Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd, slabší dojezd, ale i tak jsem se nasmála jak dlouho ne, tolik vydařených hlášek, které mě málem dostaly na kolena, jsem pohromadě v jednom filmu, a ještě českém, dlouho neslyšela. A pochybuju že "This is a Glasgow kiss" ... "Opovaž se dát jí čelo!" vůbec ještě někdy dostanu z hlavy... Tahle hláška na konec mě prostě chytla za koule, aniž bych kdy nějaké měla. K tomu perfektní Nela Boudová a největší škoda, že se film víc nevěnoval rodince Veroniky Žilkové a Jiřího Mádla, v těch postávách citím nevyužitý potenciál a dát jim víc prostoru, možná bych si k hodnocení hvězdu přihodila... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No takhle, film jsem pochopil až půlhodinku před koncem. Do té doby to byla jen jakási slátanina. Ale jakmile jsem to pochopil, tak jsem si řekl, že to není až tak špatné, jak se může zdát, a to také způsobilo odklon z odpadu na jednu hvězdu. Myslím, že filmy, kde se prolíná děj, mě vždycky baví, ale zde to bohužel vážně nefunguje. To bych musel ten film pustit znova od začátku, ale k tomu mě nikdo nedokope. Rozhodně z tohoto nápadu šlo vytřískat mnohem, ale mnohem více... ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

10 %. Za hudbu. Nápad natočit českou drsňárnu je sympatický, protože český akční film jen tak nevidíme. Ale tenhle paskvil, kde všichni působí neuvěřitelně trapně (Jákl je nejvíc příšerný), všechno je to sestříhané a natočené jako přefiltrované porno a scénář je spíš ubohý než vtipný jak by chtěl hrozně moc být. To vážně vidět nechci. Šel jsem do toho filmu po hlavě, ale kopnul mě do p*dele. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice těžkopádný povídkový snímek, kde je jedna událost odvyprávěna vždy jedním členem poněkud podivné rodiny. Sice to má myšlenku o úhlu pohledu a tajemství, které si každý jako břímě nese životem, ale styl jakým je to prezentováno je naprosto nepochopitelný. Drama žádné, černý humor padá do ztracena, akční scény je jeden velký trapas a atmosféra naprosto žádná. Jak by řekl klasik, co tím chtěl básník vlastně říci? Na zabití hodinky a půl tohle postačí, jinak bohužel. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak to pozor, první polovina tohoto žánrově zkříženého filmu byla velice dobrá! Černý humor, absurdní postavy a hlavně byla zábavná jakási břitkost a rychlost, s kterou byly jednotlivé scény sázeny na obrazovku. K velkému překvapení od dobře načrtnutých (pod)příběhů a osudů jednotlivých postav je záhy upuštěno, zůstávají nedotaženy a potenciál krutě nevytěžen. Namísto toho se film pokouší o jakousi gangsterskou střílečku á la Pulp Fiction, jenže to se příliš nedaří... 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama