Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

petero 

všechny recenze uživatele

Na správne ohodnotenie KIDULTHOODu, UK verzie KIDS (1995), na ktorú ma navnadil HARRY BROWN (2009), som si pre istotu dal na čas až po zhliadnutí ADULTHOODu, ktorý ho výborne dopĺňa a tak sa hodnotenie priklonilo k tomu lepšiemu. Tento film sa oplatí pozrieť. Na rozdiel od Kids sa tu následky činov tých horších, dotknú aj tých lepších, i keď aj tí lepší sa musia správať arogantne aby dokázali prežiť. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek, který před násilím neuhýba objektivem kamery.. taky mi občas připadá, jako by žili v jiném světě než my naivní pacifisté, tak bylo zajímavé do týhle drsný Narnie nahlédnout.. Snad jediné, co mi chybělo byl nějaký silnější příběh a to, že hlavním aktérům bylo rádoby šokujících 15 let, to nezachránilo.. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ať si pustim co chci, je to čim dál víc to samý. Co nějaký nový komenty, Rami, už jsme nedočkavý? Hm, makam na tom, celý žhavý, když to nebude hot, bude to faja, to je daný. A i když už si tu připadám jak inventář, tak... bordel je to, hovno komentář! Klid né, more, nesmrtelná klasika. Né že si zrovna málo neřikám, že se na to já blb nevyseru, jenže to si nevyberu, buď se teď kousnu, nebo už se k činu neproberu.Tvůrčí krize, ryze jako svině. A tisíckrát si můžu říct, že už se musim konečně sebrat, jenže mě to přešlo tolikrát, že už si připadám jak zebra... (Díky, Kato, jsi moje inspirejšn. A film? Takovej ten typickej sociální shit). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Problém gangů na okrajích velkých měst západního světa je obrovskej problém. O tom žádná. Ale tahle verze mi přijde poněkud přitažená za vlasy. Skvělý byl začátek a vlastně ústřední motiv mladý holky, která je obětí šikany. Ale ten zbytek na mě působil moc násilně. Jako by to tam nepatřilo. Kouká se na to dobře, to ano, ale je tu příliš mnoho drog, sexu a rapu na můj vkus. V malých dávkách to nevadí, ale jak říkám, tak tady to bylo na můj vkus dost přeplněný a ztrácel se v tom trochu příběh a hlavně bezvýchodnost životů všech zúčastněných. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost nadsazená a přemrštěně vyobrazená realita světa teenagerů ,která zkrátka nejde brát vážně. Na druhou stranu to dění ve filmu-šlapání,násilí a drogy,je dost alarmující a člověk se po shlédnutí musí ptát sám sebe,jestli k tomu naše generace nesměřují. Ale jaký si to vychováš,takový to máš :))Když pominu to, příšernou hudbu a hroznou angličtinu, ze které mi krvácely uši ,dívat se na to dalo.Ale řekla bych,že se nám tu někdo snažil jet v americkém stylu a to se moc nepovedlo.O “hercích“ nemluvě ,byli na facku..2* nedám jen kvůli silnému konci a snaze režiséra diváku něco sdělit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama