Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Andersis 

všechny recenze uživatele

První půl hodinu uslyšíte Pierce Brosnana jak říká jen auuuu uhhhh ahhhhhh chhhhhhh.... , ale ani se mu nedivím. Proč Chce Liam Nelson dostat Pierce Brosnana se dozvíte až postupem filmu. Vyndávání kulky bylo fajn stejně tak i pastička. Ale jinak konečně film který se odehrává na divokém západě a není to western. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson snad poprvé v roli záporáka. Nebo ne? Zajímavá podívaná s luxusním začátkem v horách, dále je to však bohužel docela velká nuda. Konec rozhodně nečekaný ale určitě vítaný. Perfektní hudba, úžasní herci. Škoda, že David Von Ancken nedokázal udržet napínavost a záživnost prvních cca 45 minut v horách. Mohlo to být vynikající. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, jako jo i ne. Ze začátku to vypadá, že Brosnan si to s bandou pronásledovatelů pěkně z ostra vyříká. Což se vlastně i stane, poměrně brzy. Už jen ten začátek v zasněžených lesích je neskutečně brutální, jen škoda, že to nevydrží až do konce. Protože film je dost dlouhý a stává se z něho jen putování s pronásledováním z bodu A do bodu B, pak do C a D a tak dále. Občas mě zaráželo, jak Neeson stále ví kudy má jet :) Nakonec nám film prozradí proč Neeson chce Brosnana uštvat. Okay dejme tomu. A ocitáme se v celém závěru, který mě teda moc nenadchl. Rozuzlení mi přišlo dost plytké a bez nápadu. Spoiler: někdo měl zkrátka a dobře vyhrát a já osobně jsem to přál Brosnanovi!!!! P.S. Přeci jenom měl skvělý rambo nůž! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Westerny mám rád. Inu jsem čekal po dlouhé době fajn příspěvek do tohohle v podstatě mrtvého žánru. To co jsem viděl mě ale moc nepotěšilo. Na začátku jste hozeni přímo do děje, když banda chlápků postřelí Brosnana "kempujícího" v lese. Ten se skoulí po svahu a začne brát draka neúprosnou divočinou. Vzápětí na plátno dorazí Neeson se čtyřmi najatými pistolníky a prohlásí, že ho chce živého. Hoďku a půl pak sledujete nahánění Brosnana po horách, netušíc proč a zač. Pronásledovatelů postupně ubývá a v jednu chvíli se jentak mimoděk dozvíme, že Brosnan je bývalý voják, a že zabil v jedné z bitev sto mužů, takže je asi fakt velkej drsňák. Díky slušné režii se ale člověk naštěstí moc nenudí a docela v pohodě se dokoušete k rozhodujícímu momentu - ty nebo já. Scénárista konečně vybalí důvod celého pronásledování, který jsme bohužel už viděli v x jiných filmech a vy jenom tipujete kdo s koho. Tady asi tvůrcům došlo, že filmů o dvou mužích co si jdou po krku a na konci jeden umře bylo dost, takže by to měli nějak vyšperkovat. Raději se nebudu rozepisovat jak, ale garantuji vám, že budete hodně kroutit hlavou. Seraphim Falls bych nazval promarněnou šancí, protože ve vizuálu režisér Anckem rozhodně boduje a celkově si film drží slušné tempo i drsnost, ale chtělo to holt lepší příběh. Ještě bych vyzdvihl Brosnana, který by v těhle drsných rolích mohl najít finanční zajištění na stáří. Čekal jsem tedy rozhodně víc a divil bych se, kdyby mi v hlavě z filmu zbylo něco jiného než mimózní scéna s koněm. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Western s kvalitným hereckým obsadením, jednoduchým príbehom a nádhernou prírodou, ktorá tu hrá hlavnú úlohu. Herca P.Brosnana som nikdy nemusel, nespomínam si ani na jeden film, v ktorom by mi "sedel"/ ani ako Bond /. Toto je prvý film, v ktorom mi neprekážal, dokonca si dovolím tvrdiť, že úloha zarasteného,mlčanlivého kapitána mu dokonale sadla. Hudobný doprovod od kvalitného H.G.Williamsa nijako nevyčnieva, splýva s neveselým príbehom, preto žiadny typicky, rytmický westernový motív. Western je taký polomŕtvy žáner, z času na čas príde kvalitný film (napsledy Proposition alebo Prolomená stezka), škoda, že sa holywood nesnaží viac. Tento rok by malo prísť malé oživenie vo filme 3:10 to Yuma (R.Crowe, Ch. Bale), B.Pitt sa predstavý ako Jesse James. Westerny mám naozaj rád, takže dávam 4 hviezdičky. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Liam Neeson a Pierce Brosnan povedali, že pri tvorbe tohto filmu si užili najväčšiu zábavu vo svojej kariére. Ako deti milovali westerny a boli nadšení, že si konečne v jednom môžu zahrať. (m.a.t.o.)
  • Hoci sa dej odohráva v Nevade, žiadne scény sa tam nenatáčali. Medzi skutočné miesta natáčania patria Oregon, Kalifornia a Arizona. Všetky tieto štáty hraničia s Nevadou. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama