Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

oje 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, originální a těžko popsatelný film, který sice je svým způsobem horrorem, avšak děsí diametrálně odlišným způsobem, než na jaký sme zvyklý. Více než strach poutá film těžko odhadnutelným vývojem, který vyplývá z dětské nevyzpytatelnosti a těžkých rozhodnutí, před která jsou postavy stavěny. Perfektní spád, solidní střih a dokonalá vyšperkovanost každé jedné scény dělá z filmu svěží horror, přestože vás po něm noční můry nechají spát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo film o vraždících dětech jsem neviděl hodně dlouho a tak jsem byl celkem natěšenej. Pravdou však zůstává že na větvi jsem vysloveně nebyl a nějaké extra překvapení typu Orphan se nekonalo. Nicméně film mě celkem upoutal, sice začátek sází spíše na seznámení postav a na atmosféru, a tak jsem se celkem nudil, ne že bych čekal hned jatka ale ty postavy mi celkově přišly nesympatický a nudný. Pak se film rozjel a děti začaly vraždit. Upřímě bych nějaký děti zabil hned na začátku protože takovýhle parchanty by svět pohledal. Poté co jsou děti nakaženy či co to s nima bylo to je jiný kafe, moc se s dospělíma nesraly a některý scény byly celkem drsné. Líbilo se mi že i děti umíraly, ne nemyslete si že jsem nějakej uchyl, ale líbilo se mi jak byly ty šance vyrovnané. Děti jsou lehce nadprůměrná podívaná která zachraňuje především ona syrovost. A proto dávám ty 4*. Sice slabší ale přece. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uff. Čakal som ďaleko lepší horor ak sa to hororom vôbec dá nazvať. Predne odporúčam pred pozeraním zaobstarať si paralen od bolesti hlavy. Decká sú totižto neskutočne ujačané a otravné, príbeh pozostáva z množstva klišé a dialógy sú prakticky o ničom. Réžia a herci sú priemerní, atmosféra nijak extra mrazivá. Napínavé scény väčšinou vyšumia do prázdna vďaka chaotickému strihu. Rodinný domček počas zasnežených vianoc skrátka nedokáže navodiť atmosféru strachu a beznádeje. To, čo fungovalo v 80. rokoch (prelínanie rodinného filmu s hororom) v dnešnej dobe nefunguje. Film tak viac menej stojí na samoúčelných, no miestami efektných ľakačkách a záverečnej 15 minútovke. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, asi by stálo za to podívat se na to ještě jednou. I když tam jsou roztomilé děti a snížek, tak atmosféra je občas hodně pekelná. Tohle se Britům povedlo, ten konec jsem sice nějak nepobral, ale jinak je to horor na úrovni a jak říkám, druhé zhlédnutí možná přinese hvězdičku navíc. 65% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Shankland .. Děti jsou (posedle) zlé. Předvidatelné britské béčko o zvracejících a vraždících dětech. Ovšem nedokázalo mě svým dějem vtáhnout, přiblížit postavám obětí, postrašit a proč to všechno je vlastně nezajímavé. Že nedorazí přivolaná policie a záchranka ani za půl dne je škoda řešit. Ocenit jde tak maximálně vedení dětských herců. V této kategorii mladistvých vrahů radši sáhnu po Eden Lake nebo ještě lepší Orphan. Ty mají smysl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)
  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)

Reklama

Reklama