Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města přijíždí Cizinec (Karel Roden) s mrtvolou Hledaného muže (Val Kilmer). Tak začíná „první polský western“, svébytná žánrová variace, dílo vyhlášeného výtvarného umělce Piotra Uklanského. Nevytvořil parodii ani poctu: spíše využil „nejustálenější filmový žánr“ jako rámec symbolického filmu. Postavy tu nemají jména, některé během příběhu nepromluví. Přítomnost „hvězdně obsazené mrtvoly“ je rýpnutím do nutkání evropských produkcí mít v obsazení hollywoodskou hvězdu. Cizinec (Roden) se záhy zaplete do milostného příběhu místní barmanky (Katarzyna Figurová) a alkoholem nasáklého šerifa (Bogusław Linda). „Okopírovaná kopie“ Letní láska, natáčená v horských exteriérech na jihu Polska, oplývá černým humorem a sytě depresivní westernovou atmosférou. Po premiéře na festivalu v Benátkách je uváděna jak v kontextu současného umění, tak filmu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (30)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo umění a já je nepochopil. Možná to byla jen slátanina. Každopádně v tomhle filmu nevíte co, nevíte kdo, nevíte za co, nevíte jak, nevíte komu, nevíte s kým, nevíte nic... Prostě chování ne jedné zmatené postavy, ale prakticky všech je nelogické, nepochopitelné a buď mu rozumí jen Uklanski, nebo musíte vypít litrovou flašku vody po holení... Zbývá jen vizuál, který nebyl špatný a dlouhé monology Lindy. Přítomnost Rodena v každém zahraničním filmu potěší, ale věru už bych s ním rád viděl jednou něco kloudného nad čím si nebudu muset lámat hlavu. Hvězda za hudbu. Víc než dva náboje do kolťáku ale nedám. * * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálne zaujímavý film a zopár scén je i hodne vtipných ale postupne to prešlo do absurdnosti a 5 minútový monológ do kamery prenášaný barmankou, ktorý uspal i vedľa nej sediaceho pijana je príklad scény s dobrým nápadom, ale ... pre tuctového diváka je tento film priam ukážková sprostosť. Po dopozeraní som si musel prečítať obsah, aby som vlastne vedel o čo tam šlo. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Piotr Uklanski .. Polski western? Výborná výtvarná citace a zesměšnění nejrůznějších westernových klišé. Karel Roden, s hodně cool vizáží, za celý film nepromluví, Val Kilmer se dokonce ani nepohne, ale tady mají hvězdné jména až druhořadou funkci a tak Boguslaw Linda strhává veškerou pozornost na sebe. Přesto je nejdůležitější vizuál (Uklanski je velmi kontroverzní výtvarník) a břitké humorné variace. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná pseudoinťošská megasračka, ktorá si myslí, že keď bude plná nezmyselných dialógov, obsadí do úlohy mŕtvoly vyhasnutú americkú hviezdu, ukáže sex s hnusnou tučnou hysterkou a raz za 5 minút ponúkne výtvarne zaujímavý záber, bude to veľké umenie. Nudný humus, ktorý pri svojej skromnej stopáži 90 minút subjektívne trvá asi 3 hodiny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Letní láska je jak poutník, co do dálek kráčí sám…. Nejsem specialista na westerny, ale mám je rád. Kdyby k vysokému hodnocení těchto filmů stačilo pravidlo ,,čím divnější postavy – tím lepší zážitek, tak není co řešit. Zkrvavený K.Roden, nadržená barmanka K.Figura, masochista B.Linda sice přinutí vydržet až do konce, ale jen proto, abych věděl, co se s toho vyklube. Má to být o lásce, bolesti, smrti. Já viděl spíš ptákovinu, které se nedá upřít (i díky kameře) westernová atmosféra a zajímavé herecké kreace, ale potěší snad jen vyznavače filmového novátorství a K.Rodena. Prostě mně ten jejich životní příběh nebral. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama