Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šla taky proto, že jsem v televizi viděla konce reportáže, kde autorka řekla, že nejvíc ze všeho by si přála, aby lidi na film šli do kina. Vůbec to nevypadalo, že se na něj dostanu, ale zasáhl osud....šéfka nám v práci posunula služby. Tak jsem si dala v půl šestý Jurský park 3D a pak Killera. Na 3D nás bylo v sále 20, na Killer 2... Film se snaží být skutečně umělecký, ale toho nedosáhnete jen dlouhými záběry o ničem (kluci dlouho jdou a čekáme na rozuzlení, které nepřichází). Téma je skvělé a zajímavě pojaté, ale pořád je to vidět, jak je to amatérské, hlavně scénář s dírami a zjednodušeními, bohužel. Hlavní představitel podává skvělý výkon herectvím beze slov - když kamera zabírá jeho obličej, je až magický a pohledem či gestem řekne vše. Avšak v řeči je "Marek" fakt špatný, jen odříkává, co je ve scénáři, navíc s delší pomlkou. A míchání češtiny a slovenštiny je také na škodu - často jsem nerozuměla slovo kvůli huhlání a tím jsem přišla o část vyznění filmu - kdo byl čí příbuzný, kdo koho opustil, prostě se mi to plete. Pár scének je skutečně dobrých - romské děti tancující a skákající v podchodu, scéna z hospody a s párty (Žijeme len raz :-), ale že by jedinou reakcí na nečekaný zvrat bylo nakonec jen blití u zdi? (vím, že po psychickém vypětí to může přijít, ale tady mi to připadlo naprosto účelové) No a konec - pro někoho logický, pro mě nečekaný. Ale stejně mi ten film nedá spát, myslím na něj, přišel mi prostě něčím jiný, magický, už jen při vzpomínce na temné oči chlapce Marka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak strašné jako Lištičky, ale druhou hvězdičku si to nezaslouží. Osudy jednoho příslušníka podlidí, kteří si říkají skinheadi, je plný dlouhých záběrů, ve kterých se nic neděje. Když něco takového obsadíte neherci, nedáte tam ani jednu něčím zajímavou figuru a natočíte to jako maximálně syrový art beze stopy humoru, či jiného zlidštění, je těch 90 minut fakt nekonečných. Art jak víno. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Celkom veľké sklamanie, Dvojka ho uviedla akurát po udeľovaní cien Slnko v sieti, kde to bol najúspešnejší film. No ale keď je toto najlepší slovenský film za posledné 2 roky, tak je čo dohánať. Dlhé zábery sú niekedy fajn, ale tu ich bolo príliš veľa a často boli bez obsahu (čakanie, jazda na motorke,...). Takéto zábery sú zaujímavé, keď sa ta niečo deje, dobrým príkladom bol začiatok vo vinici. Herci neherci sú fajn, autenticitu pokazila akurát párty v byte, kde náckovia tancujú na Žijeme len raz... Chcelo by to väčšiu dynamiku a posilnenie atmosféry. Ale nevadí, aj tak je to pre slovenský film pohyb správnym smerom, pretože film sa drží žánru a nesnaží sa miešať komédiu s drámou ako je u nás často zvykom. 50 % ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Zas dalsia tupa stupidna zlatanina z tunajsich koncin, ktora chce byt vsetkym : komornym aj akcnym filmom, dramou aj komediou zaroven. Meno rezisera mi nic nehovori, ale to az tak nevadi ..... kazdy musi nejako zacinat. Co mi vadi, je hned veta : "Osemnastrocny Marek zije ..... blizko slovensko-moravskych hranic so svojim otcom vinarom a rasistickymi kamarady - hooligans". Pojem Hooligans je pokial viem anglicky ekvivalent pre ultranasilnych fans niektorych anglickych futbalovych klubov, takze hladat nejakych hooligans na Slovensku na slovensko-ceskej hranici ..... LOL. A este ta predstava zasadit ich do blizkosti CR -SR hranic : som sa pri tejto predstave tak rozrehotal, ze som asi 10 minut nemohol prestat. Film je amatersky az strach, ale to by nebola az taka vada, lebo reziserka iba zacina. Co okrem uz spominanej veci najviac vadi, je absencia akehokolvek hlbsieho pribehu bez akejkolvek pointy a nejaka napata atmosfera v tomto filme je cista sci-fi. Teda za dejovu liniu rozhodne nepovazujem lacne zmykanie emocii a riesenie medzludskych vztahov. Raz darmo, my uz NIE SME SCHOPNI natocit kult typu Kladivo na Carodejnice, lebo nasa herecka elita /az na par vynimiek/ vymrela. To, co sa premava v tomto filme, tak toto "herecke osadenstvo" nevidelo talent ani z rychliku. Na zaver len lahostajne dodam : Moj pes Killer je len dalsi z rady slaboduchych filmov, ake tu mozeme lopatami prehadzovat. 0 % ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Snaha o "evropský art", který v československých vodách zoufale chybí, je chválihodná. Vzít si velké téma a okoukat styl bratří Dardennů ale bohužel nestačí. Slabé výkony neherců v kombinaci se šílenými postsynchrony zabíjí jakýkoliv realismus, který tady na čsfd v komentářích jiní chválí (?!). Témata "rasismu, nezaměstnanosti a disfunkční rodiny" (jak se píše v oficiálním textu distributora) jsou velké sousto, u kterého vždycky hrozí buď banálnost nebo nedořečenost. Můj pes Killer v sobě kloubí oba tyhle nedostatky. V realistických záběrech úspěšných festivalových evropských filmů máte čas přemýšlet o tom, co se děje na plátně....u Killera je to prostá nuda. Hvězdička za film, hvězdička za snahu jít správným směrem. Třeba příště... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na slovensko-moravskom pomedzí v mestách Hodonín (CZ) a Skalica (SK). (Samuellsson)
  • „Pre mňa je tento film okrem hlavnej témy rasizmu aj o snahe prežiť a niekam patriť. S tým súvisí aj to, ako sú pre nás dôležité istoty, viera – niekedy až bezhlavá, a tiež to, akú veľkú úlohu zohráva v tom všetkom hrdosť a kam môže viesť strach z prípadnej straty spoločenského postavenia. Hlavnou hybnou emóciou filmu je hanba, ktorá nenápadne zachvacuje hlavného introvertného hrdinu počas jedného zdanlivo všedného dňa, keď stále na niečo alebo niekoho čaká. Hanba, ktorá je absurdnou podstatou rasizmu.“ - režisérka Mira Fornay (Zdroj: ČSFD)
  • Film získal na  42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013  hlavní cenu Tiger Hivos Award. (rodo)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama