Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kdy bych nejraději hodnotil jeho jednotlivé části každou zvlášť. Tady to alespoň slovně rozdělím na dvě poloviny. Ta první se tváří jako s ohromnou nadsázkou (kluci předělávají a prodávají zbraně?) natočená komedie, ale o to víc vtipná i díky tomu, že autoři tu nadsázku použžili záměrně. Jirka Mádl není zrovna jeden z mých nejoblíbenějších herců, ale je pravda, že ačkoliv tu má velmi málo prostoru, dokázal ho naprosto bezchybně využít a zahrál skvěle postavu pošuka. Druhá polovina filmu je pak o dost slabší - rozvíjen je příběh otce rodiny, ale nemá moc hlavu ani patu. Sice do sebe scény již viděné zapadnou, ale celkově to vůbec nefnguje, bohužel. Musím ale zmínit i hudbu, která se tu dost povedla, tuším, že hlavní píseň nazpíval Petr Bende a nemusí se za nic stydět. Jinak malá poznámka k plakátu: páni Vetchý s Jáklem tu zase tolik prostoru nedostali.. ()

MickeyWolf odpad!

všechny recenze uživatele

To zas bylo něco... Miliony bez-pointových vtipů, nesmyslně epileptický střih a scénář s naprosto, zbytečnou angličtinou, která má vytvořit nějaký mylný dojem, že se jedná o akční bondovku... K tomu na vrch ještě vysoko nepravděpodobné situace dnešních dětí a hudba, s její intonací tónů, která je pravidelná, asi jako obličej Sylvestra Stallona na konci Rockyho. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Snad pokus udělat české Pulp Fiction, se vyvedl v neskutečnou šílenost, jež nemůžeme nazvat jinak než totální úlet. Ovšem nezlobte se na mne, neuvěřitelný homosexuální koncert skvělého Tomáše Turka a Jiřího Vohnouta si tři hvězdy zaslouží :-)!!! Tahle scéna, od kavárny až po postel, totiž nemá konkurenci :-)! ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad bučím se stádem, ale takhle opravdu ne. Ne, že by se Bystroň nesnažil, rozděluje vyblitý obraz a hraje si s barvičkami jako by na tom závisel jeho život, ale po první třetině, kdy se člověk tím rádoby cool ujetým a hrozně vtipným gulášem kochá, se začíná nudit a ani v nejmenším ho nezajímá, jak to celé skončí, jen kdy už to skončí. Tragédii završují mizerní neherci (asi polovině lidí v čele s Boudovou a tím harantem s čepicí se znakem marihuany bych nejradši šlápl do xichtu) a otřesná instrumentální hudba. A ta krátká amatérská střílečka na konci, co k tomu říct. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Tak české Pulp fiction se rozhodně nekoná, do toho mají tvůrci ještě hooodně daleko. Nemůžeme ale Bystroňovi upřít originalitu a snahu o invenci v dnes tak zachmuřelé české tvorbě. Bohužel se ale hrozně tlačí na pilu za účelem být co "nejhustější" a "cool", což ve výsledku produkuje opravdu trapné dialogy a scénky, které ještě umocňují toporné herecké výkony prakticky všech zúčastněných (Snad jen ten Jákl je opravdu drsňák). Nudil jsem se, kroutil hlavou, koukal na hodinky, ale přesto jsem rád, že se někdo pokusil přijít v tuzemsku s něčím novým a ačkoli se to absolutně nepovedlo, neházel bych flintu do žita. Nikdo učenej v tomhle ohledu z nebe nespadl (Snad až na Tarantina, ale ten je nejspíš z Marsu) a hold se musí párkrát šlápnout vedle, než se kterákoliv invence dostane do malíku. Takže příště lepší herci, scénář, režie a to by v tom byl čert aby to nebylo koukatelné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno