Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Tak české Pulp fiction se rozhodně nekoná, do toho mají tvůrci ještě hooodně daleko. Nemůžeme ale Bystroňovi upřít originalitu a snahu o invenci v dnes tak zachmuřelé české tvorbě. Bohužel se ale hrozně tlačí na pilu za účelem být co "nejhustější" a "cool", což ve výsledku produkuje opravdu trapné dialogy a scénky, které ještě umocňují toporné herecké výkony prakticky všech zúčastněných (Snad jen ten Jákl je opravdu drsňák). Nudil jsem se, kroutil hlavou, koukal na hodinky, ale přesto jsem rád, že se někdo pokusil přijít v tuzemsku s něčím novým a ačkoli se to absolutně nepovedlo, neházel bych flintu do žita. Nikdo učenej v tomhle ohledu z nebe nespadl (Snad až na Tarantina, ale ten je nejspíš z Marsu) a hold se musí párkrát šlápnout vedle, než se kterákoliv invence dostane do malíku. Takže příště lepší herci, scénář, režie a to by v tom byl čert aby to nebylo koukatelné. ()

Píta 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdepak... Tenhle film je jedna velká tragédie. Příběh není vyprávěn chronologicky, nýbrž postupně z pohledů tří postav. Ne, že by to byl vyloženě špatný nápad, ale v tomto případě je provedení natolik nešťastné, že brání divákovi pochopit, proč se co vlastně děje. Situaci nezachraňují ani "vtipné" situace, a to jednoduše proto, že vtipné nejsou. Pověstnou korunu nasadil filmu režisér, když si prostřednictvím tohoto filmu vyřizoval staré účty (viz bláznivá režisérka pornofilmů Deána). Jediným kladem tak zůstává slušný výkon Petra Jákla. ()

Reklama

janajane 

všechny recenze uživatele

Když si tady čtu ty komentáře, musím se usmívat. Tolik vytočených "kritiků" a tolik nadšených konzumentů. Samozřejmě název svádí k tomu být vtipným a pohrát si se slovem prdel... Ale to jen potvrzuje, že film odhaluje, jaká jsme prasata. Prostě tady se nesmí točit filmy, které by někoho urazily, naštvaly nebo provokovaly. Takže pozor, panové režiséři, točte dál své české, nehořlavé inscenace, jinak si vás podáme a zadupeme. Mimochodem - opravdu mě baví připomínky o nereálnosti postav a děje. To, že něco neznáte, neznamená, že to neexistuje. Takže jsem zvědavá na další české filmy - plné laskavého humoru a normalizačních námětů a režisér Bystroň by si měl rychle zabalit kufry a odsud co nejdříve vypadnout. Čtyři hvězdičky za vzpouru. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Bystroň se od své slabé prvotinky "Kabriolet" postupně zlepšuje. "Po hlavě..." není sice nejvyzrálejší, režisér má problémy s tempem příběhu a občas mu děj přetéká dle mého názoru až zbytečnými postavami, ale v globálu musím konstatovat, že jde o velmi zajímavý počin v českém filmu a hlavně originální. Žádné kopírování amerických předloh za každou cenu. A malá etuda Jirky Mádla s Veronikou Žilkovou u televize při sledování hororu je pak malou a úžasnou třešinkou, která již zcela dosáhla Tarantinovských rozměrů. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda, takový film bych u nás nečekal. A když jo, tak maximálně natočený bandou kámošů a daný na net a né do kina a s pár hereckých hvězd. No a co film samotný? Bavil jsem se tak na půl, ta prostřední lesbická povídka byla nudná a pouze její konec mě dostal (tak chytře využít arachnofobii si ve filmu zatím nepamatuji). První povídka byla zábavná, ale ani ta nemá šanci na tu poslední. To bylo bomba-největší masakr v našem filmu od závěrečné přestřelky z 6vražd stačí drahoušku. Bystroň se po scénaristické pseudoumělecké sračce Post coitum vrhl na čistou zábavu a sice vykrádá kde koho, párkrát se mu podařilo vymyslet něco originálního (odkrouhnutí buzeranta pistolý v prezervativu přes konečník, či jakým způsobem skončí pou't Jáklův drsňák). Ale aby to vše fungovalo, musel by být Bystroň o dost lepší režisér. Celá ta jeho skládanka je příliš kostrbatá a zbytečně se zasekává. A ani dobří herci mu moc nepomáhají, od Vetchýho jsem rozhodně očekával víc. Ale je dobře se i u nás nacházejí tací tvůrci jako je Bystroň a jiní (Dobeš, Sedláček). Tací co chtějí točit i něco jiného a už jen stačí, aby se mezi němi objevil i někdo kdo nejde do všeho po hlavě a proto skončí větčinou v prdely kritiky a větčiny fanoušků. Někdo kdo má talent a né jen nadšení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama