Reklama

Reklama

Carlton, Pensylvánie 1903 – děti pracující v hlubinném dole jsou při závalu zaživa pohřbeny. Ovdovělá Karen spolu se svými dcerami se přestěhují do téhož města a brzy se dozvídají jeho tragickou historii. Ale zločiny minulosti se znovu vracejí v podobě dětí (zombies) a jejich ďábelsky krvavé pomsty – pronásledují, zabíjí a požírají své oběti. Karen a její dcery musí s pomocí souseda přežít, aby byl utišen hlad zombies po vlastní spáse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

juta 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý zombie film, jestli vůbec má právo si říkat "Zombies" :D Jednoduchá zápletka, kde je jen jeden cíl a to pomsta, ve které hlavní postavy nehrají žádnou roli. Zpracování nočního lesa bylo zas na druhou stranu příjemné, stejně tak se dívat na hlavní aktérky, i když jejich myšlení bylo někdy směšné, krom Chloë, ale z dětí žádný strach nešel :-) ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Velice mě rozhněvalo, že jsou malé smutné děti nuceny vykonávat neúměrně těžkou a hanebně placenou práci v úzké štole hlubinného dolu. Ještě více mě rozhněvalo, že nějaký nešika způsobí zbrklou manipulací s výbušninou zával, ve kterém všechny malé smutné děti umřou. A úplně nejvíce mě rozhněvalo, že se takového tklivého a dojemného příběhu chopil pan režisér s kosočtvercem na čele, který měl v mlází místo těch lysohlávek najít raději plnou náruč muchomůrek zelených. Na smrtelném loži by pak v agónii musel místo posledního pomazání drobným písmem na celou roli hajzlpapíru opakovaně zapsat předsevzetí: Nenatočím píčovinu pro bližního svého. ()

Reklama

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna mezi vyznávače zombie filmů, ale když už se na nějaký podívám, tak očekávám něco jako apokalypsou zničenou zemi k to mu všemu chci akci, zábavu, samozřejmě krev a také, aby zombie nějak vypadali. Bohužel tenhle film nic ze zmiňovaných atributů nenabízí. Ani ta děcka nevypadala jako zombie lačnící po čerstvem lidském mase. Jen se podivně ploužila s důlním nářadím. Kdyby šlo alespoň o průměrnou duchařinu, což tenhle film rozhodně není, tak bych byla ochotná přimhouřit obě oči. Jistý potenciál tu je, ale je trestu hodně nevyužitý a všechno je bohužel řečeno už v úvodu filmu, takže tu není nic, na co by se měl divák upnout a nechat se tím vést. Škoda. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Toto je naprosto NEJVÍC NEDOCENĚNEJ horor zde na databázi! Takhle skvělý horor jsem už dlouho neviděl. Ovdovělá Karen a její teenka a malá dcerka se nastěhují do zděděného domu v horách v Pennsylvánii, který má krutou historii, jenž, jak se zdá, ještě neukončila svoji finální etapu. Název Zombies je asi nejnepřesnější český překlad, co může být - úplně si ho odmyslete a film berte jako Wicked Little Things, jelikož tohle není žádný ZOMBIE film, ale regulerní GHOST HORROR, což se na filmu také projevilo. Atmosféra hned po intru by se dala jen krájet, starý dům a les se s atmosférou klidně můžou přirovnat k hausu v The Conjuring, Lori Heurino, Chloe Grace Moretz, když ještě nenakopávala zadky a v neposlední řadě i moje oblíbenkyně z Halloweenu Scout-Taylor Compton podtrhují svými výkony už i tak skvěle podaný atmosferický příběh, který sice místy společně s několika klišé momenty (ano, smáčení ve stodole) trochu pokulhává tam, kde třeba takový REC exceloval, ale to jsou už jen drobnosti, které je třeba přehlédnout, a užít si skvělý atmosferický horor. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Špatný film, v němž hororová metodika nefunguje ani za mák. Dítě, které se skamarádí s duchem je už silně ohrané téma. Když se podá dobře (Sirotčinec), dá se přežít. Ale v tomhle filmu hapruje vše. Scénář, žánrové postupy, herci, atmosféra. Vše je podáno tak triviálně, neohrabaně, režisér se nepiplal s detaily, okamžitě začne obkreslovat tu nejklasičtějčí z nejklasičtějších šablon amerických hororů. Nebál jsem se ani chvíli. Vraždící děti mi nepřijdou strašidelné. Bylo mi líto jen toho prasátka, které bylo tak neštastně zmasakrováno - to byla asi nejstrašidelnější scéna z filmu. Konec filmu byl vůbec ukázkově dementní, to se skoro nedá ani popsat. K tomu nehorázně špatné herečky, které jsou absolutně mimo, neschopná režie, pitomej scénář a k tomu všemu navrch ještě imbecilní dabing, který jsem měl k dispozici. Dívat se na film a přát si, aby byly hlavní postavy sežraný v třetím záběru je prachsprostá mizérie a totální výsměch hororovému žánru, který dnes mohou točit i absolutní neumětelové, jako je např. Cardone. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Sofii v Bulharsku a tamních filmových studiích New Boyana Film Studios. (Cheeker)

Reklama

Reklama