Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice těžkopádný povídkový snímek, kde je jedna událost odvyprávěna vždy jedním členem poněkud podivné rodiny. Sice to má myšlenku o úhlu pohledu a tajemství, které si každý jako břímě nese životem, ale styl jakým je to prezentováno je naprosto nepochopitelný. Drama žádné, černý humor padá do ztracena, akční scény je jeden velký trapas a atmosféra naprosto žádná. Jak by řekl klasik, co tím chtěl básník vlastně říci? Na zabití hodinky a půl tohle postačí, jinak bohužel. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Bravo, Marceli Bystroni. Natočit film, jehož samotný název v kostce vyjadřuje úroveň snímku i divákovy pocity poté, to se jen tak někomu nepodaří. Jen doufám, že příměr "české Pulp Fiction" byl myšlen jen v legraci. V opačném případě má milý tvůrce docela problém. Problém v podobě vytočeného Tarantina s motorovou pilou, kterou se nebude bát použít. Víte, pane režisére a scénáristo, film Pulp Fiction je vtipný, smysluplný, zajímavých postav plný a dobře zahraný. Tudíž jakékoli přirovnávání vašeho bizarního, naprosto nelegračního a za vlastním ohonem se honícího dílka, kde herci často očividně nevědí, co mají hrát, kulhá i na pátou nohu. ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kdy bych nejraději hodnotil jeho jednotlivé části každou zvlášť. Tady to alespoň slovně rozdělím na dvě poloviny. Ta první se tváří jako s ohromnou nadsázkou (kluci předělávají a prodávají zbraně?) natočená komedie, ale o to víc vtipná i díky tomu, že autoři tu nadsázku použžili záměrně. Jirka Mádl není zrovna jeden z mých nejoblíbenějších herců, ale je pravda, že ačkoliv tu má velmi málo prostoru, dokázal ho naprosto bezchybně využít a zahrál skvěle postavu pošuka. Druhá polovina filmu je pak o dost slabší - rozvíjen je příběh otce rodiny, ale nemá moc hlavu ani patu. Sice do sebe scény již viděné zapadnou, ale celkově to vůbec nefnguje, bohužel. Musím ale zmínit i hudbu, která se tu dost povedla, tuším, že hlavní píseň nazpíval Petr Bende a nemusí se za nic stydět. Jinak malá poznámka k plakátu: páni Vetchý s Jáklem tu zase tolik prostoru nedostali.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při dnešním „prochcaném“ dni jsem se rozhodl, že si zas jednou pustím nějakou „akčnější“ českou komedii a dám si na chvíli voraz, od těch amerických či mých oblíbených hororů. Někdo z mých přátel mi kdysi poradil tenhle film a já se k němu tedy po letech konečně odhodlal. To jsem ovšem ještě nevěděl, co si to zas pouštím za kokotinu. Herecké obsazení nevypadalo zas až tak špatně, ba jsem se dokonce ze začátku i docela dost nasmál. Bohužel podprůměrný scénář si pro mě přichystal dosti kýčovitou podívanou, kterou jsem nebyl prostě schopný akceptovat/ v daný čas vstřebat. Takže ať se na mě pán režisér nezlobí, ale tomuhle shitu prostě nemůžu dát ani průměrné hodnocení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Doufám, že umíš rodit '' --- Věděl jsem do čeho jdu a toho se mi dostalo mírou vrchovatou. Byly to také české historky z podsvětí, jenže Bystroň není Tarantino a tak to také dopadlo. Hvězdu dávám za scénář, který měl snahu tenhle soubor povídek nějak konstrukčně pospojovat. Tedy za rámec, nikoliv obsah jednotlivých epizod... Lecos bylo totiž už i tak za hranou... Haranti kšeftující s mafií s bouchačkama, otěhotnělá třináctka Madona, sodo maso lesbický sex s ping pongovou pálkou atd... Kamera je otřesná, otřesné jsou i leckteré herecké výkony. Dana Černá má fakt parádní hlas, vždycky ale úpím, když z ní ve filmu sem tam nějakého filmaře napadne dělat sexy kočku... podobně jako z Dany Morávkové což je podobný případ. Myslím, že tenhle film svojí koncepcí i zoufalstvím zůstane tak trochu raritou v rybníčku našich krimi-komedií. Přesto to ale na úplný odpad nebylo a tak dávám za jednu petku na moji devítku místo tlumiče ! * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama