Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Duchárska historka pre deti, na záver ktorej niekto osvetlený len lúčom z príručnej baterky urobí BAF! Samozrejme uvedená historka by mala normálne trvať tri minúty, tu trvala trošku dlhšie. Jediný dôvod prečo som do toho pôvodne išiel je rovnakým dôvodom, prečo som dal až 2*. Mladučká Emily Blunt. Ak nie ste jej fanúšikom, tak sú pre Vás 2* nereálnosťou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

A preto sa neoplatí chodiť skratkami... To "čaro" hororov som ešte stále neobjavil, tak som myslel, že možno Emily Blunt zmení môj názor na tento žáner. Prvá polovica sa niesla v znamení thrilleru, a to ma ešte ako tak bavilo. No ako náhle sa zase začali vo filme objavovať nejaké pofidérne bytosti, duchovia a neviem čo ešte ďalšie, tak klesol aj môj záujem. Doteraz nechápem ako niekto môže tak žrať tie horory, veď to je úplne absurdný filmový žáner... A niekedy by strašidelný príbeh mohol byť aj celkom fajn, len keby tam nasilu nemuseli natlačiť kadejaké strašidlá a pod. 2* - jedna za prvú polovicu a druhú za Emily. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Na všetkých možných filmových stránkach na ktoré som sa pozeral, bol tento film označovaný ako horor. S tým ja nemôžem súhlasiť. Jasné, určite sa tu nájdu nejaké momenty, ktoré by sme mohli nazvať hororom, ale preboha, divák musí stráviť celú polovicu filmu aby sa tam niečo začalo diať. A aj to sa tam v podstate neudialo nič. 80% celého filmu tvoria len konverzácie a budovanie vzťahu medzi hlavnými protagonistami, medzi tým sa raz za čas niekde obzrú s tým, že počujú divné zvuky, vidia nejakých kňazov a to je asi všetko. Sú tu aj menšie zvraty, ktoré však pôsobia trápne a človek si nad nimi len mávne rukou a samotné vyvrcholenie je fakt blbé. Pozitíva tu samozrejme sú: kombinácia farieb, kamery a strihu, otrepaný, ale taktiež (a to najmä) dĺžka filmu. Byť to dlhšie o 10 minút, vypol by som to alebo zaspal nudou. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slabšie 3*. Je to taký netypický nízkorozpočtový film. Nízkorozpočtáky majú väčšinou jednoduchý dej, čo tento film má, ale ku koncu sa hrozne zamotáva a ani samotný režisér netuší čo vlastne chcel povedať a film ukončil len tak, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Škoda toho konca mohol to byt slušný priemerný hororík. O atmosféru nebolo núdzi a počas celého filmu sme boli v napätí čo a keby sa niečo stane. Ja som o filme nevedel ani prd pred pozeraním a bol som zvedaví kto sa vykluje ako záporák, či divný šofér, alebo niečo z vonku. Z filmu mám dobrá pocit a nie som sklamaný z toho čo som pozeral i keď nijak extra nadšený nie som. Určite film na jedno pozretie. Hodnotenie cca 4,5-5/10=3*(slabšie). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří úplně jinak než nakonec dopadne. Což mě celkem překvapilo, jelikož jsem o filmu věděl úplný minimum. Párkrát do filmu nakoukne i temnější atmosféra. I přesto je tenhle kousek víc ukecanej než akční. Ústřední dvojice mi taky nebyla zrovna dvakrát sympatická takže ten nezáživnej, pomalej a ukecanej ( a ve výsledku v podstatě zbytečnej ) rozjezd byl celkem utrpení. Neříkám, že je to úplnej provar, ale film má na můj vkus hodně chabej scénář a moc nezodpovězených - PROČ ? Kouknout se na to určitě dá, ale za sebe bych to určitě nedoporučil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama