Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Koukám na to a nestačím se divit, tohle je téměř čistokrevné drama s JCVD, coby napraveným záporně laděným poldou. Po několika nadějných náznacích se dá s konečnou platností říci, že je zpět. Jak zpět? Mnohem lepší, než býval! Film působí syrově, levně, ale je velmi dobře napsaný a zrežírovaný. K tomu ještě dobrá hudba. Já bych se ani nedivil, kdyby hodnocení zde ještě trochu stouplo. Tohle už není ten starý provařený béčkař, Jean-Claude začíná hrát a míří výš. Za mě zasloužených 80% = 4/5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Van Dammovka, kde JCVD působí přirozeně závislácky a uvolněně. Přidává i poměrně kvalitní scénář, který nabídne ne-jednu vynikající hlášku a vtip. Když přidám výbornou kameru nabízející neobvyklé pohledy na všední události a promakanou muziku, dostanu nadprůměr, který baví a ukazuje Jeana z "jiného" pohledu. Co je ovšem nutno vytknout je akce, která je šizená a nenabídne jediný moment JCVD ho bojového umění. Společně s nudným záporákem tak kazí hodně z toho, co se opravdu povedlo!70% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Až do smrti" je mimořádný snímek ve Van Dammeově filmografii. Přesvědčivý herecký výkon, poutavě vyhrocený příběh a silnou psychologii hlavní postavy doplňuje syrový styl, který přichází ke slovu především v závěrečné nelítostné přestřelce. Simon Fellows si zaslouží veškerou chválu za to, že podobně jako hongkongští mistři John Woo, Tsui Hark a Ringo Lam dokázal z herecky nenadané a fyzicky skomírající akční "hvězdy" dostat maximum. Nejslabším článkem je bohužel scénář. Všechno, co v něm funguje (scény profilace a následného přerodu hrdiny, jeho vztahy s dalšími postavami a celá ústřední premisa), je bez přiznání zdroje vypůjčené ze dvanáct let starého hongkongského mixu thrilleru a dramatu "Loving You", který režíroval Johnnie To. To by ovšem nevadilo. Problém je v tom, že vynikající příběh hongkongského filmu byl asi pro Američany příliš dramaticky odvážný a nad únosnou míru se vymykající tradičním schématům béčkových akčňáků. Proto předlohu rozšířili o tradičně koncipovanou ústřední kriminální linii, další vedlejší postavy a toporně doslovný epilog se šťastným koncem a absolutním očištěním hlavního hrdiny. Všechny přidané motivy jsou ovšem kauzálně nekoherentní a z hlediska jejich začlenění do vyprávění lajdácky odfláknuté. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Filmy s belgickou akční ikonou jsou známé především akcí. A jelikož Van Damme není Al Pacino, každý posun blíže ke konverzačnímu dramatu není úplně tím nejlepším, co může diváky z řad nefanoušků JCVD potkat. Scénář je sice kvalitnější, než v případě většiny Van Dammových filmů, ale co je to platné, když je to jedna obrovská nuda bez hlášek, akce a s viditelně starým a znaveným Van Dammem. A když už konečně přijde akční finále, tak je zase zbytečně natahováno. Takhle by to nešlo. 30% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Divoký drsný film s veľa mŕtvolami, avšak ja som to Van Dammove kúzlo akosi nepostrehol, ja nepozerám na meno ak hodnotím film, pre mňa sú jeho filmy akčným sklamaním, tak ako Seagalove, Norrisove, či niektorých iných hercov. Napriek zaujímavosti scenára, skrátka skončil a v pamäti mi veľmi neutkvel, až mi ho museli pripomenúť obrázky a obsah. Hrdinstvo v týchto filmoch, ako aj v tomto, je tiež diskutabilné. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, kvůli neshodám s producenty odmítl. (TomikZlesa)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama