Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (166)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejrozporuplnější návrat, jaký si dokážete představit. V každém fanouškovi se pere to, že vidí pokračování seriálu, který má rád, v duchu, který zná a na druhé straně mnohé naštve v mnoha ohledech nedotažený a kvapný poslední díl. Svoji logiku má, emoce taky, ale pokud Nová krev vznikla jen proto, aby napravila to, co v roce 2013 někdo nezvládl, je to špatně. Jenomže rozřešit tohle všechno dá ještě práci. Proto by se ani divák neměl dopouštět zkratkovitých komentářů a nechat vše řádně uležet. 70%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení je dnes večer shovívavé, zřejmě za to může nostalgie a fakt, že mám prostě a jednoduše filmového Dextera ráda.. Chápu, že jsou někteří jeho oddaní fanoušci rozčarovaní a možná i zklamaní, ani mně ten závěr úplně nesedl.. Nicméně potkali jsme se, pobavili se a holt se i rozloučili.. Nepříjemnou Debru odpouštím zcela a na Angelu chci zapomenout.. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Některé ze show budou působit neuspokojivě, neuzavřeně, nehledě na to, jaký konec si zvolíte (vzpomněl jsem si, na ten poněkud otevřený, ale přesto pochopitelný konec u Dr. House). Předchozí série, jak všichni věděli, skončila v poněkud otevřeném, antiklimatickém konci, v kvalitě, která tápala už posledních pár sérií a pak člověk zapomněl, jak parádní show byl Dexter ve svých prvních sériích, které jsem nenasytně sjížděl, totální binge watch. A tak přišla, po skoro dekádě, poslední řada, která působila jako takové to kudy z nudy, kdy si tvůrci, herci, kdokoliv, vzpomene, že kdysi stáli za něčím, co mělo něco, a tak se k tomu chtějí vrátit - klasický neduh, který bych řekl, hmm, v 8 z 10 případů dopadá špatně. Dexter, seriál, ke kterému jsem se dostal, nějakých, snad, patnáct let zpátky, v podobném období, s Californication... byly to zvláštní období, prodchnuté americkým pobřežím a skvělými příběhy s antihrdiny, kteří vás přimějí cítit sympatie, nicméně, to, co dělalo Dextera unikátním, se v poslední řadě vytratilo, není tam nic z té kombinace věcí, černého humoru, trefných vnitřních monologů (až na pár momentů), reagujících na skvělé vedlejších postavy (především sestava detektivů, okolo Dextera, tohle dokonce předčilo i knižní předlohu, která působí spíše jen jako taková "bublina psychopata"), vlastně to s původní show, v rámci toho, co ji udělalo tolik unikátní, krom hlavní postavy v popředí a příběhu za ní, nemá příliš společného. S novým prostředím přichází nové a ploché, nezajímavé postavy, které nemají příliš prostoru, i kdyby měli větší hloubku a je těžké si k nim vybudovat pouto. Zvláštní sledovat show, která byla svého času tak originální a působivá, jak spadá do průměrnosti, ve které neví, co se sebou. Miami a slunce bylo nahrazeno chladným severem a příběh, jak je u klasických "kudy z nudy" se snaží, ale přitom neví a nemá, chce jen být uzavřen, jakožto Michal C. Hall sám řekl, že si všichni mysleli, že tohle dluží fanouškům. Několik prvních sérií bylo svého času opravdu moje nejoblíbenější TV zábava a na jednu stranu jsem Dextera zase rád viděl, ale dlouho jsem váhal s tím, jestli se na tohle vůbec podívat a ten pocit byl oprávněný. Obdobně jsem přemýšlel nad návratem k Twin Peaks, jenže k té show jsem neměl až tak hluboký vztah a myslím si, že v tom případě, to dlouhatánské kolo vynechám. Některé věci zkrátka mají místo jen pro a v určitém období života. A bylo zvláštní sympatizovat s Dexterem, protože nehledě na to, jak si ospravedlníte jeho morální kód, dojde v něm k řadě věcí, kde si musí volit mezi morálkou a vlastní kůží a pořád, na konci dne, je to sériový vrah. "Tonight's the night." Oh, sbohem, goodbye, Dexter Morgan, what a character to study and observe you have been. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře: Zima, mráz, lesy, Iron Lake, hlavní záporák, uzavřený příběh, hororová atmosféra, Michael C. Hall, Julia Jones. Špatně: Nesympatická vedlejší postava mladého hocha. Nastavované dialogy a scény. Způsob uzavření příběhu. Batistovo naroubované cameo vyloženě z paty. Úplně špatně a k vystřižení: Every f***ing scéna s Dexterovou hysterickou uřvanou sestrou, ječící, ničící atmosféru, otravnou až běda. Mohl to být dobrý dvouhodinový nebo dvoudílný film. Ale nebyl. Jakékoliv pokračování nemá šanci. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem jeden z těch komu se osmá série nelíbila a i celkové zakončení mě zklamalo. Proto, jsem byl velmi rád, když se oznámilo obnovení seriálu. Od začátku mě tahle série bavila a zasazení příběhu na sever mi přišlo jako dobrý nápad. Musím říct, že i ten sériový vrah proti kterému Dexter šel, byl snad nejlepší jaký v tomto seriálu byl. Upřímně jsem čekal na setkání Dextra a Batisty což se nestalo a to je velká škoda. Jediné co mě trochu zklamalo, byl poslední díl, který na mě působil, jako kdyby někdo chtěl hodně rychle seriál ukončit. Přitom pokud už se vědělo předem jaký osud bude Dexter mít, tak mohl mít seriál daleko epičtější zakončení než co nakonec dostal. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama