Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už je přece jenom trochu obyčejně vymyšlená vyvražďovačka, takže se mi to líbilo o něco málo míň než první díl, ale zůstala dobrá atmosféra, kterou tentokrát zařizuje trošku odlehlá nemocnice a zůstala i hlavni hrdinka s tim pánem, co tam všechny kosí krumpáčem a že mu to tady jde celkem slušně, to snad nemusim řikat, navíc se mi zdá, že se z něj stává druhej Jason. Být to v 80tých letech, tak už to má 7 dílů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka je skoro stejně dobrá jako první díl, ale tentokrát jsem zde objevil několik prvků, které mi vadili. Nejvíc mě asi štvala absence skvělé hudby z předešlého dílu, dále pak přítomnost několika nelogických scén či prvků a časté kopírování ze slavnějších slasherů. To mi však nezabrání v tom, abych označil Fritt vilt 2 rovněž za nadprůměrný filmeček, který mě pobavil, zaujal a přinutil si jej napsat na seznam filmů, které si budu pouštět rozhodně častěji. Už se těším na další pokračování, které se bude natáčet letos. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jannicke se nas*ala a bere hořkou spravedlnost do vlastních rukou. Změna prostředí, více postav, více napětí. Krumpáče sviští vzduchem, krev vykresluje na zdech sexy obrazce, prázdné broky skáčou po podlaze... Je to profesionálnější, adrenalinovější, a i když možná méně strašidelnější než jednička, bavil jsem se podstatně lépe. Posledních deset minut dělá v několika super záběrech z hlavní hrdinky postavu, který by nakopala zadek i Laře Croft. Let´s hunt! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie a obsiahlejšie než jednotka, ale zároveň to stráca tú pekne budovanú atmosféru a kúzlo, ktoré predošlý film mal. Nie je to zlé, stále sa jedná o celkom solídnu záležitosť a tá kamera je proste výborná, ale už to nejako nemá čím prekvapiť, scenáristických chýb je tam dvojnásobok a premeškaných príležitostí dopadnúť vraha tam bolo tiež veľa. Je to na podobnej úrovni prvého dielu, ale už ma to tak nebavilo a ten scenár ma občas príjemne nasral. A hlavná hrdinka má fakt viac šťastia, než rozumu. Ale hej, stále je to príjemná zábavka, ktorá ubehne skôr, než vôbec začne nudiť. To už sa však o treťom dieli povedať nedá. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No vida. Jednička přinesla víc nudu než zábavu, ale byl to spíš takový pomalý rozjezd - teď teprve se tenhle norský horský masakr pořádně rozjel. Jak víme, snowboardový trip z minule dopadl pro pětici přátel katastrofálně - přežila z nich jediná Jannicke. Dvojka řeší události hned následující. Holka je dopravena do místní nemocnice, ale kromě mrtvol jejích kamarádů tam za ní doputuje i tělo toho prašivýho zachumlance. Zbytek jasný. No atmosféra je dobrá, je to i kvalitně natočené. Tak trochu to tím nemocničním prostředím a návazností připomíná HALLOWEEN 2, ale nijak na škodu. Nakonec, celé se to neodehraje jen v té nemocnici... Vrah, ten v jedničce utrpěl tím, že dostal prostor až v závěru. Tady nastoupí mnohem dřív a můžeme tak být svědky jeho nevybíravých, krutých způsobů (hasičák, lámačka, krumpáč, dokonce jedna lovecká vychytávka). Dokonce se dozvíme něco málo z jeho minulosti. Jedná se prostě o poctivě odvedený kus práce, s tou výhodou, že nemusel nutně trumfovat první díl za pomoci většího množství krve, mrtvol a nahotinek. Stačilo na to chytře a s lepším rozvržením navázat. Kdovíjaká originalita se sice nekoná, ale s tím já nemám problém. (Zajímavost: za první víkend promítání se na tenhle film přišlo podívat něco málo přes 100 tisíc Norů, což tam znamenalo nový rekord, co se týče návštěvnosti domácích filmů. To dělá z 'abominable snowmana' národního hrdinu a snad nám to zaručí další pokračování... nebo ještě lépe rovnou boom severského slasheru.) (screeny) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama