Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Jansen odpad!

všechny recenze uživatele

Já se na to ani naštěstí nedíval. Bohužel ke mně ale doléhaly zvuky z místnosti, kde tento „skvost“ právě běžel v televizi. A naneštěstí jsem kolem musel i párkrát projít. „Ten Troy je ták krásnej.“ „Tyhle lidičky si teda uměj užívat.“Neskutečný výplach teenagerských mozků a, jakkoli je tento film možná nadsazený, vrchol nevkusu. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ovšemže je to naprosto o ničem a celá ta jejich střední je zcela odtržená od reality. Ale mě to vždycky hrozně bavilo. Bez mučení přiznám, že jsem to viděl už několikrát, a ačkoli podobné popové popěvky nijak nevyhledávám, tady se mi písničky vždycky líbily. Taneční čísla vypadají pěkně, stejně jako všichni hlavní hrdinové. Ti nijak nehrají, jen odříkávají svoje repliky a dobře u toho vypadají, což tady díkybohu stačí. S výjimkou Ashley Tisdale, u které si nejsem jist, zda jde o její pravé já, či jen velmi dobře zahrála tak protivnou, ale mnou oblíbenou postavu Sharpay. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tenhle film byl svým způsobem zajímavý, MĚL DĚJ a dalo se na něj dívat. Přiznám se, že jsem ho vydržel sledovat od začátku do konce, ani jednou jsem nepocítil potřebu televizi přepnout, vypnout nebo od ní odejít, neměl jsem pocit zbytečně stráveného času. Ano, mne se to po dějové stránce líbilo. A přijde mi nespravedlivé ohodnotit tento film menším počtem hvězdiček než třemi prostě proto, že se mi tento film líbil. Herecké výkony byly snadno uvěřitelné, scénář ušel, písničky byly vcelku dobré. Já dávám s čistým svědomím tři hvězdičky a tím to pro mne hasne... ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to kýč, ale má v sobě zamícháno úplně všechno-hezké, pohybově a pěvecky velmi nadané mladé herce (navíc 2 kladné hlavní páry a jeden méně kladný protihráčský, ale nakonec stejně všichni patří do jednoho týmu), typické prostředí americké střední školy se všemi nepsanými pravidly (ty seš šprtka, takže navždy budeš v jejich klubu) a rovněž láskyplný všeobjímající motiv. Každý si může najít to své a pak podle sebe ocenit nebo podle většiny odsoudit. Je zde však i něco nového-můžeš se vzepřít tomu, že jsi šprtka a hrát divadlo, jít si za svým snem a dokázat to, po čem toužíš. Je jasné, že nejeden americký teenager si řekl: Tohle je přece moje škola, proč by to nemohl vyjít i mě? Vše rovněž dobře skončí, tak co bysme chtěli víc? Možná alespoň jednu pusu nebo láskyplné objetí mezi představiteli obou pohlaví, ale na to si ještě v nepřirozeně cudném americkém filmu pro mladé budeme muset počkat... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Amerika světa HSM je pokrytecká, neboť příslušník jedné studentské vrstvy nemá právo udržovat kontakt s někým z vrstvy jiné. Když už se tak stane, je zatlačen zpátky do davu, aby dodržoval Status Quo. Gabriella s Troyem však boří konvence. A zpívají u toho. Všichni kolem nich tančí. Dokonce i při basketbalu... A na závěr si padnou do náručí i ti největší nepřátelé. *** Ovšem basketbalista se sklony ke kuchařskému umění je skvělý. A nutno uznat plusem to, že šesnáctileté hrají opravdu šestnáctiletí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Melodie telefonu, který zazvonil v hodině, byla písnička "Start of Something New". (Halloween9)
  • Sountrack s původní hudbou se stal nejprodávanějším soundtrackem v USA roku 2006. (Kamkon)
  • Původně Troye měl hrát Matthew Underwood známý ze seriálu Zoey 101, ale byl přeplacen kontraktem z Nickelodeonu, proto musel roli odmítnout. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno