Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesor anglické literatury Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) ztratil po smrti své manželky smysl života a stal se z něj zatrpklý a sebestředný muž, který se chová nepříjemně ke svému okolí. Rozhádal se s nevlastním bratrem a je lhostejný ke své dospívající dceři Vanesse, která žije navzdory svému mladému věku osaměle a bez přátel. Lawrence začne prožívat vnitřní proměnu ve chvíli, kdy potká svou dávnou studentku Janet (Sarah Jessica Parker). Stárnoucí profesor po letech poznává lásku, kterou musí zaujmout jinak, než svými literárními znalostmi a intelektuálními frázemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nudilo mě to a kromě Sarah kterou zbožňuji mi žádná postava nepřišla příliš zajímavá ani sympatická. Možná ještě tak Thomas Haden Church alias nevlastní bratr s holým zadkem. Nevšimla jsem si pořádně kdy se ze zlýho, sebestřednýho a pompézního náfuky, který si nikdy nepamatoval jméno ani jednoho studenta a na rande se choval jako profesor za katedrou, stal člověk, kterého zajímá nejenom jméno toho koho učí, ale i odkud je a podobný kraviny. Jeho dcera je nafoukaná káča, která si myslí, že je lepší než ostatní. Jeho syn tam moc prostoru nedostal, nevíme co je jeho hlavní problém a tak mi tam připadal dost zbytečný. Všechno to bylo takové nedotáhlé do konce, bez nějakého pořádně zajímavého zvratu a 95 minut se zatraceně vleče. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o příliš chytrém a nafoukaném profesorovi, který ztrácí kontakt s realitou, se studenty a se svými dětmi. Jeho lhostejnost však rozvrátí živelný a přízemní adoptivní bratr, který všechny členy rodiny donutí k zamyšlení o hodnotách a prioritách v lidském životě a navíc spí v červeném bodíčku s dírou na zadku. :) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto hodnotenie mi môžete vyčítať. Nebudem vám to mať za zlé. Pretože v konečnom dôsledku sa jedná o film, ktorý nie je ničím výnimočný a nemá ani čo ponúknuť. myslím si že v dnešnej dobe určite nikomu. Spracovanie zaostáva ďaleko za obsahom ale vzhľadom na to že sa jedná o prvotinu pána alebo paní Murro nie je namieste vyčítať až príliš okaté chyby - striedme prostredie, mierna nesúrodosť deja a pod. Strih je na taký jednoduchý film až príliš hútny. Naozaj si nemyslím že v takomto filme by mal mať jeden záber 5 strihov. narúša to pokojnosť deja. Tieto všetky výtky by mali moje hodnotenie ustáliť na 3*, lenže vďaka príjemnej gitare v pozadí, umiernenému humoru a skvelým postavám sa prenesiem cez chyby a z osobných dôvodov dám 4*. Page ako obvykle vytvorila postavu o 180 stupnov rozdielnu ako svoje predchádzajúce a ja som jej to veril. plus mala krásne outsiderský nádych čo sa mi páčilo. Quaida mám rám a jeho nenútené herectvo a zamračený pohľad krásne ukazoval čo si myslí o ostatných v jeho okolí a CHurch okorenil tieto postavy o humorný a mierne tupučký nádych aj keď sa jedná ako z názvu vieme o Smart People. a práve tu to zistenie že múdry ľudia sa nevedia tešiť s normálnych radostí pretože z kníh vedia ako to vo svete chodí, vytvára akýsi most medzi poznaním a nepoznaním, múdrosťou a hlúposťou a tiež faktom že byť múdry sa vždy nevyplatí. ako som povedal z osobných dôvodov zvyšujem hodnotenie. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

To byla ale šílená rodinka..Podle mě dost dobrý film, který by byl lepší nebýt Dennise Quaida, který byl nudný a nezábavný. Jeho vztah s Janet je mi taky záhadou..Robotická dcera Ellen a adoptovaný bratr byli skvělí. Pár super scének se našlo, takže 4*. Bohužel je to zase jeden z těch filmů, kdy mě více zajímají vedlejší postavy než ty hlavní. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý příklad toho, jak se dá polemizovat nad tím, co znamená být chytrý. Vezmu v potaz role čtyř hlavních protagonistů, tři z nich zdá se, považujeme za chytré a jediný James je, řekněme třeba blb:-) A teď, když se podívám na hodnocení, tak právě ten "blb" zachránil pro tento film alespoň jednu hvězdu. Díky němu jsem to nevypnul a nešel spát, protože on jediný žil a byl "normální". Chyba je ale v tomto případě jinde než v lidech a to ve scénáři, který nás nudí svými rádoby chytrými řečmi a vztahy této "fantastické čtyřky". Dobrý, radši skončím, než začnu psát taky moc chytře, je to totiž strašně nakažlivé...:-)20% ()

Galerie (64)

Související novinky

Prequel k 300 našel režiséra

Prequel k 300 našel režiséra

17.07.2011

Původně chtěl „předkračování“ ke svému hitu režírovat sám Zack Snyder, ale ten má teď spoustu práce s novým Supermanem a studio Warner Bros. se chce do starověkého Řecka (a Persie) vrátit co nejdříve… (více)

Režisér pro pátou Past?

Režisér pro pátou Past?

14.02.2011

Bruce Willis blouzní o další Smrtonosné pasti tak často, že jsme tomu postupně přestali věnovat pozornost. Najednou se ale zdá, že studio 20th Century Fox hodlá přitlačit na pilu. Najalo totiž… (více)

Reklama

Reklama