Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Mgb21 

všechny recenze uživatele

U tohohle seriálu je asi nejlepší pustit si první díl, pak několik dílů přeskočit a pokračovat tak od 12 dílu. V první půlce se tvůrci zaměřili spíše na vztahy mezi jednotlivými postavami. Což nebylo zas tak nejhorší, ale v seriálu o atomovém útoku na Ameriku by člověk čekal něco podstatně jiného. Naštěstí to tvůrcům došlo a druhou polovinu seriálu zlepšili a tak se i moje hodnocení zvýšilo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S výnimkou úvodných dielov sa Jericho veľmi pomaly rozbieha ale približne v polovici prvej série nastáva zlom a seriál začne náhle výborne fungovať nielen po vztahovej stránke ale i stránke dramatickej. To či sa potenciálom plytvá a či vízia jadrovej katastrofy na území USA mohla byť i pochmúrnejšia, nechávam na druhých. Mne skĺbenie apokalyptického námetu, konšpiračného thrilleru a rodinnej drámy aj napriek nedostatkom v úvode a aj vďaka výbornej gradácii v druhej polovici seriálu, v podstate sadlo. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých seriálů. který má výborný námět a i zajímavé zpracování, ale opět jako dalších x pod. seriálů je nedokončený, jaká škoda, že takovýhle potencionál nedokáží pořádně rozvinout. Zvlášť druhá série, je super, sice to má takové jakoby malé finále, ale stejně to není uzavřené. Nemůžu si pomoci, ale tohle jsem sledoval jen pár dní po té co jsem dokoukal seriál Revoluce a přišlo mě to jako jeho kopírka. Samozřejmě vím, že tohle je starší než Revoluce a tudíž je kopírka onen seriál ,ale má to mnoho společného, tady udeří 24 atomovek na americká města a sleduje bezprostřední život lidí, co sice sami útok nezažili, ale žijí aniž by věděli pořádně co se stalo, postupně dochází jídlo přestává fungovat elektřina a do toho se hroutí společnost a lidi se začínají vzájemně zabíjet pro kus žvance. Města pořádají nájezdy na druhý a nastává totální chaos. Do toho se objeví jakási nová vláda, která nastoluje relativní pořádek a život se vrací do "normálu", jenže nic není tak růžové jak se zdá. Což lidi velice rychle pochopí a formuje se odboj. Tady se nové uskupení jmenuje ASA asociace států amerických. A potřebují na svou stranu získat Texas. A v Revoluci vědci vypnout pomocí nanotechnologie, která pohlcuje elektrony veškerou elektřinu na celé planetě a život je rázem jak ve středověku nic na co je člověk zvyklý nefunguje a nastává totální chaos. postupně si státy USA sami budují vlády a mezi sebou různě bojují. Po 15 letech bez proudu, kdy je na několik minut nahozena elektřina jsou vypuštěny na dvě města atomovky, se po čase objeví prezident, (který se s části vlády schovával na Kubě) a snaží se si zpátky podmanit USA pod názvem "Vlastenci" a rovněž hlavní priorita je dostat Texas. Stejně tak je tu odboj. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte Lost a Prison Break, je těžké hodnotit jiný seriál, aniž byste ho srovnávali s právě výše jmenovanými. Pokusím se o objektivní hodnocení. Myšlenka seriálu není špatná, ale občas se mi zdá, že uvedené dialogy jsou pouhým klišé, postavy se také chovají trochu předvídatelně.. Mám za sebou zatím 6 dílů a proto je brzo na hodnocení celého seriálu. Uvidíme, co si Turteltaub schoval do zálohy.. Stručně řečeno: je to oddychovka, u které nemusíte moc přemýšlet, děj utíká a akci zde taky najdete. Já jen doufám, že Jericho bude mířit výše, než jen k průměru. Uvidíme, zatím průměrné 3* ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Jericho rozhodně není „dalším“ seriálem v řadě a to zejména díky svému námětu a situaci, do které staví naše hrdiny. Uprostřed ničeho nám stojí malebné městečko Jericho, které se musí potýkat s následky globálního terorismu, který zasáhl celý stát. Zde se nám pak rozvíjí hlavní příběhová linie, obvyklé „řešení“ osobních vztahů plus nějaké ty problémy celé komunity. Problémem, proč seriál u mě nemohl dosáhnout vyššího hodnocení i přes svůj potenciál je několik. Zejména se připravte na kolísání zajímavosti jednotlivých dílů. Někoho možná odradí i přílišné soustředění se na vztahy a osobní problémy jednotlivých hrdinů, tohle mi ovšem připadne jako legitimní záležitost vzhledem k zaměření seriálu. Určitě by mnoho diváků ocenilo větší prokreslení chaosu a zkázy kolem Jericha, ukázat více destrukce a bezpráví aj. průvodních jevů. Bohužel si musíme uvědomit, že jde o seriál a ne o velkofilm, takže to chce trochu shovívavosti v tomto ohledu, všechno stojí peníze. Co mě ale vážně štvalo jsou občasné „kecy“ některých hlavních hrdinů, zdá se to jen mě, nebo jsem v tom seriálu opravdu vycítil občas pro mě nestravitelný amerikanismus, klasické řeči kdy se hledá podpora a útěcha Boha aj. charakteristická „témata“ amerického myšlení. Na druhou stranu je to americký seriál pro americké diváky, takže hlavně když se to líbí jim. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
  • Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)
  • Morseové vysielanie na začiatku epizód pozostáva z 15 slov na 1000 Hz frekvencii. (rador)

Reklama

Reklama