Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

I přes to, že v Kronikách byla spousta detailů, které se mi nelíbily (občasná samoúčelnostička, semtam nějaká ta nelogika či přetažená scéna), tak celek mě prostě tak zaujal a bavil, že nemůžu níž. Jako hororově barvená sci-fi akce v hodně zajímavém světě a s naprosto nenudící linií dokáže hravě překonat i základní nedostatky plynoucí přímo ze samotné zápletky (ano, opravdu mě ničila otázka, proč jen to neudělali už ti předkové?). Shrnuto podtrženo, hodně malých záporů, tuna obrovských kladů a film pro mě jako ušitý je byl na světě... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je tu veľmi slušná plejáda hercov, ale tu sa ani tak moc snažiť nemuseli. Je to niečo ako zombie killovačka, len títo nemŕtvi majú ešte aj namiesto ruky niečo ako pazúr. A tak sa pri boji svižne obracajú, mŕtvy pribúdajú, ale aj tak je to cele nejaké prázdne. Tá celá legenda bola neskutočné všedná, hlúpa a nezaujímavá, ako aj celkový príbeh. Film chce aj niečo povedať, ale deje sa tam toho toľko, že som nemohol všetky podstatne veci pobrať. Najhoršie zo všetkého dopadli, ale triky, nechapem načo robiť takúto parádu, keď to má vyzerať tak lacno a až hnusne. Samozrejme pri tej všetkej akcii mi film ubehol veľmi rýchlo, ale keby nebolo partie okolo Perlmana, tak film by bol pre mna oveľa horšie stráviteľný. Takto aspoň slabé 3*. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Treba uznať že Mutant Chronicles je dosť cool vec v ktorej je dosť dobré obsadenie, má dobrý štýl a slušné grády..tak kde sú negatíva?..dosť komplikovaný a trochu nesúrodý dej...chcelo by to viacej priamočiarosti a znížiť stupeň komplikácie deja...a pridať na coolovosti..herci na to boli..ale ináč veľmi nadpriemerná TV produkcia ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Použitím techniky snímání herců před zeleným pozadím a následného vytvoření okolního světa v počítačích vznikla už spousta vizuálně zajímavých děl. Za zmínku stojí vysoce stylizované Sin City, brakové retro Svět zítřka, líbivá řež 300 nebo nedávno uvedená epileptická šílenost Speed Racer. U The Mutant Chronicles, které se natáčelo stejnou technikou, je ale jeden velký problém, a to očividně velmi nízký rozpočet. Klíčovaná pozadí bijí do očí stejně, jako tomu bylo u filmů z devadesátých let, digitální triky jsou taky několik let pozadu a celé to popravdě vypadá spíše jako intro k nějaké videohře. Bitevní scény, které asi měly být velkolepé, působí díky velmi prořídlému komparsu značně rozpačitě a nepomáhá tomu ani nepřehledná režie a místy neskutečně chaotický střih. Když k tomu ještě přičtu naprosto mrtvolná počítačem generovaná prostředí, bezmála stupidní scénář s dialogy jak z televizního filmu německé produkce a směšné patetické výlevy (závěr jsem opravdu protrpěl), musím říct, že jsou The Mutant Chronicles opravdu špatným filmem. Nechápu, co dělají John Malkovich, Thomas Jane a Ron Perlman v tomhle podvyživeném béčku. Takového Kevina Sorbo nebo Dolpha Lundgrena bych tu čekal, ale oni? Tohle se vážně nepovedlo. 30% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2707 a o nadvládu sveta bojujú štyri veľmoci. Z pod zeme však nečakane vychádza na povrch neznámi protivník. Je načase spojiť sily a poraziť spoločného nepriateľa - mutantov. Mierne podobný vizuálny spôsob spracovania ala "Sin City" či "Baróna Prášila" mi veľmi nesadol. Nič to však nemení na fakte, že "M.Ch." je celkom vydarené sci fi s prvkami hororu. Najmä gore a masky. Po solídnom úvode dostáva priestor unudené jadro. Záverečná, rozhodne zábavnejšia 50 minútovka vynahrádza "stratený" čas. Priestor dostáva akcia a divák bude čiastočne spokojný. Nie som nadšený ako iní moji "obľúbení" užívatelia, ale pozrieť sa to dalo - 55%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film je založený na univerze rovnomennej stolnej hry. (Mihail123)
  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)
  • John Malkovich měl své scény natočeny za dva dny. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama