Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (292)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„On je pilot... válečný. Teda v případě války. Ovšem teďka je v civilu, zatracený darebák!“ Na skvělé dialogové přestřelky a hlášky je tahle komedie opravdu bohatá a to nejen zásluhou Jeana Poireta coby autora původních dialogů, ale pro našince i dabingových tvůrců, kteří v některých případech (např. i ve druhé části výše citované repliky) ještě dokázali původní vtip posunout o něco dál. Možná bych ještě více ocenil, kdyby konverzační duch původní hry byl plně zachován a Lautner s Belmondem by neměli potřebu jí obohacovat o sérii akčních scén. Belmondo, byť hodně proslaven mj. kaskadérskými kousky, tady i za pomocí skvělých partnerek dokazuje svou komediální všestrannost a schopnost naplno odtáhnout tentokrát i konverzační hříčku dle divadelní hry, která by určitě dokázala i fungovat bez několika akčních eskapád. Přiznám se, že v rámci situační komedie zasazené z velké části do prostoru jedné vily mi občas všechny ty bláznivé akční nápady (včetně akce pozpátku) přišly jaksi navíc. Lautnerovi budiž k dobru přičteno, že zvládá jako režisér unést svižné tempo a jistou dynamiku i během dlouhých vztahových propletencích v jedném domě, takže případná pěst na oko z automobilové honičky byla v závěru již o něco menší a následné spojení akce s humorem ve scéně ze slavnostního ceremoniálu mi nakonec přišlo povedené. Překvapivé a vtipné vyústění celého filmu v poslední scéně také a nemohu říct, že by mě tato klasika, která mě dlouho míjela, nějakým způsobem zklamala. Ačkoliv z Belmondových 80-tek bych měl za sebe určitě i silnější favority (Eso es, Mrchožrouti). [75%] ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Filmeček u kterého se člověk pobaví. Svůdník Stephan (Belmondo) a mladá Julie (Sophie Marceau) rozjedou hru na údajnou dceru před neočekávaně se vrátivší manželkou (Marie Laforêt). K rozjeté hře se přidává nakonec i samotná Stephanova manželka i Juliina matka. Film je plný vtipných scének a dialogů. Vynikající český dabing. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V dnešní době již klasická situační komedie s Jeanem Paulem Belmondem a půvabnou Sophie Marceau., pojednávající o tom, kterak povedený záletník díky svým neutuchajícím choutkám ke svádění, nechtěně a neočekávané jednoho večera k falešné dceři přišel. To spustí eskapádu veselých zvratů, ve kterých hlavní hrdina zrovna moc neumí bruslit. Ale divákovi to samozřejmě přinese velice slušnou (a jak vidno nestárnoucí) zábavu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených francouzských komedií s Jean - Paulem a překrásnou Sophie (která je krásná dodnes). První část je konverzační a velmi dobrá a vtipná, v druhé půlce si Belmondo trochu zablbne a řekl bych, že je to filmu na škodu. V celku je to ale jedna z těch dnes už klasických francouzských komedií. * * * ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Veselé Velikonoce se dá dívat každé Velikonoce, ačkoliv velikonoční svátky se zde objevují jen hodně na pozadí!  Ale je to prostě skvělý. Mým nejoblíbenějším dabérem Belmonda je mimochodem Tříška, ale Velikonoce je přesně jeden z těch případů, kdy dost uznávám i Krampola, který byl v osmdesátkách ještě v dobré formě + Taťjana Medvecká jako Sophie Marceau  je taky skvělá. Jinak má pocit , že díky tady tomu  filmu jsem pokaždé, když jsem nevěděl jak zahájit konverzaci začal říkat ,,tak jak se máme´´ :D a doufal, že to neskončí tím, že budu vyhlášen za proutníka a flákače, co rozfofroval prachy se ženjskejma a pak zfalšoval účty.   Tak doufám, že jsem nezklamal!  ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama