Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, ale....Že by to dokázal sfouknout sám a "přemístit" dvě tuny diamantů je nesmysl. Kdyby se spokojili třeba s něčím, byl bych mnohem lépe naladěný. Ale i tak se na to pěkně koukalo. A přesto, že tam nebyli super vychytávky a honičky a střílečky, tak si snímek napětí v pohodě udrží. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... tak tohle je přesně na mojí notu. Mam moc rád příběhy o tom jak někdo někoho fikaně převeze a něco mu čmajzne ještě k tomu když je to za noblesním a "správným" účelem takže je vlastně hrdina ;o) Scénky kdy Demi Moore dělá něco co se nesmí a hrozí že jí nachytaj tak nabíhá husí kůže. Verdikt : napínavej, svižnej a překvapivej film o diamantech, nenechte si ujít. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Švýcaři používají jeho tep k seřízení svých hodinek." A já používám Brilantní plán k občasnému zlepšení své nálady. Není to sice žádná geniální loupežničina, ale zato poměrně vytrvale blafuje a to mě baví. Zejména ve chvíli, kdy se světové zásoby diamantů vypařily a management se jedinečně pokouší nepanikařit. A jestli skutečně trvá 40 let utratit 100,000.000 liber, tak už bych s tím měl začít, abych se v důchodu neztrhal. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žijete nebezpečně, slečno Quinn?“ - „Bezohledně, Henry, bezohledně.“ Laura Quinn se snaží dosáhnout povýšení, vždy ji ale někdo přeskočí. Pak se ovšem dozví, že s ní chtějí nepěkně vyjeb…ehm, že už s ní tak úplně nepočítají. A když ji do toho osloví uklízeč se zdánlivě bláznivým návrhem, začne nad ním postupně uvažovat…Bavilo mě to. Dýchalo z toho staromilské, distingované, a přesto poutavé krimi (kombinace uhlazeného stylu s napětím). Možná začátek mohl být trochu prostříhaný, ale ve chvíli, kdy začne interakce dvojky Caine-Moore (zvláště představitel uklízeče tu byl naprosto přesný), film dostane šťávu. Divákovi je sice jasné, kdo je tím slabším článkem (nemluvě o dobrovolném nabídnutí svých služeb hlavnímu vyšetřovateli), přesto děj není úplně předvídatelný. Jen mě trošku zklamala trhlina brilantního plánu (až příliš nevyzpytatelný lidský element). Jinak spokojenost, dám solidní 4*. „Znáte to staré rčení, že zlo nelze odčinit zlem? Je to nesmysl. Když chcete něco napravit, musíte nejdřív udělat něco stejně zlého.“ ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Režisér Michael Radford natočil premyslený kriminálni thriller o lúpeži diamantov, zasadený do Londýna šesdesiatých rokov 20 storočia. Demi Moore ztvárnila americkú manažérku firmy London Diamond Corporation. Tá sa spriatelí s upratovačom (Michael Caine), ktorý zanedlho odchádza do dôchodku a chce si obstarat trošičku štedrejšú penziu. Spoločně vymyslia plán na krádež niekoľko drahocenných diamantov, a uvedú tak do pohybu zvrat pozoruhodných udaľostí, ktoré v tomto rýchlom vyprávanom, štýlovom filme rozvíri stáce vody celej Európy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama