Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument (podobný Secretu) k zamyšlení. Hlavně skvěle natočený ! - na to, že je to vlastně jen "pouhý" dokument, jsem koukal jak je opravdu dobře provedený. Moc se mi líbila taneční scéna na párty - ta byla skvěle natočená. K samotnému obsahu dokumentu se zde nechci rozepisovat, když tady vidím ta rozporuplná hodnocení. Nechci se s nikým dohadovat. Myslím si svoje. Já vím, že to funguje. ()

Omnibus odpad!

všechny recenze uživatele

To DVD mi daroval kamarád, co má furt nějaký otázky a vadí mu, že na ně nedostává odpovědi -tohle prý musím vidět! // Naprostý souhlas! Hromada inspirativních otázek... Přímo hromada všech hromad! A ta odvaha, jak se tvůrci nebáli zabrousit do všech vědeckých oblastí, o kterých si někdy přečetli v americkém vydání časopisu ABC nebo něco zaslechli na partajní schůzi New Age... Výživně alternativní, podmanivě manipulativní, sice poměrně špatně a nudně natočené, ale zato nádherně pavědecké a fantasticky demagogické. Ano, i já se tímto hrdě hlásím k duševně placatým a nedomrlým nešťastníkům, pro které upéct tento voňavý kvantově mechanicko parapsychologický dort kočičky a pejska bylo házení perel sviním. Jenom chleba tam nedali, ten totiž ... A pak šel kolem velký černý pes, všechno jim to sežral a bylo mu moc zle... Dovolte mi se s tvůrci tohoto PLACATÉHO DVD teoreticky a relativně, nebo raději definitivně rozloučit srdečným Einsteinovským: bleeE=ehMfujCyp na druhou! //Jo, jo... Asi se domákl, že mu chodím za ženou a jen tak obyčejně mi rozbít hubu mu připadalo jako příliš malá pomsta :-) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Fór století, nepopsatelný teror. Když už samou rozežraností nevíš coby, založ si novou realitu. Tvůrci i příznivci tohohle pavědeckého paskvilu sice nepochybně rádi a často přemýšlejí, nicméně prováději to v intencích "pravidel", jejichž smysl rozmetá i ta nejposlednější motivační příručka z nejbližší knihovny. ()

clump 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti dumání nad filosofickými, psychologickými a koneckonců ani mystickými implikacemi moderní fyziky, naopak, je to mé oblíbené téma... ovšem takhle ne! Na druhou stranu, pokud to někomu pomůže rozšířit obzory a naznačí, jak úžasné implikace současná fyzika - "nejtvrdší" ze všech věd - vlastně má, tak proč ne. ()

tragicus 

všechny recenze uživatele

Mno, natočené je to dobře, sugestivně, naléhavě. Logika není úplně nakřivo, nicméně, když vycházíte ze špatných předpokladů (různé peptidy pro každou emoci? Vrať svůj PhD..., myšlenky nepůsobí na vodu, ty obrázky jsou sice pěkné, ale s vlivem myšlenky na vodu nemají nic společného, vědci po celých USA fotí předměty na více místech najednou? jo v laboratory of Gotham a LuxCorp laboratories..., atd.) tak můžete mít neprůstřelnou logiku a k ničemu kloudnému se stejně nedostanete. Jinak vcelku legrace. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama