Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je libo koupel v cákancích krve? Zaplavat si ňadra ve vydloubnutých očičkách, potápět se ve vyrvaných zubech a sprchovat ve vytrhaných nehtíčcích? Pak směle nastupte do "Půlnočního vlaku" s vlezlým fotografem Leonem a staňte se svědky péče výkonného zaměstnance masokombinátu o pozdní cestující. První dvě třetiny příběhu se nesou ve znamení atmosféry, napětí, odhalování důvodů existence jatečního vlaku, hrátky s kamerou jsou fajn. Závěr už se bohužel pouze utápí v hektolitrech hemoglobinu a pokud vám tou dobou kolem obrazovky projde nezaujatý pozorovatel, nezbytně dojde k závěru, že jste choří úchylové, hnusní zvrhlíci a vůbec bude lepší s vámi přerušit veškeré styky. Určitě potěší nepřítomnost happyendu, ale na výrazné vylepšení dojmů to nestačilo - nechutnosti jsou to poslední, co mě na horrorech zajímá. Nejspíš si budu muset po dlouhé době oživit Barkerovu povídkovou předlohu, nicméně film se jí zřejmě držel jen velmi volně. 55% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rozehráno je to podobně jako zápas Česko - Holandsko z Eura 2004: dynamicky, napínavě, svižně, s parádně vlezlou undergroundovou atmosférou. Vinnie Jones s tváří skálopevnou ještě více než obvykle tu s pomocí své výstavní chromované palice razítkuje nebohé hlavy uživatelů posledního nočního metra. Krví se nešetří, drsnými záběry už vůbec ne. Jenomže po velmi dobré hodině přichází finální rozuzlení, při kterém jsem si najednou připadal jako na LV-426 a které jsem fakt nepobral. Dobrý film s divným koncem a se zvláštní hudbou. 70% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo exkluzivníííí!!!! Bohudík jsem netušil, že to natočil Kitamura, takže jsem byl od začátku docela překvapen, co se to vůbec na obrazovce děje, bohužel na druhou stranu jsem měl film za něco serioznějšího ... Ale časem jsem pochopil, že tady o serioznost filmu rozhodně nejde, jako spíš o moderní oslavu GORE!!! Vypněte mozek, nic nečekejte, jen se bavte!! Nářez, excelentní gorefest, špičkové herecké výkony a ABSOLUTNÍ zvukový a HUDEBNÍ doprovod!!!! Velice nenáročný horror, ale v poslední době vyloženě skost!! Myslel jsem, že již "tradičním" gore řezničinám odzvonilo, ale tohle je krásně připomnělo a oživilo ... není to splatter, není to exploiter ... tohle je prostě horror-slasher-GOREfest ... Výýborný!!! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem jen tichý zedník na věčném božím CSFD-staveništi, jeden zásadní problém Půlnočního vlaku bych zmínil: Hlavní hrdina a divák zakouší v průběhu dění diametrálně odlišnou zkušenost – divákovi je sice slibován horor, respektive obskurní urban legenda, ovšem hrdina svým konáním ustavičně překlápí film do detektivky. Nesnaží se vyhnout nebezpečí, jak je u postav v hororech zvykem, ale směřuje k němu; snaží se dopátrat pravého stavu věcí. Vede to k tomu, že není hrůznými událostmi tak natěsno obemknut, protože z nich střídavě a navíc libovolně, jak se mu zachce, vypadává (když chce řešit vztah s přítelkyní, řeší vztah s přítelkyní, když chce pátrat po vrahovi, pátrá po vrahovi), a film proto nedrží kontinuitu v napětí, v níž tak vynikaly kupř. Hory mají oči nebo Blair Witch. To by až tak nevadilo, jenže film staví především na podle mě nevhodně zvoleném Vinnie Joneseovi (roztomilá perzifláž herecké šarže, tj. ještě o stupínek přepálená reminiscence na ostrého hocha z ritchieovských gangsterek). Vinnieho hodili producenti i na poster, aby jim zajistil rentabilitu snímku, a ještě před natáčením jistě sepsal čestné dobrozdání, jako se v Hollywoodu sluší. Divákovi je tedy pravý stav věcí zřejmý víceméně od začátku, zatímco hlavní hrdina se k němu musí dopátrávat, protože film mu řadu informací odpírá, na rozdíl od diváka, jemuž poskytuje vodítek až moc; zřejmě proto, aby se mohl v klidu opájet brutálními intermezzy. Samozřejmě, spousty filmů kombinuje horor, detektivku a gore scény (dva nejslavnější za všechny: Mlčení jehňátek a Sedm), ale tenhle to dělá dost pokoutním, totiž ne zcela funkčním způsobem. P.S. Jestliže by se podoba mezi hlavním hrdinou a Clivem Barkerem dala přičíst náhodě, jak vysvětlit jejich totožné, pouze prohozené iniciály? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice je to hloupě jednoduchý film s prapodivným koncem, ovšem městský feeling a brutální mordy tento kousek pozvedávají minimálně na průměrnou úroveň. Kitamura by s kamerou mohl vyučovat, jelikož z jeho hrátek by se zamotala hlava i Michaelu Bayovi. Pro příznivce hororu, hektolitrů krve a "off the record" děje je to naprostá povinnost. Pro zbytek populace čistokrevná "WTF" záležitost, kterou někdo odhodí do kouta, jiný slupne jako malinu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)

Reklama

Reklama