Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fuuuuuha - že 62 % :D Čo to pozerali žiaci v družine?? :) Tento film by som odporučil len niekomu koho by som chcel veľmi nasrať, ALEBO pokiaľ niekto má problémy so spánkom a už si ozaj nevie rady - berie XANAX, OXAZEPAM a iné sračky - TAK TOTO HO ZARUČENE USPÍ TAK, ŽE SA O NEHO BUDÚ BÁŤ AJ RODIČIA ČI SA DO KÓMY NEDOSTAL. Neskutočné sklamanie pre mňa. To hra na PS bola oproti tomuto výhra v ruskej rulete.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V prackách šikovného remeselníka s tučným rozpočtom potenciálna pecka (ktorá len vyzerá stupídne). Pointa je aj cez trojté nastavovanie celkom fajn, trocha tej gýčovej estetiky na záver (evidentne vizuálna citácia hernej prelohy) a hudba budú jediné milé spomienky na hodinu 20 niečoho, čo nedokážem nazvať ináč ako lajdácke cvičenie s kamerou a hercami prváka na filmovke. Filmársky jednoducho na pätorku, dramaturgia nulová a všetko sa deje podľa toho kam zdrhne ten malý fagan. A to je fakt HOROR. 30% ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nakonec to docela ušlo, chvílema mi děj přišel dost nelogický, ale to bylo možná způsobeno tím, že jsem něco přehlédla. Při druhém sledování by se to třeba vyjasnilo, ale za druhé sledování to tedy zase nestojí. Od poloviny filmu mně rudly oči stejně jako záhadným obyvatelům ostrova při x-tém vypísknutí jména "Hideóóóó " hlavní hrdinkou. To bych jí teda fakt už ubila tou lopatou. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě zarazila jen ta velmi prostá japonština - v celém filmu nebylo snad jediné slovo nebo obrat, kterému bych nerozuměl - což se mi normálně stává spíš u dětských filmů. Možná to bylo vyprávěním děje z pohledu středoškolačky s ušima jako plachty? Co se týče příběhu, je to místy tak nějak divné, ale ne "divné" kvůli žánru, ale jinak divné, trochu nevyzpytatelně ujeté a příjemně mysteriózní. Co vypadá v rámci té divnosti nepřirozeně, má svůj silný důvod a mě těší, jak se to vše dokázalo propojit... Ve snaze vyhnout se spoilerům jsem to napsal asi trochu moc zaobaleně, co se dá dělat... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Když je horor bez pořádné atmosféry a sebemenšího náznaku napětí či - nedejbože - strachu, je někde něco sakra špatně. Žádné překvapení, lekačky nebo vybroušená pointa, spíše názorný příklad toho, jak se strašidelné filmy točit nemají. Forbidden Siren tak sbírá body jen za exotické prostředí a absenci (konečně!) dlouhovlasých duchů. ()

Zajímavosti (2)

  • Dívka hrající ženu v červeném (Mai Takahashi) hraje taktéž ve stejnojmené hře, a to Yuri Kishidu. (D3NJI)
  • Film vznikl na motivy stejnojmenné hry pro PlayStation 2. (ČSFD)

Reklama

Reklama