Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zde si neodpustím srovnání se stejnojmennou hrou, která s Mafií jen těsně prohrála souboj o mou nejoblíbenější hru vůbec. Film je teda hrozný béčko, což jsem ale jakožto milovník hry jakž takž překousl a snažil se svůj filmový zážitek nějakým způsobem propojit se vzpomínkami a zážitky na ten herní. Bavilo mě nalézat podobnosti v ději, zbraních, postavách, atd. I když vzhledem k očesané stopáži a tím pádem i ději těch scén k porovnání nebylo zas až tak moc a ty pravý kreatůry ve filmu úplně vynechali. Přes to všechno je to stále hodně slaboučký film, který si výrazně vyšší hodnocení rozhodně nezaslouží. Holt německá produkce se nezapře, to je prostě synonymum manufaktury na nepovedené filmy. Takže dávám 2* a to jen proto, že Far Cry je prostě moje srdcovka. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hra Far Cry patrí medzi mnou najviac rešpektované a na poli fps sa dokonca jednalo (a stále jedná) o jednu z najlepších hier (kvalitou rozhodne podobná Half-Life2 či Doom3). Keď som sa dočítal o záujme Uweho o toto dielo, nasralo ma to. Všetci poznáme kvalitu jeho filmov, ale ani to neodradilo moju zvedavosť. Výsledok? Najlepší Uweho film. Dokonca je to lepšie od veľkej väčšiny béčok z nedávnej doby (Hitman, nový Punisher, AvP2...). Je tu charizmatický hlavný hrdina, pekná baba po jeho boku, humor (funguje), pozerateľná akcia a kvalitný zlosyn. Inšpiráciu hrou pravdaže cítiť (základ príbehu, hlavný hrdina a jeho košeľa, výbuch lode a scéna pod vodou, pohľad na ostrov, naháňačka na vode...) a aj keď by som si filmové spracovanie vedel predstaviť veľkolepejšie a vernejšie predlohe - som spokojný. Cítiť tu totiž potrebný nadhľad. Bavil som sa a nemá to čo robiť medzi 200 najhoršími filmami. Pekných 50% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmařsky Uweho nejmenší průser. Til Schweiger má charisma, které se mu daří prodat i v opravdu tupém filmu, dámy jsou šukézní dle "amerických žánrových norem" a Udo Kier si svého blazeovaného záporáka viditelně vychutnává. Co je ovšem nepřekvapivější, finální akční půlhodinovka docela táhne. Úvodní akce v džungli je příšerná a je důkazem toho, že se Uwe nikdy nenaučí nasvítit scénu a nepochopí rozdíl mezi natáčením denních scén a noček. Finále má ale docela tempo (taková naháněčka přes plošiny je dokonce velmi slušná!). Poprvé nemám z Uweho filmu pocit, že se musím před všemi stydět za to, že jsem ho viděl… P.S. Když nad tím tak přemýšlím, v duelu Hitman vs. Max Payne vs. Far Cry vede v ratingu zábavnosti Uwe. Takže ve výsledku 2,5 (zaokrouhleno nahoru, abych vyvážil "odpady, co to ani neviděly"). ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Herní značka Far Cry mě nikdy moc neoslovila. Nikdy jsem nehrál ani jeden díl. Ale filmy mám rád a týpka z Hanebných panchartů si ve filmu nemohu nechat ujít. Je pravda, že Uwe Boll proslul tím, že z dobrých herních značek dělá otřesné filmy. Je tomu tak i v případě Far Cry? Hm, těžko říci protože já se docela i bavil. Oproti jinak laděným béčkovým filmům, od kterých očekáváte příšerný filmový zážitek je Far Cry vyjímkou. I když střih je děsný, přízvuk Tila vtipný, příběh napsaný horkou jehlou... Tak stejně to bylo koukatelné. Rozhodně více než určité filmy. Jak se příběh mění vůči předloze nevím, jak jsem už řekl, tak jsem hrou nepolíben. Filmový příběh je však jak z levného časopisu. Alespoň potěší akční stránka věci, která má přehnané efekty, ale aspoň slušné kaskadéry. Nějaké krvavé efekty se taky najdou. Til v roli Jacka je hotový Rambo, ale není to, co by divák neočekával. Zachránit pak slečnu a jejího strejdu má v popisu práce. Získat pak srdce slečny je pak samozřejmost. Totální nenáročný akční výplach, co běží v televizi jako dlouhá reklama mezi Expendables (2010) a Ordinací v růžové zahradě. (39 %) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jde Chuck Norris a najde odjištěnej granát. "Granát", pomyslí si Chuck Norris. "Chuck Norris", pomyslí si granát a radši se hned zajistí... Jde Uwe Boll a najde odjištěnej granát. "Petangová koule", pomyslí si Uwe Boll. "Kretén," pomyslí si granát a s radostí exploduje... No, Uwe natáčí hrozné filmy, to je pravda, ale poslední dobou se viditelně zlepšuje. Tunnel Rats bylo jakžtakž koukatelné a ve stejném duchu se nese i Far Cry. Příběh jednoduchý, scénář holý, avšak odsýpá to poměrně svižně a jsou tu i slušné momenty, jako třeba naháněčka skrz tovární komplex, takový poloparkour. Ralf Moeller nám jaksi seschnul (ale začal prej konzumovat Aloe Vera, tak uvidíme), Til Schweiger absolutně prkenný, ale dobře sem zapadnul a Udo Kier si tu roli asi svým způsobem užil. Pár výbuchů, hodně nelogičností, ale celkově další koukatelný Uwe. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama