Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že umriem od nudy. Zúfalá kopírka všetkého, čo nás už dávno prestalo baviť na amerických slasheroch. S krásnymi nórskymi horami v pozadí - to je jediný rozdiel. Nelogičnosti, všetky mysliteľné hororové klišé, hrozne debilne jednajúce postavy (vrátane vraha - koniec nad priepasťou je obrovské WTF). Bez napätia, bez jediného zaujímavého režijného nápadu, bez poriadneho gore. Má to akurát slušný vizuál, ale ten vám na počkanie vyčaruje hocijaký videoklipový remeselník. Chcel som dať 2*, ale vpálim jednu, aby som vyjadril názor, že toto je presne cesta, ktorou by sa európsky horor uberať nemal. Vážne - ktorýkoľvek remake od Platinum Dunes je oproti tomuto žánrové veľdielo (update: okrem príšerného Piatku trinásteho). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, dobry, takže do Norska se rozhodně lyžovat nechystám :-) A nebo jedině v tom případě, že to bude na místě, kde budu muset čekat hodinu ve frontě na vlek a po sjezdu si budu moct dát studené pivo. :-) Jojo, tohle všechno si tato dobrodružná pětka nechala ujít a většina z nich za to... Hustá atmosféra a ještě hustší zabiják, jo a taky husté sněžení, ale toho si nikdo nevšimne :-) 70% ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Fritt vilt nudí tím nejošoupanějším možným horrorovým motivem maskovaného zabijáka, který znepříjemní výlet omladině odříznuté od civilizace. Skrz na skrz průhledný děj neumí překvapit, nemá fantazii, naopak si s železnou pravidelností jede od začátku do konce rutinním tempem po předvídatelné línii. Zpracování až na zimu zálezající pod nehty nedisponuje vyspělým dojmem a sotva se dokáže držet průměru. Horror, který brzy vyloží karty a nedokáže diváka v čemkoli znějistět, funguje jen stěží. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

7/10...Karlovarské kino Čas uvádí strašidelnou půlnoční projekci: Krvavá lázeň po norsku. Pětice sympatických snowboardistů zabloudí do opuštěné horské chaty skrývající zásoby alkoholu, jednu sekeru a nejedno překvapení...Několikrát jsem málem vyletěla z kůže strachem a několikrát hrůzou: nad absencí logiky a předvídatelností. Přežila jsem svůj první horor bez ztráty vědomí, nezařadila jsem se k té čtvrtině publika, která po prvním masakru prchla do bezpečí, a jak se nejen ve Skandinávii říká: DEN SOM LER SIST, LER BEST:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra!! To je to, co zdobí tenhle film. Norský hororový zástupce si to kráčí od první minuty suverénním tempem a s tvůrčí jistotou sobě vlastní - prvních čtyřicet, padesát minut je dokonale mrazivých. A dostatečně úderných. Druhá polovina horského masakru už polevuje na atraktivitě, napětí nahrazují ostré zvuky. Neobjevný děj (žádný dějový zvrat), kterak se bandička teenagerů po nešťastném zranění jednoho z nich ubytuje v opuštěné horské chatě, žene dopředu slušná herecká sestava v čele s Ingrid Bolsø Berdal (ta se vrací i v pokračování) a výborný soundtrack!! *** až ****.. je to na vás!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama