Jason (Mark Webber) pracuje ťažko deň čo deň na benzínovej pumpu za mizerný plat. Po večeroch pomáha svojmu senilnému priateľovi Gusovi (Harry Dean Stanton) v jeho kine premietať staré klasické filmy. Musí sa tiež starať o mamu, pretože jeho otec spáchal samovraždu a nič, okrem darčeka pre syna, ktorý sa Jason obáva otvoriť, po sebe nezanechal. Jeho život plný ťažkej práce a márneho snaženia o platenie účtov sa zmení, keď jedného dňa stretne v kine zvláštnu a záhadnú Frances (Zooey Deschanel). Pomáhajú si v ťažkých chvíľach života, ktorým sa snažia prepletať. Sú si oporou, zbližujú sa, stávajú sa z nich spriaznené duše. Ale veci nemusia byť také, ako sa zdajú. (Resty)
AngelAngie
Velmi pomalé tempo, takové, které by až "normálního" diváka zcela jistě začalo štvát. Statická kamera, jemné tóny a do toho surové a velmi reálné herectví .. a s ním nastupuje poté dynamická kamera a lítost .. takhle bych já shrnula tenhle výborný snímek, který je obsazen výbornými herci a překypuje především výbornými hereckými výkony - viz slaďouš z Prciček.(20.2.2009)
becki_tu
Nádherné melancholické drama o tom, že dobrý život nemusí nutně znamenat jen peníze, pevné zdraví, dobrou práci a šťastnou rodinu.(21.7.2009)
sochoking
" Poctivé štyri hviezdičky " ja nedám, ja dám nabúšených päť, pretože to má tú správne pochmúrnu atmosféru mojej duše. A to nie som urevaný gotický plačko.(23.1.2010)
Abes
Film sází především na atmosféru. Hlavní hrdinové jakoby žili ve městě duchů, vše se točilo kolem čerpací stanice, starého kina nebo fotbalového hřiště. Zooey jsem to žral i schlupama. Závěrečná promluva mi zalezla pod nehty a donutila mě se zamyslet, vzpoměl jsem si na Memmento, Trainspotting.(10.3.2009)
Marsik
Na plný hodnocení to sice není, ale i tak to bylo supr drama se sympatickou Zooey a Mark Webber, kterého jsem viděl prvně, zahrál přesvědčivě. Dávám 79%(11.9.2010)
baXter
Tak tady vše funguje. Atmosféra je přímo úžasná, postavy vzájemně tak odlišné, ale přitom pevně spojené. Myšlenky hluboké a doprovodná hudba přesně pasuje. Super pochmurné dílko, rozhodně ne komedie. Mark i Zoey podali perfektní výkon.(6.6.2009)
mala_kea
Tak nějak jsem nevěděl, čeho se mám chytit, komu fandit a čemu věřit. Berra nám však ukázal, že i něco špatné je pro něco dobré a že zdání dost často klame a není třeba se soustředit na jednu jedinou věc. Tady vše do sebe perfektně zapadá a ani s gradací děje a vývojem postav jsem neměl problém. Dramata nikdy nebyla moc pro mě, tohle jsem si ale vážně oblíbil. P.S. Taky bych se nechal od Zooey svést.(17.8.2010)
merigieren
Ukázka obyčejného života s neobyčejnými hrdiny. Jinak řečeno jde jen o ukázku toho, že život má smysl, i když by bylo asi jednodušší nedávat mozku 15 vteřin :-)(18.7.2010)
Lacike
To že úplne všetky postavy v tomto filme musia byt nejakym sposobom divne ma strasne iritovalo a uplne to narusilo taku tu civilnu a pohodovu atmosferu aku zvyknu tieto pomalé drámy mať. Vďaka tomu sa autorom vôbec nepodarilo ma vtiahnut do deja a už po chvíli som mal chuť film vypnúť. Pritom pri kvalitných filmoch tohto typu si obyčajne prajem, aby aj napriek pomalému tempu, trvali dlhšie.(31.1.2011)
Axident
Poměrně pochmurný příběh jednoho nijak radostného života, který ovšem (překvapivě) končí pozitivním krédem na závěr.(21.9.2010)
Babulik
Ťažká, zádumčivá a takmer sociálna dráma, ktorá sa vám nepchá do zadku za každú cenu. Na takýto kúsok musíte mať proste náladu. Poctivé štyri hviezdičky plus jedna za Zooeyn anjelský spev. ON THE SUNNY SIDE OF THE STREET v jej podaní ma "rozmočilo" jak trojdňový chleba v kastróli...(11.4.2009)
jafuska
bohužel ani tento film mě nijak nezaujal, od začátku je to špatný, nepřehledný, děj vázne, bohužel do druhé půlky jsem se nedostala, od tohoto filmu jsem ani nic dobrého nemohla očekávat, takže mě to ani nepřekvapilo(19.4.2010)
Hackthor
Další z plejády filmů, na které jsem se podíval kvůli Zooey Deschanel a vyplatilo se to. "Pěkné" depresivní drama s ponurou atmosférou v kombinaci s opravdu pomalým tempem a skvělým koncem = 4/5. Na tu pátou hvězdu mi tam něco chybělo nebo přebývalo i když vůbec nevím, co by to mohlo být :)(11.1.2011)
kurzweil
Parádní výkony a zvláštní konec, co mě docela sebral. Silná atmosféra, hluboká a přece jednoduchá myšlenka....navíc zooey mě zas převědčila, že má čuch na tyhle "malé dobré filmy" ....kromě toho, že hrála zase skvěle..(8.9.2009)
lada32
Ponuré,depresivní sociální drama,o komedii nemůže být ani řeč.Vadila mi taková jednotvárnost,absence aspoň trochy humoru,snová pořád stejná hudba.Možná jsem jen neměl náladu,ale moc mi to nesedlo.Nej.scéna:rozbalování a následná výměna dárků.(12.1.2010)