Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno se Bystroňovi musí nechat. Pokusil se být originální. Ale být originální za každou cenu je strašně škodlivé. Bohužel, pod jeho režijní taktovkou vznikl šílený propletence čehosi, co mělo být zařazeno mezi komedie obasahjící velkou dávku černého humoru. Můj mozek zaznamenal pár takových vtipů, které ale byly velmi nevalné kvality. Takže mi z toho vychází naprosto zbytečný výblitek a reklama na smíchovský klub Big Sister. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě při sledování filmu nenapadalo takové množství mnou viděných filmů, seriálů a dokonce i počítačových her. A ne, nebylo to z důvodu nějakých povedených narážek, ale protože Bystroň má opravdu originální nápady, které se nebojí ukrást do posledního detailu a trošku znalejšího diváka jen popudit. K tomu si přihoďte vesměs strašně nezáživnou stať celého filmu, na úvod i závěr se ale koukat docela dá. A z celého dost poslepovaného příběhu mám dojem, že kdyby ho někdo sledoval pozorněji, tak tam mnoho věcí časově opravdu nesedne. No a ty epileptické začátky kapitol měly znamenat co? 1,5* Btw, mýlím se nebo to opravdu byl první český film s bullet-timem? Ach jo :) ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že kontroverznost tohoto filmu je jeho největší devizou. Řadím se ke skupině diváků, která tento snímek s ničím nesrovnává a nehledá tam, co tam není. Čeští herci mi také nevadí a dějové linie jsem unesl. Navíc jsou tu klady! Jedním je hudba (ke konci je to trošku kolovrátek, ale dá se), dalším vizuální a střihové zpracování a nakonec i celkové vyznění. Vypadá to jako sen: každá postava je posunuta za hranice "normálu", aby byly akcentovány jednotlivé pocity a prožitky. Samozřejmě, že to je všechno nereálné, až hloupé, ale já si to řádně užil. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si to omylem pustil znovu. Samozřejmě jsem to nedokázal celé dokoukat. Jde o příšernou slátaninu, ale občas to své kouzlo má. Na ženské se dá koukat a pár scénám stylizace sedne. Možná škoda, že Bystroň nedal vzniknout dalšímu vymazlenějšímu a dražšímu bráškovi, kde by bylo lepší i mužské herecké obsazení. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Teď budu chvilku sprostej a hrubej. Nic jinýho si totiž film, kterej na mě už pouhým názvem útočí sprostotou a jednoduchostí, nezaslouží. Po hlavě byste zasloužili vzít všichni do jednoho (nejlíp něčím fakt velkým a fakt těžkým) a do prdele byste potom zasloužili všichni do jednoho nakopat (nejlíp nějakou fakt velkou a fakt těžkou botou). Tohle je absolutně to nejhorší, opakuji; absolutně to nejhorší, co jsem viděl od té doby, co rozeznám hovno od bonbonu. Důkazem jsou, mimo jinýho, čtyři hvězdy verbala. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama