Reklama

Reklama

Toxické děti

  • USA The Children (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že děti jsou naše budoucnost. V tom případě je pekelně temná. Poklidné novoanglické městečko Ravensback se probouzí do noční můry. Autobus plný školáků bez vysvětlení zmizel. Ale to není důvod, proč je šerif Hart tak znepokojený. Hlavní problém je v tom, že se děcka vrátila – plná nenávisti, zášti a vražedných myšlenek. Jejich smrtonosné sevření brzy poznají kamarádi, tatínek i milující maminka. Chcete být radioaktivní obětí od ravensbackých školáků i vy? Máte ideální příležitost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

raimi 

všechny recenze uživatele

Vidět to dřív, na jednom z těch technicky ohavně zpracovaných dvd od Řitky, asi bych to taky odepsal, stejně jako většina místních uživatelů. Ale teď jsem to zkoukl v HD, a viděl jsem rozkošný béčko z amerického maloměsta, které jako by vypadlo z kingovských adaptací. Ten feeling přelomu sedmdesátých a osmdesátých let je tady téměř fyzicky hmatatelný. Navíc tohle je ta pravá Amerika, tak jak jsem ji měl rád, z níž mně jako totalitnímu děcku padala brada dolů. Nádherný obrovský káry, správňáckej šerif, úžasná dinner- restaurace, a velká, širá "Amerika" kam se podíváš. Oproti současným sterilním podívaným, které jsou pečlivě ošetřené, aby náhodou někoho neurazily, a z kterých sálá korektnost, propaganda a umělost na sto honů, byla tohle živá voda na mou strádající dušičku. Navíc se film nebojí přitlačit na pilu v nakládáním s dětma, a to se vždycky počítá. Jen není dobré si film jakkoliv spojovat s Tromou, ti ten film jen distribuovali, a pokud někdo čeká nějakou Troma šílenost, bude šeredně zklamanej. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč to vůbec točili. Byli to vůbec lidé? Sám nevím. Prachbídný scénář se zde mísí s mizernými výkony herců. Nudná atmosféra uspává a diváci musí "vydat" ze sebe mnoho sil, aby snímek dokoukali do konce. Mě se to podařilo. Už to nikdy vidět nechci. DVD jsem doufám ztratil. Ještě přemýšlím, jestli nedám odpad. Ale ne, budu milosrdný a ponechávám jednu hvězdu. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mírně mě irituje, kolik lidí v souvislosti s tímto snímkem bezmyšlenkovitě skloňuje slovo Troma. Přitom Troma Entertainment se vznikem Toxických dětí nemá absolutně nic společného, pouze tenhle film po desítkách let „vyhrabali“ a vydali na DVD, za což jim v mých očích samozřejmě patří dík, ale srovnávat ho s originální produkcí této svébytné společnosti je naprostý nonsens. V každém případě jsou Toxické děti povedeným béčkem o ratolestech, které po vystavení toxické páře uniklé z jaderné elektrárny dostanou nutkání usmažit své rodiče na popel. Je to sice do jisté míry předvídatelná, ale kupodivu dost temná a depresivní noční můra pro všechny, jimž teror v podobě dětí s vykulenýma očima nebude připadat příliš směšný. Já si čas od času takovou béčkovou vykopávku dám rád, zvlášť když u toho hraje hororová hudba Harryho Manfrediniho. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toxické děti nejsou ničím převratným, ale jsou docela šikovným, sympatickým horrorovým počinem typickým pro TROMU. Ovšem s tou výjimkou, že humor zde není prvoplánovaný a téměř chybí. Dá se na to dívat, je to takové nenáročné dílko jakých TROMA vytvořila desítky. Herecké výkony obstojné, gore minimální, ale pěkné masky spálených obětí. "Šokující" závěr, který byl předem úplně jasný ... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré sa svojou stavbou nelíši od tuctov ostatných svojich príbuzných. S tou výnimkou, že je krotkejší a o dosť nudnejší. Gore ( okrem masiek ) je zbytočné spomínať, napätie takmer nulové a atmosféra sa vyplaví na povrch len v náznakoch. A všetko to ešte doráža záver, ktorý sa logicky dá čakať, ale paradoxne práve proti logike ide. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední film, v kterém si zahrála herečka Shannon Bolinová. (Pumiiix)
  • Řev, který vydávají posedlé děti při umírání, je namixován ze zvuku koček v říji. (Fenk)

Reklama

Reklama