Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

honajz 

všechny recenze uživatele

No dobře, Woody se zaměřil na morální drama ve stylu svých oblíbených antických tragédií. Jenže to celé natočil jak pro puberťáky, kdy závěrečná scéna je "vysvětlovací" tak, až brní uši. Žánrově nic extra, podobných snímků existuje spousta a líp odvedených, snad jen atmosféra městečka a přístavu s věčně zachmuřenou oblohou má jakousi atmosféru. Jinak nudný film, jehož zápletku a zákruty zkušenější divák odhalí hned u první scény u rodinného stolu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vypadá to bohužel, že Match Point byl jen šťastnou výjimkou, nikoliv důkazem toho, že Allen je zpátky v plné síle. Snaživí herci a Glassova atmosférická hudba nezakryjí smutný fakt, že zápletka je spíš chtěná než osudově nevyhnutelná. Zbývá jen předvídatelná moralita o tom, že vražda je špatná. To mi od Woodyho Allena přijde dost málo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen a jeho jeden film ročně už někdy od sedmdesátých let. Továrna na výborné příběhy a geniální dialogy tady přesto trošku strádá. Woody najal výborné herce: Ewan McGregor a Colin Farrell. Každopádně se ale pustil do trošku jiného tématu, než u něj obvykle bývá. Tak za prvé tady chybí vztahy, se kterými dycky na plátně kouzlí. A druhá věc je ta, že se ve filmu neobjeví žádná krasavice, které se kolem Woodyho filmového života a nejen toho, motaly. Tady prostě kde nic, tu nic. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Na Woodyho je to slabé ako dvojtýždňový čaj, zvlášť keď má k dispozícii také dve herecké esá v popredí. Postavy šablónovité až hrôza, jednoduché, "telenovelistické"- také ako nepodarený záver. Kde je niečo zapamätateľné? Kde je NIEČO čo robí Woodyho Woodym???????? Najslabší film môjho najobľúbenejšieho režiséra:( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)

Reklama

Reklama