Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jericho by se mohl rovnat s řadou seriálů, kteří se z Ameriky na nás chrlí poslední dobou v jednom kuse, tedy hlavně v příběhu. Samotný atomový útok, který se nepodepíše na tomto městéčku slibuje syrovou, zmatenou a rozhodně klaustrofóbní atmosféru, které v jistém měřítku rozhodně je. Škoda jen, že se autoři vykašlali na děj všeobecně. Neřeší se totiž vůbec, kdo nebo co způsobilu atomové výbuchy nejen v Denveru, řeší se jejich následek jako takový, takže se stane, že se například v jednom celém dílu řeší kdo ukradl pesticidy na kukuřici a celkově zobrazuje zmatek ve městě v plné parádě i když naprosto zbytečně. Krom toho mi ať chci nebo ne vadila kmitající se kamera, která divákovi má nahnat strach, ale jediné co nažene tak zmatenost a já ani nevim na čem si v tu chvíli mám stát. I tak mě, ale Jericho nedokázalo pustit, už jen kvůli tomu, co se vlastně vůbec má stát a stane se ve městě s příznačným názvem Jericho. (7/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdybych přicestoval z nějakého ostrova, kde jsem byl celý svůj život a prvně, hned v přístavu, mi pustili seriál Jericho, asi bych se z toho zvencnul. A navíc bych myslel, že Američani jsou fakt narušení. Seriál, z kterého stříká americký entusiasmus, aby člověk pohledal. A když tohle pominu, tak stejně narazím na klesající kvalitu. Přišlo to v době, kdy televizím kralovali Lost, Prison Break, Dexter apod. Tohle mě prostě nevzalo. A samozřejmě naštvalo, když si vezmu, že třeba takovou Invazi nebo Drive a o Firefly nemluvě, zrušili a tohle, takovou ucancanou slátaninu pro senilní babičky, točili klidně dál. ()

Reklama

lilina133 

všechny recenze uživatele

Prvé časti boli zaujímavé, efektné "hríbiky", napätie, rúško tajomna...avšak ako pribúdali diely nejako Jericho (a jeho obyvatelia & tvorcovia:-)) začalo strácať dych, prestalo byť zaujímavé, dokonca ma nudilo až dospelo k takému štádiu, že človeka prestalo zaujímať, že o "co tady kráčí"...Škoda, slušný potenciál, zlý výsledok... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S výnimkou úvodných dielov sa Jericho veľmi pomaly rozbieha ale približne v polovici prvej série nastáva zlom a seriál začne náhle výborne fungovať nielen po vztahovej stránke ale i stránke dramatickej. To či sa potenciálom plytvá a či vízia jadrovej katastrofy na území USA mohla byť i pochmúrnejšia, nechávam na druhých. Mne skĺbenie apokalyptického námetu, konšpiračného thrilleru a rodinnej drámy aj napriek nedostatkom v úvode a aj vďaka výbornej gradácii v druhej polovici seriálu, v podstate sadlo. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který si mě získal prakticky během prvních pár dílů. Jericho má úžasný námět, velmi dobré a sympatické herce a celkově příjemné prostředí. 1. série - prvních 6 dílů bylo jednoduše úžasných. Něco co tady ještě opravdu nebylo, úžasně zpracováno a celkově to působilo zkrátka velmi povedeně. 1. série - druhá část - tady už nastala poměrně změna oproti úplnému začátku, a kvalita lehce klesla. I tak jsem ale hltal každý díl, a těšil se na další. Hodnocení: *****. 2. série už byla jiná. Na základě rozmazlených amerických diváků byli scénaristé nucení vše namačkat do sedmi dílů, a podle toho i odpovídá kvalita. Celkově byla 2. série hodně zrychlená, a dala by se krásně rozvést do mnohem více dílů. Samotné díly paradoxně nebyly nějak extra záživné, a rozhodně se nedá říct, že bych to hltal stejně jako první sérii. Hodnocení: ****. VERDIKT je následující: První série Jericha byla naprosto revoluční, a znázorňuje něco, co tady ještě nikdy nebylo. Celé je to v příjemném prostředí za doprovodu charismatických a sympatických herců. Druhá série už taková bohužel není, a to vše jen kvůli fanouškům. Ve finále ovšem řeknu, že i když je druhá série kvalitou o dost níže než série první, nedá se vymazat těch úžasných 22 dílů první série, a já Jericho přesouvám do mých TOP seriálů. Dodám jen toto - v budoucnosti se reprojekci rozhodně vyhýbat nebudu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Internetová stránka, kterou Hawkins v páté epizodě navštíví je turecká verze MSN. (Hal_Moore)
  • Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)
  • V Nemecku bol kvôli nízkej sledovanosti seriál stiahnutý po 14. epizóde. (rador)

Reklama

Reklama