Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Osobně bych rád pochopil ty nadšené komentáře a vysoká hodnocení, které tu a tam vykouknou. Protože já to v tomhle kousku prostě nenajdu. Stylem to směřuje pomalu k artové záležitosti, ale snaží se to o slepou kulhající a nahluchlou sociální sondu. Herecky podivné (v negativním smyslu), sound mix otravný (nevyvážení různých zdrojů zvuku na úkor dialogů, i nazvučení samotných dialogů/monologů) a navrch dlouhé prázdné monotónní záběry. (Pochopím z několika jasných záběrů, že někam jede, nemusím to pozorovat deset krát déle než je třeba. Nebo být svědkem toho, jak protagonista čeká, celou dobu čekání. Tyhle statické minimalistické kousky, to funguje jen u esteticky působících záběru, a střídmého dávkování. A to tato sestava nedokáže. V důsledku to na mě působí jen jako vata. Vata, která díky své četností nadstaví film pocitově alespoň o třetinu. Zacyklení vyprávění filmu taky udělá medvědí službu, stejně jako herecké projevy, zejména plochost hlavního hrdiny. Nejen že ztvárnil deprivovaného chlapce, ale navíc i deprivovaného herce. Osobně opravdu nevím, co si z toho odnést, o čem to tedy vlastně bylo. Každý prvek šel do prázdna - Marek, Killer, vinohrad, Markův nevlastní brácha, jeho kamarádi, máma... všechno. Tak se divím, že jsem to celé zvládl až do konce. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším tou zpovzdálečí sledující kamerou, nesdílností postav a zanořeným dějem, který v sobě nese tragédii, celým tímhle nedialogovým způsobem filmového vyprávění, z jehož šumů si příběh musíme vyseparovat, Mira Fornay - aniž by sebeméně ztrácela punc vlastní originality - připomíná jiného pozoruhodného režiséra, o sedm let staršího Jaime Rosalese. Formálně jako by byl Můj pes Killer rozkročený někde mezi Samotou, Kulkou do hlavy a Sněním a tichem, přičemž si ale jde jednoznačně za svým a po svém. Ostatně pozdější Fornayiny Žáby bez jazyka mě v této zajímavé podobnosti obou autorů jen ještě utvrzují - oba dva nesmírně osobitě operují s propracovanou formou, aby se dostávali na kobylku nejsilnějším emočním stavům pramenícím z potřeby lidské blízkosti a jejího ohrožení, z nečekaných rozvratů, z bezvýchodnosti, nevratnosti a krutosti, přičemž akcent je na vědomí, že všechny osudy se navzájem podmiňují a nikdo není primárně viníkem...  *~ ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Aj keď film sa tvári ako artovka do hlbiny sociálnej a humanistickej sondy, tak opak je pravdou. Film je zdĺhavý, nudný, nemá tempo,proste nič. Neherci boli hrozný a pripomínali výkony z typu seriálov Deň a noc a pod. Čo ma na filmu zaujímalo najviac, bola okolitá príroda a exteriéry, ktoré máme pred našimi očami na Hodonínsku a Skalicku každý deň. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť nízkym hodnotením či amatérskejšou kamerou (vzhľadom k možnostiam). Hlavnú postavu nevidíme očami Adama Mihála ale vzdialenejším okom kamery, ktoré je akýmsi sprievodom postupne idúcich udalostí, v ktorých sa krišťalizujú dopady jednotlivých problémov spoločnosti (v tomto konkrétnom prípade skôr jednotlivcov). Počas priechodu dejovej línie, ktorá je veľmi konzistentná, nezaznamenáme rozdielnosť tempa, nosný bod či spoliehanie sa na nepísané pravidlá filmovej reči. V rámci zvolenej metódy bezprostredných udalostí, kedy môžeme len odhadovať nevyspytateľnosť nasledujúcej scény, nám dýcha na chrbát ekvivalencia hypnotickej atmosféry čo v súlade so silným pesimistickým vyznením boduje nad mieru očakávania. Za najvážnejšiu chybu považujem karikaturistické zjednodušenie postáv (buď potetovaní boxeri či arogantná mládež). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu. Film má svoje pozitívne stránky. Hlavne keď to malé cigánča ten skinhead zviaže a celkovo to skončí pozitívne pre všetkých bielych divákov. Celková atmosféra je až na drobné vychýlenia vykreslená presvedčivo. Divák by mal prekonať svoju nechuť ohľadom témy, pretože tento krát sa jedná skutočne o slušný film a zároveň o presné pomenovanie koreňov rasovej neznášanlivosti. Kamera na seba strháva pozornosť. Často si namiesto deja začnete všímať veľmi slušivé zábery. Na Slovenský film až priveľmi dobré. Film hodnotím priemerom, ale ak by som mal hodnotiť len Slovenské filmy, tomuto by som dal o hviezdičku viac. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)
  • Film získal na  42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013  hlavní cenu Tiger Hivos Award. (rodo)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama