Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Mandaly, "božská" geometrie, levitace, interdimenzionální most, krystalické struktury a data v nich, zvukové vlny, vidění ve snech a Pink Floydi (ve sluchátkách matky, na tričku učitele a v titulkách) ? To vše zabalené v balení pro nenáročné, konzumní a dětské publikum? A ještě k tomu v hlavním vysílacím čase na Nově? No to si někdo dělá p.....! Vážně, díky skrytým informacím (oni vlastně vůbec skryté nejsou, ale moc lidí je stejně nepozná) v tomhle obalu, nevím, co si o tom mám myslet. No, to je jedno. Jakožto dětský film to naprosto v pohodě obstojí, i přes špatné herecké výkony (zejména těch dětí) a pár kiksů (FBI: Fakt sorry, omlouváme se, a vůbec vám nechceme rozkrájet mozek na kousíčky). Ne, vážně, jestliže jste aspoň trochu uvolnění, tak je to fajn film. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale já se cítím jako dítě. Zde je soundtrack k filmu : 1 The Mandala 1:37 *** 2 Whidbey Island 3:21 *** 3 Under the Bed 2:46 ** 4 Cuddle 1:27 ** 5 Beach 1:59 ** 6 Scribbles 2:38 ** 7 Blackout 3:16 ** 8 Palm Readings 4:12 ** 9 I Love the Word 0:52 ** 10 Help! 1:20 ** 11 I Have to Look 4:09 ** 12 Can I Talk? 5:25 ** 13 Eyes 2:15 ** 14 The Tear 4:07 ** 15 Through the Looking Glass 5:02 ** 16 Hello - I Love You (Roger Waters) 6:16 *** Total Running Time (approx) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepodařený pokus o scifi pro děti. 1) Námět není špatný, možná i povídka, ale scénář je příšerný. Dlouhé nudné pasáže o ničem jsou střídány nelogickými skoky._____ 2) Herci nevýrazní (snad jen matka dětí se mi docela zamlouvala) a stejně tak nevýrazné všechno okolo._____ 3) Celé pojetí je podivné. Děti asi těžko pochopí budhistické mandaly a fyzikální výlety, dospělým asi bude vadit prázdnost dialogů a celková nuda. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když malé děti najdou na pláži podivné tretky, netuší, že ty jsou jedinou záchranou lidské budoucnosti. To co považují jen za hračky, jsou totiž pečlivě vybrané relikvie, poslané z budoucnosti do různých časů, aby navrátily zpět lidstvu čistotu duše. Králiček Mimzy a ostatní artefakty jsou ale už poslední nadějí lidstva na záchranu. Podaří se dětem navzdory nepřízni rodičů a nakonec i vlády nelehký úkol splnit?... Je to pohádka. Nic víc, nic míň než sci-fi pohádka. Nicméně, to co například v E.T. krásně fungovalo, tady působí dost směšně. Děcka odbourají celou elektrickou síť v USA, ale pohoda, vždyt o prd jde. Děcka uprchnou z přísně střežené vojenské laboratoře, ukradnou náklaďák, a nikdo si jich nevšimne... No nevím. I když je film určen pro jiného diváka než jsem já, alespoň určitá pravidla by dodržovat mohl (například neskrytá reklama na Intel mě totálně dostala). Na druhou stranu jsou zde moc pěkné efekty, a některé nápady také nejsou k zahození (pomocí zvukových vln usměrnit pavouky tak, aby pletli svoji pavučinu dle požadavku). Podtrženo sečteno, slabší průměr ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MIMZY - hračky cestující časem s úkolem zachránit budoucnost..... Zajímavý námět a mrzí mne, že to dopadlo takto: chlapeček je jeden z nejhorších dětských herců, které jsem viděl (a ještě horší je jeho dabing), také ostatní herci nic moc, tajemno je málo tajemné a plyšák je stejnej jako herci. Nejhorší je, že se to celé bere a tváří naprosto vážně !! Má to být sice pro děti, ale pitomce z nás nikdo dělat nemusí.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, konkrétně například v místní Collingwoodské škole. (Terva)
  • O špeciálne efekty sa postarala spoločnosť The Orphanage. (Greenpeacak)
  • Příběh filmu se sice odehrává v Seattlu, ale větší část natáčení probíhala v Kanadě. Tvůrci zřejmě v jedné ze svých mnoha slabých chvilek pozapomněli, kde se vlastně jejich hrdinové mají podle scénáře nacházet. Na mobilu malého Noaha se totiž v jednu chvíli objeví logo kanadské telefonní společnosti. (Rodriguez)

Reklama

Reklama