Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Záběr na krajinu, ve které se vůbec nic neděje- 2 minuty. Další záběr na jinou krajinu- 1 minuta. Další záběr- borec cvičí se psem - 3 minuty. Další záběr- 2 borci si něco vykládají ve vinohradu, co, to je těžko říct, protože je to jaksi česko-slovensky a ještě na ruchovej mikrofon a tohle má- ať nežeru- 5 minut. Na všechno je tady tolik, tolik času... To, co se odehrává na plátně, nemá žádný děj, takže to můžete natahovat kdekoliv čímkoliv, na jednom místě třeba uděláte pětiminutovej přesun partičky skinheadů odněkud někam úplně bez pointy. Jinde chlapík přečerpává víno z jednoho tak pětadvacetilitrovýho demižónu do druhýho, a tady jsem měl režisérku jedinkrát rád, protože ho nechala odtéct jen půlku. V tu chvíli jsem se tomu docela divil, po tom, čím jsem si už s tímhle vysoce uměleckým filmem prošel. Děs běs. V Rotterdamu a ve Villniusu to posbíralo nějaké ceny, což si neumím vysvětlit, ale přemýšlet nad tím odmítám. Chci na to co nejdřív zapomenout a pamatovat si to jen do té míry, že už to nikdy nechci vidět znovu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane úspech na niektorých festivaloch v zahraničí, na druhej vlažné prijatie na českej a slovenskej domácej pôde. Až výsledky slovenskej filmovej ceny-Slnko v sieti a premiéra na STV2 ma donútili film si pozrieť. Po skončení mám zmiešané pocity. Nechápem ako mohol tento film vyhrať hlavnú cenu. Jediný dôvod je asi nedostatok konkurencie, ale čo nechápem ešte viac je nominácia hlavnej postavy - A. Mihála v kategóri najlepší herecký výkon...Herecký výkon?? Ten chlapec je tupý a nevýrazný jak poleno. Maximálne nepresvedčivý, ktorého je najlepšie snímať zozadu (asi polovica záberov na neho). Ocenenie za zvuk beriem, to bolo počuť i cítiť. Príbeh bol dosť plytký a nejako som sa neorientoval v rodinných vzťahoch postáv. Na úkor dlhých a často zbytočných záberov mohli radšej popracovať na príbehu a postavách. Kameňom úrazu sú nepresvedčivé výkony všetkých zúčastnených, ale hlavne všetky scény bitiek a potyčiek. Toto nie je o peniazoch. Takéto festivalové filmy stoja predovšetkým na týchto mini scénach, ktoré by mali svojou autenticitou šokovať. Napr. taká scéna na záchode (ženská nepresvedčivá strkanica) je skôr výsmech tak scéne samotnej ako i režisérke, ktorá nedokázala z komparzu vytlačiť viac energie a zaveliť- "Však ju poriadne udri, alebo to aspoň uveriteľne zahraj!" Oceňujem jedine to, že niekto má snahu natočiť niečo iné ako ďalší film o vzťahoch. Ak na to nemám dostatok peňazí, tak aspoň musím byť kurevsky presvedčivý a herecky ísť na doraz. Toto nebolo. 50%. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kameraman si nasadil Google Glass a sleduje hlavného hrdinu od chrbta alebo pri jazde na motorke spredu. To je hlavná náplň filmu, k tomu trochu skrytého rasistického podtextu a pár nedomyslených skutkov vyplývajúcich z obmedzeného myslenia hlavného hrdinu. Neuveriteľne dlhé nudné scény sú očividne inšpirované dokumentárnym štýlom, aký predvádza Ulrich Seidl, a to mi nemohlo vôbec ulahodiť. Slabé výkony hercov, nedomyslenosť, neuveriteľnosť sú hlavnými atribútmi filmu. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(81/2017) / Tu sa vôbec nemusíme baviť o tom, že Môj pes Killer je snáď plnohodnotný film. Katastrofálne zvolená "autentická" kamera je presne toho nefilmového typu, niečko ako reportáž v TV. Príbeh neexistuje, film je len sledom scénok a v porovnaní s modernou európskou tvorbou by mohol súťažiť asi tak v sekcii študentských filmov. Zlá cesta pre slovenský film. (2/10) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak je toto náš najlepší film roka, tak je to so slovenským filmom stále biedne. Režisérka zvolila dokumentaristický štýl od nehercov po kameru, aby to vyzeralo ako umenie, no akosi to nevyšlo. Asi mala natočiť klasický dokument, lebo na hraný film treba aj nejaký dej, ktorý tu absentuje. O nehereckých výkonoch škoda reči, navyše svoje dialógy prednášajú v jazyku, ktorý píli uši. Dôležité je, že sa nám týmto snímkom pokúšala režisérka a scenáristka niečo povedať o našej spoločnosti. Ale čo? Áno, boli tu narážky na rasizmus, ale od filmu so skinheadom v hlavnej úlohe som čakal silnejší príbeh a hlavne strhujúcejší, lebo tento film je jedna veľká nuda. Sledovať celý čas ako hlavná postava niekam ide a niečo zháňa, občas niekoho stretne a vlastne ani netuším, o čo tej postave ide... takéto "umenie" ide mimo mňa. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)
  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama