Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

katasta 

všechny recenze uživatele

Říše hraček je v podstatě úplně o ničem, jako film to za nic moc nestojí, nemá to nic z těch věčně oceňovaných kvalit filmů...žádná skvělá režie, scénář nebo obdivuhodné herecké výkony...přes to všechno se mi ten film ale líbil, možná je to tím, že mám v sobě stále velký kus dítěte...a copak děti řeší, jestli ten film má dokonalou režii, bezchybný příběh přetékající intelektuálními prvky, poutavý scénář, a zda tu či jinou scénu herci zahráli skvěle? Ne, neřeší...a podle mého názoru, každé dítě musí být tímto filmem fascinováno, protože je to prostě a jednoduše jen splácanina magie, hraček a další magie. Takže, abych to shrnula...pokud v sobě žádné dítě už necítíte a myslíte, že žádná magie na světě není, pak to berte tak, jakobych tento film hodnotila 2* jako spousta jiných lidí...pokud jste dítě nebo ho v sobě stále kus máte, pak se u tohoto filmu nasmějete, pobaví vás, uvolní vás...a v tomto případě dávám 4*, jelikož jak už sem řekla, já v sobě to dítě mám :o) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Viem môžete ma teraz považovať za hlupáka alebo dokonca tvrdiť že nerozposnám dobrý film od zlého ale skrátka ja si nemôžem pomôcť. Tento film ma dostal tam kde som už dávno bol a už nikdy sa tam nevrátim - do detstva. Séria krásnych obrázkov s poetikou, ktorá robí s tejto rodinej zábavky naozaj kúzelný film. Čo oceňujem je Hoffman , ktorý aj túto svoju rolu obohatil o reálnosť a jeho postava mi prišla ako najlepší kamarát všetkých vôkol. Skrátka taký malý rádca s veľkým srdcom. Ďalej Portmanová, ktorá aj tu dokazuje aká je veľká a všestranná herečka. Režisér Helm obohatil obyčajný príbeh a nadobudaný ľudských hodnôť a dôveru v seba samého pútavým prostredým, takže aj keď príde na nudnejšiu scénu tak sa v pozadí neustále niečo deje, niečo magické na čo sa dá pozerať. No a nakoniec hudba- Desplat je umelec a tu ma potešil aj dojal zároveň, soundtrack už mám doma a neviem sa ho nabažiť pretože to čo s hudbou robil tu som už pekne dlho nezažil. P.S Portmanovej zlozvyk s prstami - GENIALNE P.P.S Keby dávali takéto filmy v sobotu dopoludnia namiesto tých kravín typu hovoriaca čivava zachráni dom pred zloduchmi podotýkam rozprávajúca čivava deti by neboli také tupé aké sú ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ať je to jakkoliv infantilní a předvídatelné, tak široký úsměv zasněné Natalie Portman vynahradí mnohé.. Barevně roztomilá záležitost nedosahuje kvalit extravagantního Burtona, chybí hlubší souvislosti i jakási nadstavbová část.. prostě se jen tak trochu uměle line po stopáži 90 minut a nezanechá výraznějšího odéru!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomhle filmu pro děti je úžasný obchod a všechny ty blbůstky, které si v něm dokázali autoři navymýšlet a realizovat. Jinak příběh ničím neohromí a Dustin Hoffman vystačí s divnou maskou a dětinským výrazem. Zajímavější je Natalie Portman, která vlastně poprvé hrála ve filmu pro děti, a celkem slušná hudba. Mírný nadprůměr. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mrzelo mě, že se v této pohádce řešilo hlavně odcházení téměř třísetletého majitele hračkářství. Takový klasický, utahaný, americký doják, zapadající do průměrnosti a šedi stovek jemu podobných. Jediné pozitivní na tom byl kouzelný obchod, který ke své škodě stál v příběhu opravdu někde hodně bokem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • K filmu byla vydána doprovodná kniha „Říše hraček – filmový příběh“, která zodpovídá spoustu otázek, které z filmu nejsou patrné. (MartinMasek)
  • 10 tisíc hraček, her a zábavných vychytávek všeho druhu sháněli rekvizitáři speciálně pro film po celém světě. (Reiniš)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)

Reklama

Reklama