Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Švýcaři používají jeho tep k seřízení svých hodinek." A já používám Brilantní plán k občasnému zlepšení své nálady. Není to sice žádná geniální loupežničina, ale zato poměrně vytrvale blafuje a to mě baví. Zejména ve chvíli, kdy se světové zásoby diamantů vypařily a management se jedinečně pokouší nepanikařit. A jestli skutečně trvá 40 let utratit 100,000.000 liber, tak už bych s tím měl začít, abych se v důchodu neztrhal. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Plán to nebyl brilantní, ale skoro briliantní, i když pointu jsem vytušila poměrně brzy (co naděláte, my bystré hlavy :-) Háček je v tom, že ostatek filmu se táhne pomalu jak vozík Michaela Cainea a Demi Moore, byť se snaží (a ani se u toho nemusí svlékat) prostě není dost charismatická herečka na to, aby ho sama utáhla. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tož zas tak Brilantní plán to nebyl, nic složitého a divím se, že na to jinak výborně hrající Lambert Wilson nepřišel hned na začátku. Herce bych celkově vyzdvihl, kromě Wilsona ještě k mému překvapení Demi Moore a Micheala Cainea. Jinak ovšem příjemná komorní záležitost, okořeněná patřičnou mírou napětí, což v dobře zrežírované kombinaci mě potěší více než milionové triky od Baye a spol. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život začíná s částkou 100 milionů liber.… Ve filmu opravdu není žádná krev, násilí ani sex. Ba ani složité efekty. Zato je tu příjemná D.Moore a dědek M.Caine, kterému prostě palce držet musíte. Příběh by se určitě dal odvyprávět přímočařeji, ale poklidné tempo nenudí. Samotná loupež není ani tak o nervech jako o štěstí a výsledek je opravdu překvapivý. Film, ke kterému se patrně nevrátíte, ale odpoledne zabije. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama