Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

castor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil, nevěděl jsem o něm (vyjma obsazení a režiséra) prakticky nic. A to je jenom dobře. Takže pokud jste jej neviděli, dál nedoporučuji číst!! Jeho největší slabinou je to, že jeho vrchol přijde hned na začátku. Úvodní minuty jsou doslova strhující, ale po první třetině filmu si uznávaný talent Terry George vyplýtvá všechny náboje (právníkem případu je samotný pachatel) a drama o bolestivé ztrátě syna průměrné středostavovské rodiny a o okamžiku drobné nepozornosti za volantem má tak sestupnou tendenci. Což se dá očekávat. Příliš tomu pak ani nepomáhá fakt, když skleslý otec čirou náhodou rozpozná viníka nehody, nezajde za příslušnými orgány, ale věc bere do svých rukou (údajně proto, že pachatel je právník a v téhle společnosti leccos spravedlivého nefunguje). Karty jsou v tomhle jednoduchém příběhu rozdány až překvapivě nekomplikovaně a do popředí se tlačí tíživé výčitky svědomí, vlezlá touha k odplatě nebo snaha udržet rodinu pohromadě. Nečekejte příliš nečekaných zvratů, hlavní devízou jsou herecké výkony a autentičnost. Naštěstí to celé skončí mnohem lépe, než by s látkou naložil kterýkoli jiný režisér. Právě herecky film stojí a padá na ústřední dvojici Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo, třetí vzadu je kdysi béčková herečka Jennifer Connelly, která se vrhá do další, bolestivou ztrátou zasažené postavy. George však až příliš lopotně pracuje s emocemi, až žalostně se mu nedaří skutečně nás vtáhnout do děsivých obsesí ústředních postav. Což je minimálně škoda.. Hodně silné tři hvězdy!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dva otcové, kteří ve stejném okamžiku ztratily svoje životní jistoty a každý se s tím snažil nějakým způsobem vyrovnat. V tomhle případě ale nešlo o ztrátu zaměstnání nebo něco podobného, ale o daleko děsivější událost. To se nutně muselo projevit i na jejich psychickém stavu a já mohla sledovat dvě různé formy změny osobnosti , kteří pod velkým tlakem jednali pro nás možná až neadekvátně. A mně se právě ta postupná proměna jejich charakteru až do závěrečného finále moc líbila. A jestliže někomu konec nesedl, tak mně osobně ano. Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo odvedli velmi dobrou práci v rolích otců a Terry George nám ukázal, jak je dobrý i v komornějších filmech. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na vynikající Krejčíkovo drama Svědomí T.George nemá, na to je jeho film příliš vyspekulovaný. Přesto stojí za pozornost už jen kvůli hereckým výkonům J.Phoenixe (otec se nikdy nesmíří se ztrátou jediného syna) a M.Ruffala, jehož duševní muka by mohla jako prevence zafungovat snad ještě lépe než právě startující (nákladná) Renčova kampaň plná automobilových karambolů. ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak obsah vítězí nad formou. Tak silné téma a tak slabé zpracování... Joaquin a Mark svůj part sehráli dobře, ale velmi mě zklamala Jennifer Connelly. Reservation Road - dílo citově velmi ploché, za srdce nechytí ani omylem. V souvislosti s takovým tématem bych čekala rozhodně větší srdcebol a drsnou palbu na emoce, ale tohle bylo studené jak psí čumák. A ten scénář? K tomu se raději vyjadřovat nebudu. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostá emocionální bomba. Těžký a náročný příběh je vykreslený zcela přirozeně a lidsky, tak, že se dotkne vašeho svědomí. Celý příběh se točí kolem motivu viny a musím říct, že jeho zpracování je mistrovské. Připravte se však na to, že film dřív či později opravdu přivede k pláči, tísni nebo lehké úzkosti nebo depresi. Hlavní protagonisté předvádí skvělé výkony, díky kterým se na jejich postavy divák napojí zcela plynule a pak tak spolu trpí a trpí... až do konce. Který mě vyrazil dech. Tleskám! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama