Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Laerry 

všechny recenze uživatele

TAR je jednoduše úžasný závod, který bych si přála zažít. Komu se kdy naskytne příležitost létat po celém světě, aniž by vás to stálo jediný cent? TAR je tak zábavná verze cestopisných dokumentů, kde se dozvíte i něco málo z kultury rozdílných zemí. Menším mínusem soutěže jsou samotní soutěžící, kteří se věčně hádají se svými partnery, až je to někdy úmorné (hádky v dabingu jsou pak čiré zlo). Ale pak tu jsou originální neokoukané soutěže, které diváka seznámí i s místní tradicí (aneb díl odehrávající se v ČR měl dva či tři úkoly týkající se alkoholu, ehm...), takže američani mají příležitost rozšiřovat své omezené představy o světě. A moderátor Phil se stal zaběhlým "trade markem" (stejně jako Jeff Probst v Survivoru) bez kterého by TAZ byl již poloviční. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Amazing Race se rozhoně řadí mezi nejlepší reality show, které kdy byly odvysílány. Nejenom že je show neskutečným způsobem dech beroucí a nervy drásající, ale i se díky ní můžete podívat do různých koutů světa a vidět tamější kulturu. Občas jede Amazing Race takovým tempem až se mi z něj točí hlava (rychle rezervovat a koupit letenky, jet na letiště, odletět do nového města, soutěž..). Doporučuji koukat na Amazing Race s někým dalším. Ne jednou jsem byla svědkem hádky typu: „Jéé, ten je tak hodnej, že jí nevynadal za to, že nechala mapu na benzínce.“ „No já bych jí zabil!“. A máte zaděláno na oheň na střeše. Dokonalost pořadu spočívá v tom, že celou soutěž může vyhrát i pár, který se vždy pohyboval na předposledních místech jednotlivých etap. Dvojice, které na sebe řvou všemi možnými nadávkami a na konci etapy se objímají a vyznávají lásku, patří k těm nejlepším. Byla jsem strašně zvědavá na 15. řadu, kde byla jednou ze zastávek Praha a ČR opět nezklamala - zácpa na Evropský a „skvělá“ domluva angličtinou. I v největších prdelích světa se soutěžící domluvili stokrát líp. Úkoly typu najdi jehlu v kupce sena (a to fakt doslova) trvají klidně i 20 hodin a přesně ty dělají Amazing Race něčím neuvěřitelným. Už se mi několikrát zdálo, že se závodu účastním, ale upřímně ani za mák bych to nedala. ()

Reklama

bufanda8 

všechny recenze uživatele

Jedině kvůli tomuhle se koukám na Nova Cinema. S tímhle se opravdu vyšvihla! Konečně skvělá reality show, která je opravdu akční a děje se v ní něco smysluplného. Některé úkoly bych teda nechtěla plnit, a sama si do poslední chvíle koušu nehty a jsem napjatá kdo vypadne. Mimochodem, právě skončila - nevím, která řada ale Chipovi a Kim jsem to přála :-) ()

darm 

všechny recenze uživatele

Masakr prostě, nejlepší reality show! Je to jízda, napínavá a nervydrásající a o slovech jako Detour, Roadblock nebo Pit Stop už se člověku začíná i zdát... Osobně mně zaujala i spousta zajímavých míst a jsou v tom emoce a to je to hlavní :) --- S1 - 90% - Abych nespoileroval, povedená série na rozjezd, člověk si najde týmy co má rád a já osobně jsem si tedy našel i hlavní záporáky a jakmile je komu fandit, tak se do toho člověk vžije ještě víc... Situace kdy už si lidé myslí, že jsou vyřazeni a je jim oznámeno že nejsou, ta radost... To je nádhera prostě, po tom všem co si tam prožili... --- S2 - 90% - Celou sérii jsem neměl vyloženě svého favorita, ale nervydrásající a emotivní konec série vytáhl tuhle sérii na srovnatelnou výbornou úroveň.. A nezapomenutelná hláška - "I'm not a miner! Yes, I know you are not, you are an idiot!" --- S3 - 95% - Uff... Nervy, emoce, zvraty, všechno, aaaaa... Celá série mazec, tahle reality show se asi nedá nemilovat... --- S4 - 85% - Co se týče těch klasických věcí jako trasa, úkoly, napětí atd. bylo zase všechno parádní... Ale fakt, že všechny týmy, kterým jsem to přál vypadly v prvních dvou třetinách trasy a týmy, kterým jsem to už od první třetiny trasy nepřál se dostaly až tam, kam se dostaly... To se prostě na hodnocení projevit musí :) --- S5 - 95% - Nooo.. Zatím jedna z nejpovedenějších sérii, tentokrát se mi asi nejvíc líbil výběr týmů, rychle jsem si je zapamatoval a bylo jich tam hodně sympatických... No a v téhle sérii toho hráči snad nejvíc nacestovali a byly tady jedny z nejtěžších úkolů, co se zatím v Amazing Race vyskytly.. Kaviár - zatím asi nejbrutálnější Roadblock... A i když nakonec nevyhráli mí úplní favoriti, tak to bylo zase tak pěkně dojemný jako vždycky... --- S6 - 90% - Další parádní série... Bohužel už je to dlouho, co jsem jí viděl, tak si nezvpomínám na podrobnosti, ale AR snad nikdy nezklame... --- S7 - 100% - Tak sedmá série... Nemám slov! Asi opravdu nejlepší dosavadní cesta okolo světa. Výběr týmů naprosto úžasný, člověk měl hned záporáky i oblíbené... Těch zvratů.. A ten konec! Nemám slov, dokonalost. ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejluxusnější soutěž v dějinách, předčící i Pevnost Boyard, Hry bez hranic, Survivor... prostě všechny. Toto je královna všech soutěží. A přesně jak říká larelay, v amerických soutěžích stojí za to se i jen zůčastnit... Ale pouze koncept a polovina řad je amerických, je několik z jihoameriky (myslim že Brazílie) a v Asii taky točí vlastní. Pro zajímavost, některé díly měli i české etapy. A nová T.A.M.A. China Rush se namísto po světě má odehrávat "pouze"(přecejen je velká) v různých městech Číny. Každopádně by nebylo špatné, kdyby někdo uspořádal něco podobného v ČR lokálního a nebo kdyby byla čistě (středo)evropská ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Brendon a Rachel Reilly z 20. a 24. All Stars série se dříve účastnili 12. a 13. série pořadu Big Brother (od r. 2000), který Rachel vyhrála. Rachel později závodila ve 32. sérii se svou sestrou Elissou, která se účastnila 15. série Big Brotheru. (Zix.)
  • Rob Mariano a Amber Mariano ze 7. série a 11. All Stars série se předtím účastnili dvakrát pořadu Kdo přežije (od r. 2000), ve kterém se seznámili a do kterého se později oba ještě vrátili. Jsou také vítězi této show. (Zix.)
  • Čtvrtá sezona se celá odehrála jen ve dvou zemích, a to v Nizozemsku a Jižní Korei. (KucC)

Reklama

Reklama