Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesor anglické literatury Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) ztratil po smrti své manželky smysl života a stal se z něj zatrpklý a sebestředný muž, který se chová nepříjemně ke svému okolí. Rozhádal se s nevlastním bratrem a je lhostejný ke své dospívající dceři Vanesse, která žije navzdory svému mladému věku osaměle a bez přátel. Lawrence začne prožívat vnitřní proměnu ve chvíli, kdy potká svou dávnou studentku Janet (Sarah Jessica Parker). Stárnoucí profesor po letech poznává lásku, kterou musí zaujmout jinak, než svými literárními znalostmi a intelektuálními frázemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že to bude nějáká bomba, ale, že to bude až taková nuda, to bylo překvapení. Nebyla tam ani jedna sympatická postava, skoro všichni byli buď arogantní nebo na ránu, docela se obdivuju, že jsem to vydržela do konce. Ač mám Ellen Page ráda, tak tady se mi teda vůbec nelíbila (nejspíš způsobené její příšernou postavou). A co víc, naprosto nepochopitelný pár Sarah Jessica Parker a Dennis Quaid, který vypadal asi tak o 30 let starší než ona. No tohle už nikdy víc (a koukám, že český název filmu se opět vytáhnul). 2* ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Ono se to vlastně motá kolem toho jednoho - nevrlý morous Dennis Quaid se snaží sbalit S. J. Parker, i když nevím, co na ní vidí. Do toho se ještě míchá frackovitá (ale přesto symaptická) Ellen Page a potrhlý "cool" bratr Thomas Haden Church. Zajímavý mix charakterů, taková malá nevšední rodinná romantická komedie bez ambic stát se něčím víc a možná proto tak příjemná. Holt smart people to mají těžké... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Typický drama o ovdovělým chlápkovi, kterej je nejdřív nesnesitelnej, ale s přibývajícím časem jde stále víc do sebe, je to fakt docela hodně jednoduše nalinkovanej příběh, ovšem Dennis Quaid je tady výbornej a díky němu a Thomasu Haden Churchovi a Ellen Page je z toho docela dobrý, i když předvídatelný, drama ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Malý příjemný film. Vím, zní to desně. Ostatně já si na tyhle nízkorozpočtové filmy neznámých režisérů, kam si několik slavných herců odskočí od natáčení hollywoodských blockbusterů, aby se cítili pořádně intelektuálně na výši, nikdy moc nemusela. Asi i proto mě naprosto neznýmý snímek Smart People, který jsem objevila jen proto, že si Dennise Quaida považuju od dob Great Balls of Fire! za mimořádně charismatického, hezkého a nadaného herce, tolik překvapil. Okay, možná byste pro Quaida po shlédnutí Smart People nehlasovali v anketě o nejvíc sexy muže planety, ale vše ostatní sedí i tentokrát. On a Ellen Page, Thomas Haden Church a Sarah Jessica Parker jednoduše vytváří hrozně příjemnou čtyřku poměrně obyčejných lidí, která by mě zaujala i v "reálném" světě. A to může být někdy zajímavější než dokonalé exteriéry nebo šokující závěrečné pointy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

To byla ale šílená rodinka..Podle mě dost dobrý film, který by byl lepší nebýt Dennise Quaida, který byl nudný a nezábavný. Jeho vztah s Janet je mi taky záhadou..Robotická dcera Ellen a adoptovaný bratr byli skvělí. Pár super scének se našlo, takže 4*. Bohužel je to zase jeden z těch filmů, kdy mě více zajímají vedlejší postavy než ty hlavní. ()

Galerie (64)

Související novinky

Prequel k 300 našel režiséra

Prequel k 300 našel režiséra

17.07.2011

Původně chtěl „předkračování“ ke svému hitu režírovat sám Zack Snyder, ale ten má teď spoustu práce s novým Supermanem a studio Warner Bros. se chce do starověkého Řecka (a Persie) vrátit co nejdříve… (více)

Režisér pro pátou Past?

Režisér pro pátou Past?

14.02.2011

Bruce Willis blouzní o další Smrtonosné pasti tak často, že jsme tomu postupně přestali věnovat pozornost. Najednou se ale zdá, že studio 20th Century Fox hodlá přitlačit na pilu. Najalo totiž… (více)

Reklama

Reklama