Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka rodinna komedia. Chvilkami to bolo trosku zdlhave, ale Steve Carell, ktory si u mna ziskava stale viac sympatii zachranil vsetko, co sa dalo. Neocakavajte blaznivu komediu len kvoli Carellovi, je to skor zo zivota... 02.04.2008 ________ Steve Carell - (Dan) +++ Juliette Binoche - (Marie) +++ Dane Cook - (Mitch) +++ Alison Pill - (Jane) +++ Brittany Robertson - (Cara) +++ Marlene Lawston - (Lilly) +++ Diane Wiest - (Nana) +++ John Mahoney - (Poppy) +++ Amy Ryan - (Eileen) +++ Emily Blunt - (Ruthie Draper) +++ Hudba: Sondre Lerche +++ (Videl v kine 01.04.2008) +++ ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně se tu po dlouhé době objevila tragikomedie bez zbytečného patosu a se střídmě podanou romantickou linkou. Žádný kýč, žádné citové vydírání. Všechno tu je hezky uvěřitelné, dialogy působí naprosto přirozeně a ke všemu to je všechno i hodně vtipné. Steve Carell se protentokrát vymanil z komedií plných absurdního humoru, kde řádí spolu se svými kolegy z Frat-Packu a po Little Miss Sunshine opět natočil něco serióznějšího. Carellův Dan, životem prověřený otec tří dcer, který se stále nemůže vyrovnat se smrtí své manželky, je dojemný a srandovní zároveň. Carell touto rolí dokázal, že může zahrát i něco víc, než jen šaška přihrávajícího svým známějším kolegům, dokázal, že zvládne o hodně víc. Největší devízou filmu je ale scénář, který je napsán s lehkostí a nadhledem, ale působí i velmi lidsky a osobně. Při určitých scénách jsem si několikrát vzpomněl i na své osobní zážitky, což dokazuje, jak moc uvěřitelně je Dan in Real Life napsaný. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač není ani v závěru dost patrné, proč se některé dvojice spárovaly zrovna tak, jak se spárovaly, doporučuji vám to – spolu s celkovou psychologickou plytkostí – moc neřešit a vychutnat si v nejpozitivnějším slova smyslu „pěkný americký film“. Tohle nepodlézavě láskyplné pohlazení po duši rozdrásané obhroublými prasečinami nestojí a nepadá s výkonem Stevea Carella, jak by jeho fanoušci mohli tipovat, přesto má na výsledném půvabu snímku velký podíl právě on. On a Juliette Binoche, jejíž herectví mě nikdy nedostávalo do kolen (kulantně řečeno), která mne zde přesto okouzlila. Asi stejně jako hlavního hrdinu. Ústřední dvojku doplňuje ve vedlejších rolích několik zajímavých (Dianne Wiest), ale hlavně dokonale sehraných herců, jimž jsem pokrevní příbuzenství uvěřil po pár minutách. Civilní humor se nese ruku v ruce s nenuceným chováním postav a přirozeným průběhem jejich rodinné akce (hry, zábava i nějaký ten trapas musí být). Jistěže, Danovo pedantské chování k dcerám nepřetrvá až do konce, nejenom on v závěru „prozře“, některé vtipy jsou spíše do počtu (horká sprcha), některé řeči jakbysmet, ale když už měl můj výraz blízko ke kyselosti, začal hrát další parádní song z velmi poslouchatelného soundtracku a úsměv byl zpátky. S každou další písní mi docházelo, že sice nic nemůže být dokonalé, ale že takhle nějak vypadá aurea via media, čili zlatá střední cesta a že podobě zdařilý snímek pro celou rodinu zase delší dobu neuvidím. Mám radost, i když je to smutné. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, nunka, mesneyi ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatně film s naprosto jednoduchým scénářem, ale o to lepším provedením. Já tyhle americké nenáročně dramatické komedie mám rád a "Dan in Real Life" se mi naprosto trefil do vkusu. Steve Carell konečně ukázal, že umí hrát i vážnější role, Brittany Robertson mi tentokrát vůbec nevadila (dokonce spíše naopak). Prostě příjemná a inteligentní komedie, která zvedne náladu za jakýchkoli okolností a kterých není nikdy dost. A ještě malé plus za hezoučkou krajinu a výborný soundtrack. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám stejný problém jako s Láskou nebeskou. Oba snímky hrají těžce na city, v obou je plno otravných klišoidních záležitostí, ale z nějakého neznámého důvodu mi oba blokují můj vrozený cynismus. Nebýt toho, že mě tady po celou dobu štvala všechna děcka (hlavně ta promluva k otci těsně před závěrem byla k zblití), možná bych tam plácnul i ten pátý kousek. Hlavně proto, že jsem právě u tohoto filmu poprvé zjistil, že má Steve Carell na víc, než jen na komedie (leckdy pochybné kvality). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama