Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto nízkorozpočtového hororu jsou Nicole a Jess, mladý milenecký pár, který si vyrazí na romantickou cestu po Americe. Cestou se zastaví na opuštěném odpočívadle, kde se přítel hlavní hrdinky za záhadných okolností ztratí. Zoufalá Nicole brzy zjistí, že na odpočívadle není sama. Objeví se tajemný muž v jeepu se snadno zapamatovatelnou SPZ, který jí začne děsit. Dívka nachází útočiště na místním WC, kde jsou všude na stěnách šokující nápisy obsahující již známou SPZ. Později objevuje zmrzačenou dívku, která jí povypráví o tajemném řidiči. Nicole si uvědomuje že z této "hry" již není úniku... (kery-)

(více)

Recenze (92)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s tím, když hlavní hrdinka je v průběhu nucena (samozřejmě kvůli záchraně jiných či sebe) odložit košili a poté i tílko. Samozřejme tílko musí být bílé barvy, aby krásně kontrastovalo s barvou krve. Ale teď vážně. Hororový žánr to nemá lehké, protože je vesměs hodnocen na základě počtu logických nesmyslů a nelogického chování jednotlivých postav. Řekl bych, že Odpočívadlo z toho vyšlo ještě relativně se ctí a to mu budiž přičteno k dobru. A to i z toho důvodu, že tvůrci využili prvek mysteriózna a "nadpřirozena", který sice neomlouvá dílčí chyby, ale jsou přeci jen stravitelnější. Díky Jaimie Alexander nakonec smířlivé 3*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra. Tohle je zajímavý a k tomu docela divný film. Na jednu stranu to je svým způsobem jen další tzv. silniční horor. Na druhou stranu to je docela zajímavě natočené, vůbec to není nudné, má to hodně dobrou hlavní hrdinku, která se chová poměrně realisticky, logicky, zbytečně nehysterčí a má v daných situacích často rozumné nápady (i když pravda, já bych se toho odpočívadla tak zuby nehty nedržel). Taky mě dost pobavilo, jak ji scénárista docela logicky a rozumně (v rámci příběhu) donutil svléknout se do podprsenky (takže to nevypadá jako klasické hororové laciné gesto). A k tomu je to navíc duchařina, která celému filmu dodává neuvěřitelné kouzlo a je do něj zakomponovaná trochu nezvykle, až jsem po skončení filmu říkal, co to do prdele bylo? Má to nějaké své chyby, ale když to sečtu a shrnu, je to dost zajímavý snímek, už i proto, že jsem po jeho skončení musel přemýšlet o jeho pointě a asi si to každý divák a divačka vyloží po svém ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě krváček, který i přes pár mizerných prvků vůbec nenudil, takže ve výsledku je tohle docela slušné překvapení vzhledem ke zdejšímu hodnocení. Jedná se o chaotické lítání celkem uvěřitelně uřvané Jaimie Alexander, kterou nahání sadistickej vidlák v pikapu kdesi po odpočívadle. Pro gore nenažrance je tohle pohodová volba. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dokonalý hororový brak se vším, co do dokonalého hororu patří. Řádí zde šílený zaostalý maniak, o kterém je známo jen že jezdí ve starém žlutém pick-upu a k smrti rád unáší a mučí své oběti, které zavítají na zapadlé a zchátralé odpočívadlo kdesi v Californii a pro lepší diváckou představivost mu není pořádně vidět do tváře, dále zde máme zpočátku nesympatickou hlavní hrdinku Nicole (Jaimie Alexander), která ovšem postupem času dokonale splyne s pojetím filmu, svlékání vyžene až na podprsenku a pro svého uneseného přítele je schopná obětovat vše, nechybí zde sympatický policista, úchylná degenerovaná rodinka, kvalitní gore, sevřená atmosféra, napětí a občasné pokusy o vlažnou psychologii postav. Ani na minutu jsem se nenudil, a vzhledem k tomu, že pro mě do té doby neznámý režisér a scenárista v jedné osobě John Shiban prokázal hororový talent, už se moc těším na dvojku. Ti, co dali nízké hodnocení prostě nemají rádi horory a nechápu, proč je hodnotí. Tenhle horor neměl chybu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co bylo démonem mých rodičů? To jsem byla já..." Co je problém tohohle filmu? Že je to prapodivná fantasmagorie, kterou si lze vykládat různě. Co bývá jindy plus, je zde přítěží. Zpočátku typická buranská vyvražďovačka (jezdit po Americe je zřejmě o život)jakých vznikají spousty (ale proč ne, když bude mít patřičný říz) se mění v jakési podobenství (za své hříchy bude každý po zásluze potrestán - ta utekla z domova, ta kradla peníze apod.), že si jeden myslí cosi o pekle, a nakonec je z toho jakási asijská bubákovina s dlouhými vlasy. Tak nevím. Pár dobrých scén (vrtání a spol), jako celek však mizerie. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama