Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi líbí, když někteří označují toto drama (no snad se to dá označit i za thriller) za návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. Let – tenhle kousek ani nikde zaznačený, nebo označený jako horor není, takže někde nastala chyba lávky. Popravdě jsem si ani nevšiml, že by to s nimi mělo něco společného. OK máme tu jakoby znásilnění mimo záběr kamery, máme tu snahu pomstít se, no a ve finále se dokonce dočkáme i odplaty (která ovšem opravdu) vůbec krvavá či snad brutální jak nám sliboval distributor, nebyla. Navíc se vše odehrálo snad během 2-3 minut a stejně nic vidět nebylo. To už v akčním Komandu, nebo „seagalovce“ Těžko ho zabít bylo víc krve a akce, než tady. Navíc to nebyla taková nuda. Tady se dá snad za „horor“ označit nahé scény Gillian Anderson (ztratil jsem veškeré iluze) – prosím, ať se už nikdy nevyvlíká (jinak jí mám jako herečku rád). Scéna se sraženým a „znovuožilým“ jelenem byla jednou z mála, u které jsem se alespoň trochu zasmál. Slibovaný průzkum análního otvoru hlavní zbraně se taky jaksi konal mimo záběr, takže já vážně nemůžu hodnotit moc pozitivně. Protože jediné co tu bylo alespoň trochu zajímavé, byla opravdu jen Gillian v sexy šatech. Jináč to byla jedna velká nuda jako prase. Ještě že to netrvalo moc dlouho. Opravdu hodně podprůměrné drama/thriller, které „rape & revenge“ filmům nešahá ani po kotníky. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem měl z příběhu pocit, že Gillian Anderson, která je mimochodem krásná až běda, skrývá nějaký tajemství z minulosti. Po asi patnácti minutách bylo po pocitu a začínal jsem mít druhej pocit, že Gillian Anderson , která je mimochodem krásná až běda, je jedinej důvod proč se na to dívám. Konec filmu jasně dokázál, že můj druhej pocit byl už správný, bohužel. Jo a ještě něco, ani jsem netušil, že Gillian má tak krásnej zadek, pozorný divák zaměřující se na klíčové detaily filmu si toho musí jasně všimnout. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

CITUJI: text distributora : ...útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň...... Po shlédnutí filmu mne tato věta opravdu rozesmála? Trýznivá krvavá lázeň? Proboha kde? Jeden byl znásilněn puškou, (při scéně nebylo nic vidět) - no ať nežeru - asi 1 s byla vidět holá prdel! A ti ostatní útočnící byli zastřeleni puškou do 5 sekund! Tak kde sakra byla ta trýznivá krvavá lázeň? Ke všemu otřesný příběh, znásilněná Gillian, která si vyloženě o to říkala, namyšlená nesympatická děvka na první pohled .... a ustrašený, vytřepaný rádoby 23 letý mladíček, ale hraje ho jaksi strhaný 31 letý herec! Úděsný film a ještě úděsnější herecké výkony! Škoda mluvit! Film jsem sháněl na DVD - totiž obsah mne zaujal, díky bohu, že ho nakonec dával FILM+. Asi bych si pak rval vlasy! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý priebeh a dej mál slušný nábeh na sympatické hodnotenie v podobe troch hviezdičiek. Nápad síce za zmienku nestál, ale dobre sa na to pozeralo najmä vďaka sympatickým hercom (obzvlášť sympatickej Gillian) a aj vďaka deju vďaka tomu, že mal pomerne dosť rýchly spád a nenudil. Potom prišli záverečné minúty a vo filme nastal absolútny kolaps. Úplne neprofesionálne nezvládnutý hlavný zvrat, všetko to bolo uponáhľané a všetko to potvrdil záver, akoby sa niekde vyparili niekde záverečné dve-tri minúty, ktoré by záveru dodali správny tvar. Škoda. 50%. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

I přes krátkou stopáž film fascinuje svojí prázdnotou a totální jednoduchostí děje. Celý film je jenom o tom, jak se hrdinové na něčem dohadují a když se už na něčem dohodnou, tak je posledních 10 minut. A to nemluvím o plochosti postav a absolutní nesympatii k hlavní mužské roli. Hlavní ženská role je zase neuvěřitelná a místama jsem nechápal, proč co a jak dělá a lokace se střídaly tak, že jsem se nedokázal zorientovat, kde se hrdinové zrovna nacházejí. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama