Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesor anglické literatury Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) ztratil po smrti své manželky smysl života a stal se z něj zatrpklý a sebestředný muž, který se chová nepříjemně ke svému okolí. Rozhádal se s nevlastním bratrem a je lhostejný ke své dospívající dceři Vanesse, která žije navzdory svému mladému věku osaměle a bez přátel. Lawrence začne prožívat vnitřní proměnu ve chvíli, kdy potká svou dávnou studentku Janet (Sarah Jessica Parker). Stárnoucí profesor po letech poznává lásku, kterou musí zaujmout jinak, než svými literárními znalostmi a intelektuálními frázemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Film je příjemným překvapením. Nehrát v něm Ellen Page a T. H. Church, tak by stál jistě za prd, ale tyto dvě persóny dokázaly film zvednou z průměrnosti. Právě díky Ellen jsem film vyhledal a jsem zase s jejím výkonem spokojený. Věřím, že jednoho krásného dne tahle herečka dokáže, že má na Oskara. Film jednoznačně doporučuji... A kdo z nich je vlastně Samotář?!... ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

To byla ale šílená rodinka..Podle mě dost dobrý film, který by byl lepší nebýt Dennise Quaida, který byl nudný a nezábavný. Jeho vztah s Janet je mi taky záhadou..Robotická dcera Ellen a adoptovaný bratr byli skvělí. Pár super scének se našlo, takže 4*. Bohužel je to zase jeden z těch filmů, kdy mě více zajímají vedlejší postavy než ty hlavní. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotářského zahořklého profesora, jehož k životu probudí nová ženská, to asi nebude opravdu nic nového. Jenže má taky bratra s nadhledem a vtipem, a dceru, která je na tom podobně. Takže se příběh nese na vlně lehkých polomouder a vtipů, které mne bavily a nebyi mi proti srsti. Dennis je natolik profík, že utáhne celý film sám a navíc je tu výborný Thomas Haden Church jako jeho bratr a samozřejmě Ellen Page. Příjemný film o obyčejných věcech, klasická slaďárna, která mi ani trochu nevadila. 75% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

V porovnání s nedávno viděným a stylově velmi podobným snímkem Birds of America rozhodně vítěz. Opět několik životních nebo morálních zkrachovalců - opět několik osudů, které se nakonec v lepší obrátí... tentokrát mi to ovšem nebylo jedno. Podobných snímků je tolik, že už vlastně záleží víc na postavách, které do filmu umístíte, než na co nového v ději přijdete. Quaid, Church a především Ellen Paige jsou všechno sympaťáci. A hrají velmi dobře (dokonce i prvně jmenovaný konečně není Quaid, ale filmová postava). Malý, pěkný film - který stojí především na tom, jestli si oblíbíte postavy, jinak v ději nic nového nepřináší. Já si je oblíbil. Hodně. Thomasi Haden Churchovi a Ellen Page prostě nelze odolat a kdykoliv se objeví, nelze z nich spustit oči. Zdejší hodnocení film docela nedoceňuje... rozhodně má minimálně na 75% (u mě i více). ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Skromné, milé a velmi citlivé dílo. Smart people poměrně přesně zapadnou do konceptu půvabného, nezávislého snímku, jehož prostřednictvím se můžeme dozvědět především něco o sobě. Není třeba řešit, že konec je „typickým americkým happy endem“, tady je spíše důležitá cesta k pomyslnému cíli, cesta ke změně být někým, kdo nemá potřebu žít z vědomí, že je v něčem lepší než ostatní (i když třeba opravdu je). Není to samozřejmě jediné poselství tohoto snímku, např. postava Chucka reprezentuje typ na oko lehkovážného a téměř bezstarostného týpka, jehož (zdánlivě) největším problémem se zdá sehnat nocleh a mít na druhý den z čeho žít. Tři postavy (Sarah Jessica Parker určitě dobrá, ale mezi svou „svatou trojici“ z tohoto filmu ji nepočítám), tři nesmírně zajímavé charaktery a tři herci, kteří bez výjimky hrají civilně, zároveň velmi přesvědčivě a bez jakéhokoli náznaku nucenosti. Bylo skutečně až pozoruhodné, jak lidsky a nenásilně byl celý příběh podán a jak si suverénně svůj statut bez problému po celou dobu stopáže dokázal udržet. Moc pěkné. ()

Galerie (64)

Související novinky

Prequel k 300 našel režiséra

Prequel k 300 našel režiséra

17.07.2011

Původně chtěl „předkračování“ ke svému hitu režírovat sám Zack Snyder, ale ten má teď spoustu práce s novým Supermanem a studio Warner Bros. se chce do starověkého Řecka (a Persie) vrátit co nejdříve… (více)

Režisér pro pátou Past?

Režisér pro pátou Past?

14.02.2011

Bruce Willis blouzní o další Smrtonosné pasti tak často, že jsme tomu postupně přestali věnovat pozornost. Najednou se ale zdá, že studio 20th Century Fox hodlá přitlačit na pilu. Najalo totiž… (více)

Reklama

Reklama