Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

heyda 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý efekty. Řekl bych, že ještě lepší než v Emmerichově Godzille a to je co říct !!! Jinak všechno ostatní je buď stupidní nebo prachobyyčejný průměr, proto když zvážím všechny zápory i nějaké ty klady filmu, tak to vyjde na 1 pěknou hvězdičku. :-)))) Pro milovníky různých přerostlých hadů (draků), bulbasaurů s dělomety na zádech, stegosaurů nebo ptakosaurů se zabudovaným raketometem určitě povinnost. :-D :-D ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Tí draci, teda skôr hadi, lebo ako draci teda rozhodne nevyzerali, museli byť jednoznačne nakreslení voskovkami a potom na plátne posúvali po sebe nasledujúce obrázky lebo tie efekty a pohyby drakov boli na smiech a inak si to neviem vysvetliť..... a ten úžasný slovenský dabing to krásne zavŕšil.. mali to radšej zaradiť do série smrtiacich filmov niečo ako napr. Smrtiace hadodraky..... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, ktoré začínajú v minulosti a skočia do súčasnosti. Ale keby to tak nebolo v tomto prípade, prišli by sme o skvelý bojový stret... Úžasné akcie, skvelý cit pre monster movie. Bavil som sa aj vtedy, keď na scéne neboli hrdinovia, kedy som sa teoreticky nemal o koho báť - všetko však fungovalo, tajil sa mi dych (pri polhodinovom bombardovaný v PEARL HARBOR som sa napr. nudil). Pravdou však je aj to, že tento film za niečo stojí, len ak ho beriete ako kórejský veľkofilm, ktorý drzo pľuje do očí americkej GODZILE či KING KONGOVI. Príbeh je biedny a ani postavy nekonajú práve logicky, ale je to mäso v davových scénach pripomínajúce nadšenie Petra Jacksona... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nelíbil The Host, D-War se vyhněte obloukem. Megalomanská kravina za 45 milionů dolarů, z nichž většina zřejmě padla na triky. Ty jsou poměrně zdařilé (nepočítám-li momenty, kdy se kamera zastaví a ukáže nám ještěrku v celé své kráse). Demolice města v druhé půli je fajn (ačkoliv občas vykrádá Emmerichovu Godzillu a jiné monster filmy), vše ostatní je děs a hrůza. Jihokorejský režisér a scénárista Hyung-rae Shim zklamal na obou frontách. Dělá příběh zbytečně složitý, namísto vhodnější jednoduché premisy nám servíruje rovnou celou mytologii a rozjetý příběh zdržuje flashbacky, sny postav a podobnými věcmi. Postav je příliš a ti zlí se dokonce zjevují jakoby odnikud. Režie mu dělá bohužel ještě větší potíže a tak většina dramatických scén v jeho podání vypadá jako libovolný výjev ze série Scary Movie a nedokáže vypointovat ani jednoduchý gag (epizodka s hlídačem zoo). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 9/10/// +efekty, triky, povedené akční scény, námět -méně charismatické postavy, i na mě je to moc přeplácané, je to strašná vykrádačka snad všeho/// Tak taková šílenost se hned tak nevidí. Jeden z nejočekávannějších snímku alespoň co se DVD týče je ve výsledku takový miš maš, že i já jsem měl problém to celé pochytit. Vemte si, že co chvíli jsem si říkál, á tohle znám, tohle už jsem někde viděl a co každých pět minut jsem vyjmenoval jeden film. Tak schválně: na první pohled to připomělo Godzzilu. Vyprávění starého muže zase Nekonečný příběh. Retro pohled na legendu mi zase v mnohém připoměl Hrdinu. A potom už to nešlo zastavit. Hele to vypadá jako Den poté, a tohle zase jako Pán Prstenů. "Hele Gandalf" a do toho Hvezdné války. Najedou i Superman a zase Pán prstenů. "Jejda ten dráček vypadá jak Falco" A další bitva byla jak z filmu Dračí doupě. A samozřejmě mi to trošku připomělo i Transformers. No prostě sme se nasmáli. Tedy víc těmto přirovnáním, než že by jsem si užívali film samotný. Jako efekty a akce jsou pompézní a fakt radost se na to dívat. Jen to celé nedává moc smysl. Casting se taky nepovedl. Hudbu si nějak nevybavuji. Ale možná to je tím, že obraz dostal přednost, takže jsem se zaposlouchal až do závěrečných titulků a v nich ta hudba zněla výborně. Ale jak říkám, asi při filmu samotném zanikla. Dráčí války jsem rád viděl, ale trošku jsou doufal v něco lepšího./// Celkem 59%/// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama