Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

jujec 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem rodinný film, ale tohle nebylo ani to. Naprosto nelogický děj (děti bez problémů přijdou v noci do školy, řidič autobusu nechá okamžitě řídit slečnu autobus, nebo skutečnost, že všichni rodiče jsou na party a všechny děti chodí ve 3 ráno nocí samotné) řadí film spíš pro malé děti, které nepřemýšlejí logicky. Nebo je fakt normální, že se ve 3 ráno chodí spát a v 5 se vstává? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zombie, čarodějnice létající na vysavači a konfrontace minulosti s budocností. Stejně jako většina ostatních rodinných filmů se i Hokus pokus soustředí převážně na dětské publikum, což může být pro odrostlejšího diváka nesnesitelné. Hlavně tanečky a dialogy čarodějnic nebudou dospělákům nic říkat. Přesto je však třeba uznat, že i přes svou dětinskost patří Hokus pokus mezi ty povedenější žánrové kousky. Přestože Dahlovým Čarodějnicím nesahá ani po odřezané prsty na nohou, nenudí. Hlavní záporácké trio sice přehrává kde jen to jde, ale ve výsledku to jejich výkonům přidává spíše bezvýznamené plus, než že by to vadilo. Rozhodně příjemná taškařice s několika zábavnými momenty. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dobrý príbeh spracovaný slušným spôsobom, nenudil som sa, herci celkom dobrí, či už čarodejncie, alebo vedľajšie úlohy. Efekty priemernejšie, hudba lepšia. Asi po 8 rokoch som si to opäť pozrel, v minulosti sa mi to páčilo viacej, ale dnes už tá atmosféra a čaro tohto filmu mierne opadlo, tak dávam len tri hviezdi, ale aj tak je to dobrý film. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nebýt dvojky nevěděl bych, že ani něco takového existuje a možná by to bylo i dobře. Tohle je klasická 90tková komedie, kterých vycházely miliony zde bohužel chybí sympatické postavy a triky jsou příšerné, když si vezmete, že 4 roky před tímhle vyšel třeba Nekonečný příběh 2 a rok po tomhle Nekonečný příběh 3 , který má snad lepší triky než tohle. Nějak nechápu jak to, že byl Binx ve dvojce, když tady se vysvobodil a jak to, že tady ty čarodějky jdou po té holce, ale svíčku zapálil ten kluk zatímco ve dvojce jdou po holce co zapálila tu svíčku. 40 procent Ortega si pak zlepšil reputaci Muzikály ze střední a Následníky. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Hokusu Pokusu sa určite dá vyčítať detinskosť a detskí predstavitelia sú až zúfalo nesympatickí. Lenže či už v rámci rodinných komédií alebo filmov s halloweenskou tematikou sa stále jedná o lepší priemer (takých 70 %). Zásluhu má na tom hlavne perfektná a desivá Bette Midler, jej hlúpe a nešikovné sestry zase dobre pobavia a príbeh je zaujímavý, hoci predvídateľný. Navyše mám na pozeranie tohto filmu v detstve príjemné spomienky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kapela Roxette nahrála speciálně pro tento film skladbu "Almost Unreal". Skladba byla ale nakonec použita ve filmu Super Mario Bros (1993). (slatkac)
  • Film je každý rok v USA vysílán přesně na 31. října. (slatkac)

Reklama

Reklama