Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Yoshioka vede vyšetřování mnohonásobné vraždy. Když se jeho vlastní otisky prstů a některé z jeho osobních věcí naleznou v místě vražd a na mrtvolách obětí, začne se obávat, zda může být vrahem, kterého sleduje …ani jeho paměť ho nemůže zachránit před vlastním podezřením. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Horrory a celkově i všechny filmy made in asia nemám moc rád, jejich styl vyprávění, psychologie postav a příběhy mi nejsou moc blízké a tak je každý další snímek, na který se mám podívat takové jasné zklamání. Odplata není výjimkou a vlastně splňuje výše uvedené. Zase tak hrozný to ale nebylo, škoda jen té nepovedené pointy. PS. Scéna, kdy se duch pomaloučku přibližuje k hlavní postavě je neuvěřitelně stresující, doporučuji se na ni dívat večer a za tmy, jako já. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller s patrným rukopisem Kiyoshiho Kurosawy. Tento snímek by se dal popsat jako kombinace Kaira a Cure. A to hlavně díky prvkům jako je solidní atmosféra postavená na naprosto pro tohoto režiséra typických scénách a dále také na příběhu plném snadno přehlédnutelných metafor a symbolů zabývajících se kritikou současné (zejména japonské) společnosti. Tyto pro náhodného diváka téměř nepostřehnutelné narážky a indicie na rozmotání zápletky vás buď donutí se nad filmem (podobně jako v Cure nebo Kairu) pořádně zamyslet nebo vás k smrti unudí. Na filmy od Kiyoshiho Kurosawy to holt chce mít náladu a chuť. Je lepší vědět do čeho asi tak jdete, pokud čekáte klasický J-horor tak budete nejspíš zklamáni. Fanoušci ostatních filmů tohoto talentovaného režiséra budou ale spokojeni. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 2/10 Efekty 3/10/// +začátek se tvářil jako zajímavá detektivka -kde ni, tu nic, žádná atmosféra, nicotné napětí, ticho, šeď a nuda/// Skloubit duchařinu s deketivkou? Jasně proč ne. Japonci dělají duchařiny, některé z nich jsou dokonce vynikající, tak proč do toho nezahrnout detektivní prvky. Jenže tady selhává obojí. Nedává to moc smysl. Hudba žádná, všude ticho a vy by jste si přáli konec a on nikde. Tohle se nepovedlo./// Celkem 21%/// ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela silné kafe. Alespoň z pohledu příběhu, který je docela zamotaný a zmatečný, takže ve finále divák jen tak zalapá po dechu nevěda, kde to vlastně je. Film zpočátku vypadá jako standardní detektivka o sériovém vrahovi, jenomže nebyl by to japonský snímek, kdyby v tom nebylo něco víc. Jakmile do děje poprvé vstoupí duch dívky v červeném, je nabíledni, že se nám to pěkně zamotá – a taky že jo. :-) Přiznám se, že jsem úplný konec vlastně tak úplně nepochopil, i když to možná není podstatné. Na tomto snímku je podstatná forma. Ta je velmi zajímavá a typicky asijská, takže děj nikam neutíká, plyne velmi pomalu a dusí diváka ve vlastních dojmech a pochybách. Já osobně mám pro asijské filmy slabost, i když se to s nimi nesmí přehánět. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, duchařiny mám ráda a na to, že to bylo Japonsko, mě to i celkem bavilo. Co mi ale vadilo, bylo chování postav. Všechny jednaly ve stylu - mouchy snězte si mě. Možná že to bylo českým dabingem, ale jako by byly všechny nijaké, bez výrazu. Taky některé scény s duchy byly na můj vkus decánko přestřelené. Celý film jsem váhala mezi 2 a 3*, ale za ten zmatený konec se nakonec přikláním ke 2*. Přišlo mi to nedotažené, nevysvětlené, nebo jsem to možná nepochopila. Podruhý koukat mě ovšem neláká, jednou stačilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama