíc je to Dobrá voda, jelikož baví. Obvzláště ve své druhé polovině. Na zdařilém výsledku má největší zásluhu zvuková stránka. Ať již Powellova hudba či dabéři v originálním znění (hlavně Will Arnett jako "Bela Lugosi"). K tomu uvolněná atmosféra nenáročné zábavné blbůstky bez větších ambicí s jednou kouzelně bizarní pikachu like pasáží. Ehm, slyšeli jste to taky? Jakoby na mě právě promluvil drobek z dnešní večeře... PS: Vizuální stránka je až neuvěřitelně věrná předloze. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze humor filmu je hodne detinskej, pribeh je hodne jednoduchej a obcas pusobi prostredi krapet chude, jenze ja se u tohohle animaku fakt skvele bavil. Samotna animace je odvedena hodne dobre, akorat par zvirat neni poznat, co sou zac. Hudba je zvolena dobra a jelikoz se furt neco deje a film ma prijemnejch 75 minut, tak je celou dobu skvele sviznej a ani na moment nenudi. Navic obcas nakej ten forek pobavi a namluveni postav je zvladnuty slusne a kdyz se na moment zmeni animace, tak to je desne brutalni. No a to nejdulezitejsi, narozdil od vetsiny ostatnich animaku se tady prakticky vubec nepoucuje a jde ciste o zabavu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Děti si přičtou jednu hvězdičku, primárně pro ně je tento animák určený. Ale pobavil i mě, takže vůbec není špatný. Nejedná se však o klasiku, je třeba jej brát s nadhledem, proto vyhrabejte svou dětskost, ukrytou v sobě a podívejte se... na koho? Na Hortona a jeho smítko. Kdovíci jsou špica, tak hurá za slonem...:-) 65% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama