Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (166)

slord 

všechny recenze uživatele

Keď som počul o Dexterovom návrate, tak som fakt nechápal prečo sa k tomu niekto chce po toľkom čase vrátiť a vôbec som sa na to netešil. No ale o to väčšie prekvapenie to je, zaháčkovalo ma to hneď od prvej časti a až do konca si to udržalo kvalitku. Michael C. Hall sa po rokoch skoro nezmenil a túto svoju ikonickú rolu si zopakoval s veľkou chuťou. Zmena prostredia pôsobí veľmi dobre, vzťah so synom je spracovaný veľmi fajn a ich konfrontácia ma bavila a nový hlavný protagonista má tiež svoje čaro. Celkové zakončenie seriálu si určite nájde svojich odporcov, mne však toto vyvrcholenie vôbec neprekážalo a neviem si predstaviť moc možností ako inak sa to mohlo skončiť. Pre mňa veľké prekvapenie a veľká spokojnosť. 9/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Obsahuje spoilery) ___ Ach jo. Měl jsem velké dilema, jaké dám nakonec hodnocení této - evidentně - poslední sérii mého oblíbeného Dextera. Celá série se mi moc líbila. Působivé zápletky, pěkné tempo a atmosféra. Nostalgie původního, mladšího Dextera se dostavila. Vše bylo fajn, až do posledního dílu. Poslední díl 8. série celý svět a zdejší ČSFD komunita odsoudila slovy "Nejhorší zakončení (resp. poslední epizoda) televizního seriálu ever!. Očekával jsem mnohé sci-fi, ale nakonec mi to nepřišla až tak hrozné a poslední epizodu 8. série jsem vstřebal vcelku pozitivně, což neplatí o posledním dílu 9. série alias New Blood. Ať by bylo další pokračování (10. série) v jiném prostředí, s novým začátkem, pro některé možná přeplácané, já bych to bral všema deseti. V úplném závěru už se k tomu schylovalo, těšil jsem se na nějaké důstojné zakončení s prchajícím Dexterem, ale najednou "prásk" a bylo po všem. Synátorova role mi byla od začátku ne moc sympatická, ale po tomhle jsem měl obzvlášť vztek. Celou dobu ten teenage sráč láme ruce, po taťkovi zdědí vražedný choutky a pak tátu odpráskne, když zabije černýho fízla? Jako vážně? To mě fakt nasralo. Tečka. Kdybych psal dál, akorát bych byl nasranej ještě víc. Nechám čtyři hvězdy za příjemnou nostalgii a průběh děje, ale poslední díl je odpadový. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade som od Dextra dostal presne to, čo aj v pôvodnej ôsmej sérií: výborný, napínavý seriál, plný červeno-štvorčekových epizód, zakončený tradične modro-štvorčekovou epizódou, aby sa nepovedalo :D Každopádne, som rád za tento návrat, cením si odvahu zúčastnených - nadviazať na niečo tak kultové, akým bolo prvých osem sérií, nebolo úplne bez rizika. Našťastie, New Blood mal nový šmrc, nový ľadový nádych - tvoci nevsadili na úplne tú istú receptúru, naopak, nový prístup bol osviežujúci, ale s prvkami originálnej funkčnosti. Dexter trošku zostarol, statil svoje až chirurgicky dokonalé plánovanie a elegantné prevedenie, a to ho dovedie v tak malom meste, ako je Iron Lake, do bažiny s následkami vlastných činov. Pre fanušíkov  určite radosť v každom prípade. Díky, Dex! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Od začátku nevelká očekávání a výsledná meh kvalita (jakože je to pořád stejně koukatelný a zábavný, jen je to zároveň daleko hloupější a béčkovější) způsobily, že mě vlastně už v pořadí druhý mizerný konec nijak nepřekvapil. Deset a půl epizody řešíme ústřední vztah, jenom aby se vše změnilo na poslední chvíli a Showtime tam mohl prdnout levnější spin-off, lol. Záporák fajn, prostředí taky, Michael C. Hall si to zjevně užíval, nějak mě to ale nevytrhlo. 6-7/10 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)
  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama