Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Digitální (R)evoluce (2023) (seriál) 

První seriál mapující českou (a slovenskou) kryptokomunitu, pokud se nemýlím. Pro boomery, kteří u piva nadávají na to, že "ti mladí dneska stojí za hovno a akorát sjíždí Tik Tok" možná překvapivý pohled na trochu jiné mladé, kteří kupodivu dělají něco konstruktivního a mají v hlavě srovnané priority i morální hodnoty. V době, kdy to píšu, stojí btc 67 500 dolarů, to jen tak pro zajímavost. Třeba to za pár let bude směšně málo. Anebo moc.

plakát

Tichý zahradník (2022) 

Herecké výkony na jedničku bohužel nestačí, pokud zbytek filmu nefunguje. V tomto případě nedrží pohromadě jednotlivé příběhové linie, matoucí je také prostředí, které příběh hází do jakéhosi absurdního bezčasí a na němž je vidět, že tvůrcům chyběly finance. Respekt ale za to, jak obětavě se své nevděčné role zhostila Sigourney. V tomto případě si troufám hádat, že tato obětavost nebyla vedena postranními umysly (nemohla ani omylem pomýšlet na Oscara).

plakát

Oppenheimer (2023) 

Film viděn 2x v IMAXU Flora. Při první projekci jsem byla tak zahlcena audiovizuální stránkou, že mi utíkaly dialogy. Ty jsem měla šanci pořádně vnímat až při druhé projekci. Cením si toho, do jakého tématu se Nolan pustil v dnešní válečné náladě, kdy cokoli jiného než řinčení zbraní Bidenova administrativa nepodporuje, respektive nepodporovala v době vzniku filmu. Pro jednou má zase člověk pocit, že umění dokáže i důstojně nastavovat zrcadlo době. Několik lidí po skončení promítání tleskalo.

plakát

Babylon (2022) 

Utrpení. 2* za herecké výkony.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Sběr biometrických dat do jedné centrální databáze po vzoru Číny a Ruska obalený dojemným příběhem? Not cool. Zatím v této budoucnosti nejsme a možná ani nebudeme. Jako úspěšnější pro sběr se ukázaly rysy obličeje, vzor hlasu, typ chůze nebo otisk dlaně (v Rusku již z dětských ručiček v "chytrých školách"). Oční duhovka je pro příběh ale vhodnější, protože je na ní něco tajemného (a pro kameru či fotoaparát vysoce estetického). Když ale pominu kontroverzní přístup k tématu biometrie, stále filmu něco chybělo...

plakát

Roman J. Israel, Esq. (2017) 

Precizní studie jedné lidské povahy a jejího vlivu na okolí. Soudržné, ucelené, dynamické dílo, kde všechno přesně zapadá na své místo. Vynikající herecké výkony, perfektní soundtrack.

plakát

Zimní příběh (2014) 

V tom filmu nefunguje vůbec nic. Je to dokonalá ukázka toho, jak se dá posrat projekt, přestože na něm dělají profesionálové a mají na to spoustu peněz. Těžko říct, kde je hlavní problém, zda ve scénáři, režii nebo střihu. Osobně bych si tipla scénář.

plakát

Muž a jeho pes (2008) 

Výchovný film ukazující perspektivu, do které se málokdo umí vcítit. Scénář bohužel nedosahuje velikosti námětu, který je naopak výborný pro herce v tehdejším věku a zdravotním stavu J. P. Belmonda. Ten díky tomu svou roli hraje velmi pravdivě.

plakát

Honba na muže (1964) 

Perfektní kamera, bláznivý střih, skvělé dialogy a dokonalí herci. Spousta zábavy.

plakát

Konspirátor (2010) 

Podařilo se mi udržet u filmu pozornost až napodruhé. Námět je určitě zajímavý, zpracování ale postrádá dynamiku. Možná by si film zasloužil i jiné obsazení. I tak ale stojí za podívání a určitě je dobře, že toto téma Redford zvedl a zpracoval.