Čechomor: Proměny Tour 2003 (koncert)

Čechomor: Transformations Tour 2003

Hudební

Česko, 2003, 114 min

David Sís

Mám takový dojem, že jsem jeden z těch koncertů viděla na vlastní oči. Ačkoliv jsem byla ještě malé, hudbu nevyhraněně poslouchající dětátko, už tehdá se mi to sakra líbilo.(8.8.2010)

Kdo má v sobě ještě trochu muzikantské a lidové cítění, musí prostě Čechomory milovat. Byl jsem na jejich koncertě a byl prostě skvělý. Chlapi už maj svoje roky, ale energii by mohli rozdávat a ten zpěv doopravdy super. Tady není prostě co vytýkat. Jen tak dál. ;-) Doufám, že zas přijedou do J.Hradce. :-)(30.11.2009)

Bezkonkurenčne najlepší koncert z Čiech ,krásne nanovo prerobené ľudové piesne s moderným feelingom ,úžasný zvuk a dokonalý hudobníci. Mám rád pestrosť a množstvo skĺbených nástrojov je ako balzam na dušu.Mám dvd aj 2cd vydanie a púšťam si to fakt často,moja srdcovka - Mezi horami. 100%.(13.5.2010)

Záznam jednoho z nejlepších koncertů turné Čechomoru, natočený v Pražské T-Mobile Aréně (11.dubna 2003) za účasti 11 tisíc diváků. Natáčeno bylo 5-ti kanálovou zvukovou technikou za asistence 12-ti kamer (jedna přímo na houslích K. Holase a jedna na violoncellu M. Pavlíka), na DVD je rovněž obsažena zvuková stopa v systému DTS. Jedná se o první český koncert s dvěma prostorovými zvuky 5.1. a obrazovým formátem 16:9. Playlist čítá 28 písní, z čehož prvních 13 hraje Čechomor v klasické sestavě, zbytek s Collegiem českých filharmoniků pod taktovkou Ondřeje Vrabce. Jako hosté vystupují: Lenka Dusilová, Milan Cimfe a Camilo Caller. Vynikající podívaná i poslech.(25.6.2008)

Výborný koncert Čechomoru ,playlist vybraný z najlepších a najznámejších piesní,skvelí hudobníci , ktorí ukazujú, že staré dobré ľudovky v rockovom podaní dokážu zaujať všetky generácie ,a ktoré sú oproti dechovkových skupinám sto a jeden.(17.11.2008)

samozejmě super jako všechny koncerty čechomoru(8.5.2007)

Nikdy bych neřekl, že se mě může folklorní hudba tolik líbit. Ale tohle je parádní!(13.1.2010)

Úžasná aranžmá jinak poměrně zapomenutých písní. Tenkrát rádia nic lepšího nehrála a dlouho potom taky ne. Na DVD velmi příjemné bonusy.(14.4.2011)

Jeden z koncertov, ktorý stojí zato vidieť viackrát. Kombinácia Čechomoru a symfonického orchestra, ktorá je viac ako vydarená.... Povinná záležitosť pre fanúšikov a aj pre tých ostatných :).(30.8.2008)

Vynikající ukázka absolutní profesionality, kterou je ovšem třeba vidět a slyšet naživo. Tento záznam nemá chybu.(13.5.2010)

Dobrý koncert. Perfektní hudba s výbornou dynamikou, ale já mám raději rock a tak jsem byl vždy zklamaný, když to rozjeli a vzápětí zase "zvrhli" zpět do lidové písně :( .(22.9.2008)

Super záznam koncertu pro ty, kteří si při sledování chtějí i trochu zabékat...(11.6.2010)

no coment(13.1.2011)

Miluji Čechomor. co více dodat? Myslím, že na DVD z koncertu se nedá moc co pokazit :D(14.10.2008)